بیش از پنجاه روز از بازداشت گلرخ ایرایی گذشته است. محمود حاج مرادی، بازپرس شعبه ۲ دادسرای اوین اتهام‌های «تبلیغ علیه نظام» و «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» را به او تفهیم کرده است.

گلرخ ایرایی در وضعیت بلاتکلیفی قرار گرفته است. برای او قرار وثیقه صادر نشده، ممنوع الملاقات است و حق داشتن وکیل از او سلب شده است.

یک منبع مطلب به زمانه گفت با تمامی پیگیری‌های صورت گرفته توسط خانواده ایرایی، همچنان نیروهای امنیتی از آزادی او جلوگیری می‌کنند.

گلرخ ایرایی ۴ مهر ماه توسط نیروهای امنیتی همراه با خشونت بازداشت شد. ماموران پس از شکستن درب منزل و مقاومت گلرخ با او درگیر شدند‌ و او را به کابینت منزلش کوبیدند. به گفته خانواده ایرایی او در نتیجه این اعمال خشونت ماموران از ناحیه کمر آسیب دیده است.

گلرخ ایرایی پس از جابجایی مداوم از زندان به بازداشتگاه‌های امنیتی مختلف از جمله بازداشتگاه آگاهی شاهپور که به مخوف‌ترین شکنجه‌گاه ایران معروف است، اکنون در زندان قرچک به‌صورت بلاتکلیف نگهداری می‌شود.

دادگاه انقلاب اسلامی فروردین‌ماه سال گذشته گلرخ ایرایی را به‌شکل غیابی به اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال زندان، دو سال محرومیت از عضویت در گروه‌های سیاسی و دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم کرد. او سرانجام ۱۹ اردیبهشت‌ماه سال جاری از زندان آمل آزاد شد.

در جریان اعتراضاتی که جنبش زن، زندگی، آزادی یا قیام ژینا خوانده می‌شود، بر اساس تخمین سازمان‌های حقوق‌بشری تا کنون بیش از ۱۶ هزار نفر را دستگیر کرده‌اند که در میان آنها بسیاری از کنشگران مدنی و سیاسی و روزنامه‌نگاران و هنرمندان و دانشجویان نیز دستگیر شده‌اند. حاکمیت برای سرکوب این جنبش تا کنون جان بیش از ۳۵۰ شهروند ایرانی که حدود ۵۰ تن از آنها کودک بودند را نیز گرفته است.