به گزارش وبسایت «هرانا»، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حمزه درویش، زندانی سنی مذهب محبوس در زندان لاکان رشت، با دستور مسئولان زندان از برقراری تماس تلفنی و ملاقات با خانواده محروم شده است.
حمزه درویش، از هفتم آبان سال جاری پس از درگیری در این زندان ارتباطی با خانواده خود نداشته و این امر موجب افزایش نگرانیها در خصوص وضعیت این زندانی اهل سنت شده است.
یک منبع آگاه نزدیک به خانواده درویش در ارتباط با آخرین وضعیت او به هرانا گفته است که خانواده آقای درویش ۲۰ روز پس از درگیری در زندان لاکان رشت در تاریخ هفتم آبان، موفق شدند فقط پنج دقیقه با فرزند خود ملاقات داشته باشند:
«از آن زمان تاکنون حمزه درویشی هیچ تماسی با خانواده خود نداشته است و خانواده حمزه درویش علیرغم برقراری تماسهای متعدد با زندان، تاکنون پاسخ روشنی در خصوص وضعیت فرزندشان دریافت نکردهاند. این امر موجب افزایش نگرانی خانواده او شده است».
این منبع آگاه همچنین گفته است که حمزه درویش به یکی از سلولهای انفرادی این زندان منتقل شده و از شرایط جسمی نامناسبی برخوردار است:
«حمزه در زمان درگیری در زندان از ۳ روز قبل یعنی روز پنجشنبه ۱۴ مهرماه، به علت درگیری با مسئولین زندان بابت عدم دریافت مرخصی به سلول انفرادی این زندان منتقل شده بود. او علیرغم اینکه در این درگیری حضور نداشته با گشایش پرونده جدیدی مواجه شده است.»
به گفته این منبع آگاه، خانواده حمزه درویش علیرغم درخواستهای مکرر در رابطه با انتقال فرزندشان به زندان رجایی شهر و یا اوین بینتیجه بوده، و این زندانی بدون رعایت اصل تفکیک جرائم در این زندان محبوس است.
پیشتر نیز مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، گزارش کرده بود که حمزه درویش در تاریخ ۱۷ مرداد سال جاری، از سوی یکی از مسئولان زندان در پی درخواست این زندانی اهل سنت به بهداری زندان مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود.
درویش که از تُرکهای سنی مذهب تالش در استان گیلان است.
او شهریورماه ۹۹ با انتشار فایلی صوتی از زندان لاکان رشت ضمن انتقاد شدید از روند دادرسی و صدور احکام به گفته او «فلهای» در دوره ریاست ابراهیم رئیسی بر قوه قضاییه، او را «گرگی در لباس چوپان» و خود را قربانی عدم همکاری با نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی معرفی کرد.
این زندانی اهل سنت در بخشی از این فایل صوتی میگوید:
«بیرون از زندان که بودم، وقتی رسانههای خبری و حقوقی را دنبال میکردم، وقتی مطالبی از ظلمهای این رژیم، از جنایتهای این رژیم را میخواندم یا میشنیدم، با خود میگفتم ظلم هست ولی نه تا حدی که این رسانهها میگویند. اما وقتی خودم به زندان افتادم و مستقیماً با قوه قضاییه، قضات، بازپرسها و با کارشناسان وزارت اطلاعات صحبت کردم و سروکله زدم، ظلمها را با پوست و گوشت و استخوانم لمس کردم، دیدم ظلمها، بیعدالتیها و جنایتها بیشتر از آن چیزی است که رسانهها میگویند و کمکاری هم از جانب زندانیان است که اطلاعرسانی نمیکنند».
حمزه درویش در سال ۱۳۹۵ از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه، به اتهامهای «تبلیغ علیه نظام» و «اقدام علیه امنیت ملی کشور» به ۱۵ سال حبس تعزیری محکوم شده است.
درویش در تاریخ ۲۲ اردیبهشتماه ۹۹ از زندان رجایی شهر کرج خارج و به زندان لاکان رشت منتقل شد.
حمزه درویش در سالهای گذشته بارها نسبت به پروندهسازی و اخذ اعترافات اجباری اعتراض کرده و گفته تحت فشار مأموران اداره اطلاعات رشت تن به اعتراف اجباری علیه خود داده است.
هموطنان : در اعتراض به قتلهای دولتی حکومت جنایتکار جمهوری اسلامی از فراخوان کارگران برای روزهای 26 آذرماه 3 تا 5 دیماه حمایت کرده همچنین عزای عمومی اعلام و تعطیل عمومی نیز اعلام می شود تمام شوراها کانونها و انجمنها اعضا را فراخوان دهید تا در این روزها کل شهر تعطیل و عزاداری و با خانواده های داغدار همدردی کنند
فرهاد - فرهادیان / 13 December 2022
زندانی سیاسی آزاد باید گردد . جمهوری اسلامی هنوز مانند دوره ی برده داری زندانی ها را گروگان خود برای فروش می داند و هر نوع آزار و اذیت را بر انها اعمال می نماید جنایات اینحکومت علیه زندانیان بی حد و حصر است . زندان را برخلاف دادرسی عادلانه برای تنبیه متهم و مجرم می شمارد که برخلاف موازین حقوق بشریست
فرهاد - فرهادیان / 13 December 2022