انفجار خودروهای بمب‌گذاری شده در پایتخت سومالی جان ۱۰۰ تن را گرفت و ۳۰۰ تن را مجروح کرد.

بیمارستان‌های موگادیشو به دلیل شمار بالای مجروحان از شهروندان خواسته‌اند برای اهدای خون مراجعه کنند.

حسن شیخ محمد، رئیس جمهوری سومالی صبح یک‌شنبه ۳۰ اکتبر/ ۸ آبان گفت که انتظار می‌رود شمار قربانیان افزایش یابد.

او گروه تروریستی الشباب را مسئول این اقدام تروریستی دانست.

گروه تروریستی الشاب به صورت رسمی مسئولیت این اقدام تروریستی را نپذیرفته اما مقام های پلیس موگادیشو گفته‌اند این انفجارها معمولاً از سوی این گروه انجام می‌شود.

به گفته سخنگوی پلیس، انفجار نخست شامگاه شنبه ۲۹ اکتبر در مقابل ساختمان وزارت آموزش سومالی در جنوب موگادیشو رخ داد و انفجار دوم هم هنگامی که گروه‌های امداد و مردم برای کمک با قربانیان جمع شدند.

سخنگوی پلیس گفت که در جریان این انفجار کودکان، زنان و افراد مسن کشته شده‌اند.

خبرگزاری دولتی سومالی هم از کشته شدن محمد ایسه کونا، روزنامه‌نگار مستقل در جریان این انفجار خبر داد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از یکی از شاهدان عینی نوشت: «زمانی که انفجار دوم رخ داد، ۱۰۰ متر دورتر بودم نتوانستم اجساد روی زمین را بشمارم.» به گفته این شاهد اولین انفجار به دیوار بیرونی ساختمان وزارت آموزش اصابت کرده، جایی که صرافان و فروشندگان خیابانی مشغول کار بودند.

رویترز نیز به نقل از خبرنگار خود که در نزدیکی محل انفجار بود گزارش کرد: «این دو انفجار در فاصله چند دقیقه رخ دادند. شیشه ساختمان‌های اطراف شکسته شد و خون آسفالت خیابان را پوشاند.»

نمایندگی سازمان ملل در سومالی این حمله را وحشیانه خواند و آن را محکوم کرد. ترکیه و قطر نیز با ارسال پیامی به مقامات سومالی این اقدام را محکوم و با مجروحان و خانواده قربانیان ابراز همدردی کردند.

گروه تروریستی الشباب پیشتر نیز در اکتبر ۲۰۱۷ یک کامیون بمب‌گذاری شده را در نزدیکی همین مکان منفجر کرده بود که موجب کشته شدن بیش از ۵۰۰ نفر شد.

این گروه اسلامگرای افراطی که از متحدان القاعده است، در پی سرنگونی دولت سومالی و استقرار یک دولت بر اساس قوانین شرع اسلامی است.

تروریست‌های الشباب اوت امسال با حمله به یک هتل در موگادیشو دستکم ۲۰ نفر را کشتند.