نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی طی روزهای ۲۵ و ۲۶ آبان کیان پورفلک، آرتین رحمانی و سپهر مقصودی را در ایذه و دانیال پابندی را کریم آباد سقز به قتل رساندند. عبدالرحمان بختیاری، معلم بازنشسته نیز در سقز به دست ماموران حکومتی کشته شد.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان کشتار کودکان را «اقدام مذبوحانه لباس شخصی‌های سردار و سرکوب‌گر و بسیجیان مزدور» خوانده و گفته است:

«علی‌رغم اینکه اعتراضات به‌حق مردم وارد سومین ماه خود شده است. همانطور که همه شاهد هستیم، حاکمیت به جای شنیدن صداهای حق‌طلبانه‌ی مردم، بی‌رحمانه‌تر از همیشه سر و سینه فرزندان ما را با شلیک مستقیم گلوله می‌شکافد. لیست جان‌های پرپر شده‌ی عزیزان ما را هر روز و هر ساعت بلندتر و خونین‌تر می‌کند و زنجیره‌ای از جنایت‌های هولناک با آدم‌ربایی و خشونت و کشتن مردم بی‌گناه در سراسر کشور به راه انداخته است».

این شورا تاکید کرده است: «ما معلمان علیه این کشتارهای جنایتکارانه فریاد می‌کشیم و اجازه نخواهیم داد رؤیای رنگین‌کمانی کیان به دست فراموشی سپرده شود. ما رنج‌ها و اشک‌های مادری که از ترس دزدیدن جنازه طفل ده‌ ساله‌اش مجبور بود تا صبح تن بی‌جانش را با “یخ‌ ” نوازش کند را تا آزادی و رهایی در حافظه‌ی بلند ظلم ستیزی‌مان زنده نگاه خواهیم داشت.»

تشکل‌های صنفی معلمان ضمن محکومیت کشتن مردم بی‌گناه، از جمله چهار دانش‌آموز و یک معلم بازنشسته در سقز «همراهی خود را با موج جدید اعتصابات اعتراضی» اعلام کرده و از همه معلمان شاغل و پیشکسوتان بازنشسته و دانش‌آموزان مدارس دولتی و غیردولتی سراسر ایران خواسته است «روز یکشنبه ۲۹ و دوشنبه ۳۰ آبان، با تعطیل کردن مدارس و خودداری از رفتن به مدرسه، یاد و نام این جان باختگان و همه قربانیان کشتار دو ماه اخیر را گرامی بدارند.»

این شورا همچنین از مادران و پدران دانش‌آموزان درخواست کرده است به دلیل «نگرانی شدید از جان عزیز کودکان و اعتراض به قتل حکومتی آنان» در این دو روز کودکان خود را به مدرسه نفرستند.

بنا بر گزارش نهادهای حقوق بشری و شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی از آغاز اعتراضات جاری در ایران که پس از قتل ژینا (مهسا) امینی از ۲۶ شهریور آغاز شد تا ۲۵ آبان دستکم ۵۶ کودک به دست ماموران حکومتی به قتل رسیده‌اند. نیروهای امنیتی همچنین ده‌ها دانش‌آموز را در شهرهای مختلف بازداشت کرده‌اند. وزیر آموزش و پرورش بازداشت دانش‌آموزان را تایید کرده و گفته بود که آن‌ها به کانون‌های اصلاح و تربیت که زیر نظر سازمان زندان‌ها اداره می‌شوند، منتقل شده‌اند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی پیش‌تر نیز معلمان را به تحصن در روزهای یکم و دوم آبان فراخوانده بود. به رغم فضای امنیتی در مدرسه‌ها و بازداشت فعالان صنفی معلمان در شهرهای استان کردستان، آذربایجان غربی، کرمانشاه و چند استان دیگر از حضور در کلاس درس خودداری کردند.

این شورا در فراخوان به اعتصاب در روزهای ۲۹ و ۳۰ آبان تاکید کرده است:

«حاکمیت باید بداند که خاطره‌ی خون و خونریزی مشمول گذر زمان نخواهد شد و ما معلمان هم‌صدا با مردم سراسر ایران فریاد می‌زنیم که کشتن هر نفر، یعنی ملحق شدن هزاران هزار نفر دیگر به اعتراضات آزادی‌خواهانه‌ مردم ایران است.»

از آغاز اعتراضات جاری در ایران ده‌ها معلم در مناطق مختلف بازداشت و یا به نهادهای امنیتی و قضایی احضار شده‌اند. اسکندر لطفی و مسعود نیکخواه دو عضو انجمن صنفی معلمان کردستان از جمله فعالان صنفی هستند که از ۱۸ مهر در زندان حبس شده‌اند.