بیش از دو هقته از بازداشت ماموستا محمد خضرنژاد (معروف به ماموستا بوکانی)، روحانی منتقد و سرشناس اهل سنت شهرستان بوکان می‌گذرد، اما تاکنون هیچ اطلاعی از وضعیت و محل نگهداری او در دست نیست.

ماموستا محمد خضرنژاد شنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۱، با یورش نیروهای اداره اطلاعات شهرستان بوکان به منزل مادر این روحانی همراه با خشونت و ضرب و شتم بازداشت شد.

منبعی آگاه و نزدیک به خانواده این روحانی کُرد ضمن ابراز نگرانی نسبت به سرنوشت ماموستا بوکانی به زمانه گفت با وجود پیگیری‌های مستمر و مراجعات مکرر خانواده و نزدیکان ماموستا به اداره اطلاعات شهرستان بوکان و دیگر نهادهای امنیتی، تاکنون هیچ اطلاعی از وضعیت و سرنوشت او در اختیار خانواده قرار نگرفته است.

منبع آگاه زمانه می‌گوید:

«هر روز با ما تماس می‌گیرند و وعده‌های الکی می‌دهند که به زودی آزاد می‌شود. ما از راه‌های مختلف پیگیری کردیم اما مدام امروز فردا می‌کنند…»

بر اساس اطلاعات دریافتی از منابع آگاه، ماموستا محمد خضرنژاد تاکنون هیچ تماسی با خانواده‌اش نداشته است.

منابع آگاه زمانه می‌گویند وضعیت سلامتی پدر بیمار محمد خضرنژاد روز به روز رو به وخامت بیشتری می‌گذارد و نهادهای امنیتی با وجود آگاهی از این موضوع نسبت به آن کاملا بی‌توجه هستند. پدر سالخورده ماموستا محمد خضرنژاد در روز بازداشت این شهروند به دست نیروهای امنیتی مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود.

ماموستا بوکانی در برابر چشمان پدر بیمارش با خشونت و ضرب و شتم بازداشت شد و این امر باعث وخامت بیش از پیش وضعیت سلامتی پدرش شده است.

نزدیکان ماموستا بوکانی در گفت‌وگو با زمانه مسئولیت هر گونه اتفاق احتمالی برای او و پدر بیمارش را متوجه نهادهای امنیتی می‌دانند.

بازداشت ماموستا محمد خضرنژاد تاکنون واکنش‌های زیادی از سوی امام جمعه اهل سنت در کردستان و سیستان و بلوچستان به دنبال داشته است.

 ماموستا محمد حضرنژاد، از روحانیان سرناش و منتقد شهرستان بوکان است. او متولد سال ۱۳۵۶ در همین شهرستان و فارغ التحصیل کارشناسی ارشد در رشته ادبیات عرب است.

او سال‌ها امامت جماعت مسجد روستاهای کوسه و ناچیت از توابع شهرستان بوکان را به عهده داشته است، اما هر بار با فشار نهادهای امنیتی ناچار به استعفا از این مسئولیت‌ها شده است.

ماموستا بوکانی در سال‌های گذشته بیشتر به پژوهش و ترجمه در حوزه علوم اسلامی اشتغال داشته است.

آخرین سخنرانی انتقادی ماموستا بوکانی به مراسم خاکسپاری اسعد رحیمی، از جانباختگان انقلاب ژینا در شهرستان بوکان برمی‌گردد.

او در این مراسم گفته بود:

«تسلیت گفتن به خانواده شهدا لازم نیست، شهید متعلق به خانواده نیست، افرادی که قهرمانانه و مردانه به میدان می‌آیند، مبارزه می‌کنند و خون‌شان را فدای آزادی و رهایی مردم‌شان می‌کنند، آنها فرزند میهن و مردم‌شان هستند، آنها سربلند هستند و پیام این است که شهید نمی‌میرد.»