از صبح چهارشنبه ۱۶ آذر، بیش از ۴۰ شهر ایران شاهد سومین روز اعتصاب مغازهداران و بازاریان بود.
این اعتصاب در پی انتشار فراخوانهایی در شبکههای اجتماعی و پخش آگاهیهای گسترده در شهرهای مختلف ایران، از صبح روز دوشنبه ۱۴ آذر، در چندین شهر آغاز شد و امروز چهارشنبه ۱۶ آذر آخرین روز آن است.
براساس گزارشهای منتشرشده در شبکههای اجتماعی اعتصاب مغازهداران از جمله در این شهرها وارد سومین روز خود شد: سنندج، مهاباد، سقز، بوکان، دهگلان، مریوان، اسلامآباد غرب، جوانرود، دهگلان، ایلام، اشنویه، کامیاران، بوشهر، دیواندره، لاهیجان، کرمانشاه، زاهدان، قزوین، سرابله، پاوه، کرج، اراک، هفشجان، کرمان، آبدانان، کرند، روانسر، شاهینشهر، انزلی، جم، بروجن، دیزج مگور (اورمیه)، کرمان، لاهیجان، شیراز، بانه، زرینشهر و بابل.
همچنین اعتصاب در زنجان از جمله در سبزه میدان، در اصفهان از جمله در بازار میدان نقش جهان، بازار فرش و در فولادشهر، و همچنین در تهران از جمله در بازار پوشاک خیابان لبافینژاد ادامه داشت.
در قروه روز چهارشنبه همزمان با سومین روز اعتصاب کسبه این شهر نیروهای امنیتی حضور گستردهای در خیابانها داشتند. در بوشهر در ساعت ۱۰ صبح فقط داروخانهها باز بودند و در اسلامآباد غرب و جوانرود اعتصاب کامل گزارش شد.
سومین روز اعتصاب مغازهداران در حالی برگزار شد که روز گذشته سهشنبه ۱۵ آذر نیروهای امنیتی فشارهایی بر کسبه وارد کردند تا مغازههای خود را باز نگه دارند. تصاویری از اصفهان منتشر شد که نشان میدادند روی کرکره مغازههای بسته شعارهایی مانند «مرگ بر کاسب وطنفروش»، «مرگ بر تجزیهطلب» و «تحت نظر» نوشته شده بود. این اقدام بهویژه در اصفهان مشهود بود.
در ایلام نیز مأموران امنیتی مغازههای اعتصابکنندگان را پلمب کردند و گفته میشود از کسانی که برای رفع پلمب به اداره اماکن مراجعه کردهاند تعهد گرفتهاند که دیگر اعتصاب نکنند.
همچنین برای برخی مغازهداران و کسبوکارهای اینترنتی پیامکهایی تهدیدآمیزی ارسال شد که در آنها بر توقیف حساب بانکی و ممنوع الخروجی آنها تأکید شده بود.
این اقدامات حکومت نشاندهنده بیم از گسترش اعتصابهای عمومی است.
روز دوشنبه حجتالاسلام غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی اعتصاب مغازهداران را به «ترس و وحشت» از مخالفان حکومت نسبت داد و با تهدید اعتصابکنندگان، به دادستانهای سراسر کشور دستور داد تا «شناسایی و دستگیری عناصر تهدیدکننده مردم، شهروندان، کسبه و کامیونداران را از دستگاههای انتظامی و امنیتی مطالبه کنند» و «به تعقیب و محاکمه و مجازات این عناصر تهدیدکننده مبادرت ورزند».
کانال «حافظه تاریخی» در شبکه تلگرام علامتگذاری و شعارنویسی بر روی کرکره مغازههای اعتصابکرده توسط مأموران جمهوری اسلامی را به علامتگذاری مغازههای یهودیان توسط مأموران آلمان نازی در پیش از جنگ جهانی دوم مقایسه کرد.
چرا از کازرون که بطور کامل تمام مغازه ها (بجز سوپر مارکت ها) تعطیل بودن ، نامی برده نشده؟
کازرون در اینجور مواقعه همیشه پیشتازاست
علیرضا / 08 December 2022