دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری ایالات متحده (OFAC)  اعضای یک شبکه بین‌المللی قاچاق نفت را که شامل چندین فرد و شرکت‌های پوششی و کشتی‌ها می‌شود تحت تحریم قرار داد.

بر اساس اطلاعیه‌ای که در سایت وزارت خزانه‌داری آمریکا منتشر شده، برایان نلسون، معاون وزیر خزانه‌داری در امور تروریسم و ​​اطلاعات مالی گفت:

«افرادی که این شبکه غیرقانونی را مدیریت می‌کردند، اعضای شبکه‌ای از شرکت‌های پوششی هستند که با روش‌های کلاهبرداری از جمله جعل اسناد برای مخفی کردن منشا نفت ایران، فروش آن در بازار بین‌المللی و دور زدن تحریم‌ها بودند.»

نلسون در ادامه هشدار داد:

«فعالان بازار باید مراقب تلاش‌های حزب‌الله و سپاه پاسداران ایران باشند که با درآمدزایی از طریق قاچاق نفت تلاش دارند فعالیت‌های تروریستی خود را در سراسر جهان ادامه دهند.»

 وزارت خزانه‌داری آمریکا شبکه یاد شده را بر اساس فرمان اجرایی‌۱۳۲۲۴ که ناظر است بر فعالیت‌های سازمان‌های تروریستی و رهبران آن‌ها تحت تحریم قرار داده است.

بر اساس اطلاعیه وزارت خزانه‌داری آمریکا ۶ فرد، ۱۷ شرکت و ۱۱ کشتی، تحت تحریم قرار گرفتند. افراد تحریم شده دارای تابعیت ایران، سوئیس، لبنان و فرانسه‌اند. همچنین ۱۷ شرکتی که تحریم شده‌اند در امارات، سوئیس، جزایر مارشال، سنگاپور و ترکیه ثبت شده‌ و فعالیت می‌کنند. بنابراین گزارش، کشتی‌های تحریم شده نیز با پرچم پاناما، جیبوتی، لیبریا و جزایر کوک تردد می‌کردند.

پیش از این وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرده بود که در ۲۵ مه سال جاری یک شبکه قاچاق نفت را که توسط بهنام شهریاری، از مقامات سپاه پاسداران و رستم قاسمی، مسئول سابق سپاه پاسداران، وزیر نفت سابق و وزیر راه و شهرسازی در دولت سیزدهم اداره می شد و از حمایت سطوح ارشد دولت رئسیه برخوردار بود کشف کرده است.

بر اساس اطلاعیه وزارت خزانه‌داری آمریکا از اواسط سال ۲۰۲۲، شبکه‌ای از افراد و شرکت‌های مستقر در خلیج فارس مشغول صادرات نفت ایران برای حمایت از حزب‌الله و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بودند. ویکتور آرتموف، ادمان نفریه، روزبه زاهدی و محمد الزین از ده‌ها شرکت تحت کنترل خود برای انجام فعالیت‌های غیرقانونی این شبکه استفاده می‌کردند. روش کار شبکه یاد شده هم این بود که در بندر شارجه امارات متحده عربی محموله‌های نفتی را ذخیره می‌کرد و سپس این محموله‌ها را با فرآورده‌هایی از هند ترکیب می‌کرد با این هدف که منشأ ایرانی را مبهم کند. سپس شرکت‌ها گواهی‌های جعلی صادر می‌کردند و به این محموله‌ها را به سایر نقاط جهان منتقل می‌کردند.   

بنا بر این تحریم‌ها دارایی‌های این شبکه مسدود شده و افراد تحریم شده به‌دلیل مشارکت در تروریسم از ورود به خاک آمریکا منع شده‌اند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا پنج‌شنبه ۲۹ سپتامبر/۷ مهر از اعمال تحریم علیه شرکت‌های واقع در چین و امارات خبر داد که متهم به دست داشتن در صادرات نفت ایران بودند. این شرکت‌‌ها در فروش فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی به ارزش صدها میلیون دلار به خریداران جنوب و شرق آسیا دست داشتند.