دهها روزنامهنگار، عکاس و رسانهساز دیگر هلند با امضای بیانیه مشترکی همبستگی خود را با روزنامهنگاران ایران که تحت سانسور شدید کار میکنند و به دلیل اطلاعرسانی مورد آزار و اذیت دولتی قرار گرفته و حتی زندانی میشوند، اعلام کردند. امضاکنندگان از همکاران خود خواستهاند بهویژه از نیلوفر حامدی و الهه محمدی دو روزنامهنگار که بهدلیل اطلاعرسانی درباره اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ بازداشت شدهاند، حمایت کنند.
آنها نوشتهاند:
«مرگ خشونتبار ژینا (مهسا) امینی ۲۲ ساله، در ایران انقلابی بهراه انداخته است. نیلوفر حامدی و الهه محمدی با به خطر انداختن جان خود خبر قتل امینی را اعلام کردند. شجاعت این دو خبرنگار حقیقت مرگ وحشیانه امینی را فاش کرد. حامدی و محمدی اندکی پس از پوشش خبری، توسط رژیم ایران بازداشت شدند و اکنون بیش از یک ماه است که در زندان بدنام اوین نگهداری میشوند.»
در جریان جنبش زن، زندگی، آزادی دهها روزنامهنگار دستگیر شدهاند. فدراسیون جهانی روزنامهنگاران معتقد است که طی یکماه، دستکم ۲۵ روزنامهنگار در ایران بازداشت شدهاند.
نیلوفر حامدی، خبرنگار روزنامه شرق و الهه محمدی، خبرنگار روزنامه هممیهن دو تن از دستگیرشدگان هستند. نیلوفر حامدی گزارش کشتهشدن مهسا امینی را نوشت و الهه محمدی گزارش خاکسپاری مهسا امینی در سقز را.
آخرین روزنامهنگاری که خبر بازداشت او منتشر شده، نازیلا معروفیان، خبرنگار وبسایت «رویداد ۲۴» است. او با امجد امینی، پدر مهسا امینی مصاحبه کرده بود. نازیلا معروفیان شامگاه ۸ آبانماه ۱۴۰۱ در تهران بازداشت شده و به بند ۲۰۹ اوین منتقل شده است.
روزنامهنگاران امضاکننده بیانیه، از همکاران خود خواستهاند درباره سرکوب روزنامهنگاران ایرانی اطلاعرسانی کنند و در جلب حمایت بینالمللی از آنها بکوشند. آنها تأکید کردهاند که نباید اجازه داد سرکوب روزنامهنگاران توسط حکومت ایران بیپاسخ بماند.
فراخوان همبستگی با روزنامهنگاران ایران، به ابتکار ۹ روزنامهنگار تهیه شده که در رسانههای جمعی هلند شامل تلویزیون، رادیو و مطبوعات کار میکنند. فراخوان در سایت انجمن روزنامهنگاران هلند (NVJ) منتشر شد و توماس برونینگ دبیرکل انجمن، از امضاکنندگان آن است.
امضاکنندگان فراخوان همچنین بر این باورند که دولت هلند باید از روزنامهنگاران ایرانی- هلندی در برابر اقدامات سرکوبگرانه حکومت ایران محافظت کند.