جمهوری اسلامی در طی یک هفته اخیر دو تن از معترضان اعتراضات سراسری به نام‌های محسن شکاری و مجیدرضا رهنورد را که زیر شکنجه وادار به اعترافات اجباری علیه خود شده بودند، بدون حق دسترسی به وکیل و دادرسی عادلانه اعدام کرد.

ماشین کشتار جمهوری اسلامی در حالی بدون توقف ادامه دارد که در روزهای اخیر صدور احکام محاربه و افساد فی‌الارض در دادگاه‌های نمایشی برای زهر چشم گرفتن از معترضان موجب نگرانی‌ خانواده‌های سایر بازداشت‌شدگان و نهادهای حقوق بشری شده است.

توماج صالحی، خواننده سبک رپ یکی از بازداشت‌شدگان اخیر است که به فاصله کوتاهی پس از بازداشت به «افساد فی‌الارض، فعالیت تبلیغی علیه نظام، تشکیل و اداره دسته‌جات غیر قانونی به قصد برهم زدن امنیت کشور، همکاری با دولت متخاصم علیه جمهوری اسلامی و نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی و تحریک و ترغیب افراد به اعمال خشونت‌آمیز» متهم شد.

این مجموعه‌ای از اتهام‌هایی است که می‌تواند به صدور حکم اعدام توماج صالحی منجر شود.

پیشتر نیز خبرگزاری مهر به نقل از اسدالله جعفری، رئیس کل دادگستری اصفهان نوشته بود که کیفرخواست توماج صالحی صادر شده، اما او هنوز محاکمه نشده است.

یه‌وُن ری، نماینده پارلمان آلمان، که کفالت سیاسی توماج صالحی، خواننده معترض سبک رپ که اخیراً به «محاربه» متهم شده را بر عهده گرفته، خواستار دسترسی وکیل انتخابی خانواده صالحی به پرونده او شد.

یه‌وُن وری که نماینده حزب سوسیال دموکرات در پارلمان آلمان است در یک رشته ‌توئیت به زبان فارسی از این‌که دادگاه، امیر رئیسیان، وکیل انتخابی توماج و خانواده‌اش را نمی‌پذیرد انتقاد کرده و نوشته است:

«توماج در حال حضار در زندان دستگرد، منتظر حکم شعبه اول دادگاه انقلاب در اصفهان است. حالا این به قاضی به نام براتی مربوط است که آیا توماج حکم اعدام می‌گیرد یا نه. محمد حسن بخشی بازپرس و دادستان موسویان فعلا اتهام‌ها را مطرح کرده‌اند و انتظار می‌رود حکم توماج در روزهای بعدی اعلام شود. با این حال دادگاه وکیل انتخابی توماج و خانواده‌اش  را نمی‌پذیرد. این وکیل (امیر رئیسیان) هیچ دستری به پرونده و موکلش ندارد».

این نماینده پارلمان آلمان در بخشی دیگر نوشته:

«این مساله (دولت قانون) بودن ادعایی جمهوری اسلامی را زیر سوال می‌برد. من مطالبه می‌کنم که امیر رئیسان اجازه داشته باشد با توماج صحبت کند و به فرایند قضایی دسترسی پیدا کند. من این مطالب را برای سفیر ایران، دفتر داداگاه عالی کشور ایران در اروپا، نماینده ویژه حقوق بشر اروپا، کمیساریای حقوق بشر اروپا و بالاترین مقام کمیساریای حقوق بشر نوشتم؛ همینطور در رابطه با نگرانی اصلی من در مورد سلامت توماج و همینطور مطالبه من که او باید به سرعت به بیمارستان رفته و از مراقبت پزشکی برخوردار شود.»

در روزهای گذشته تعدادی از نمایندگان پارلمان آلمان در ارتباط با برخی از بازداشت‌شدگان قیام ژینا که به محاربه متهم شده‌اند، خود را به عنوان کفیل سیاسی معرفی کرده‌اند.

کفیل سیاسی به صورت داوطلبانه پیگیری وضعیت یک زندانی سیاسی در خطر را به عهده می‌گیرد.