صبح روز چهارشنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۱، مردم معترض در سنندج در چند محله مختلف این شهر با سر دادن شعارهای ضد حکومتی و ایجاد راهبندان به خیابانها بازگشتند.
این در حالی است که شروع اعتراضها در شهرهای کردستان اغلب از غروب به بعد شکل میگیرد، اما در روزهای گذشته علیرغم سرکوب خشن معترضان، شکلگیری تجمعهای اعتراضی در برخی از شهرهای کُردنشین از جمله در سنندج به اوایل صبح نیز رسیده است.
همچنین ویدئوهای منتشر شده از سنندج، نشان میدهد که روز چهارشنبه ۱۱ آبان، کسبه و اصناف این شهر برای نهمین بار از زمان آغار خیزش سراسری دست به اعتصاب عمومی زدهاند.
شبکه حقوق بشر کردستان و آژانس خبری «کُردپا» در گزارشی اعتصاب «بخش گستردهای» از کسبه و بازاریان سنندج را در روز چهارشنبه ۱۱ آبان تأیید کردهاند.
در این مدت مغازهداران در شهرهای کردستان علیرغم فشار و تهدیدهای ادامهدار دستگاههای امنیتی و نهادهای دولتی، با بستن مغازههایشان به نشانه اعتراض بارها از معترضان و همچنین از خیزش «زن، زندگی، آزادی» در ایران حمایت کردند.
گزارشها از سنندج حاکی از آن است که تظاهرات روز چهارشنبه در خیابانهای اصلی این شهر ادامه دارد و به دیگر مناطق مختلف و حاشیهنشین شهر رسیده است.
در ویدئوهای اولیه از اعترضها در سنندج، مردم شعار «حکومت بچه کُش نمیخوایم نمیخوایم» و «مرگ بر دیکتاتور» سر میدهند.
در دیگر ویدئوهای منتشر شده از سنندج، جوانان در چندین محله از جمله (فیضآباد، غفور، میدان کارگر) با افروختن شعلههای آتش ایجاد راهبندان کردهاند و شعار سر میدهند.
در محلههای (فرح، کارآموزی و کمبربندی ۲۵) اعتراضهای مردمی ادامه دارد. این مناطق در حدود دو ماه گذشته از کانونهای اصلی تجمعهای اعتراضی مردمی در سنندج بودند. شبکه حقوق بشر کردستان گزراش کرده که نیروهای ضد شورش و بسیج در محله فرح به معترضان حمله کردند.
در منطقه کارآموزی سنندج ویدئویی منتشر شده که نشان میدهد در این نقطه از شهر بین معترضان و نیروهای سرکوب درگیری رخ داده است. در چند ثانیه پایانی این ویدئو، معترضانی را نشان میدهد که از دست نیروهای سرکوب در حال گریز هستند.
در روزهای گذشته نیز نیروهای ضدشورش با شلیک گاز اشکآور و گلوله ساچمهای به دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کردستان حملهور شده بودند. در جریان این اعتراضات تعدادی از دانشجویان با شلیک گاز اشکآور و ضربات باتوم نیروهای ضدشورش مجروح شدند.
هفته گذشته دو دانشجوی این دانشگاه نیز یک ترم از تحصیل تعلیق شدند.
تاکنون آمار رسمی و دقیقی از تعداد جانباختهها و افراد بازداشتشده در جریان اعتراضها به کشته شدن ژینا (مهسا) امینی وجود ندارد.
بنا به آمار سازمان حقوق بشر ایران، تا کنون دستکم ۲۵۳ تن از جمله ۳۴ کودک در اعتراضات سراسری کشته شدهاند. وبسایت «هرانا» وابسته به فعالان حقوق بشر در ایران از ۲۸۳ کشته خبر داده است.