زن آمر به معروف یزدی که باعث تعلیق رییس یک قطار شد، از سوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور بهعنوان «سفیر کشوری جهاد تبیین طرح عفاف و حجاب» معرفی شد و در مراسمی از او تقدیر کردند.
خبرگزاری حوزه چندی پیش گزارش کرده بود که «یک زن بیحجاب در قطار ۶۲۰ تهران-یزد به یک زن محجبه و معلم یزدی که از همایش کشوری معلمان نخبه انقلابی در حال بازگشت به یزد بود، حمله کرد تا روسری و چادر او را بردارد».
طبق روایت خبرگزاری حوزه، این زن که زینب جعفری نام دارد، گفته هیچ تذکری به خانمهای بیحجاب نداده، ولی بعد از دو ساعت با توجه به افزایش این زنان به بیرون از سالن قطار رفته و از مأمور قطار خواسته که به آنان تذکر دهد ولی مأمور و سرمهماندار بیتوجهی کردهاند. او سپس سراغ رئیس قطار رفته و رئیس قطار در واکنش گفته: «شما چه کاره هستید؟ تفکرات شما مشکل دارد و ما مشکلی با بیحجابی این افراد نداریم؛ اگر میخواهید به سالن دیگری بروید.»
مراسم تقدیر از زینب جعفری با حضور دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور، مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سازمان بسیج اقشار، دبیران شوراهای امر به معروف و نهی از منکر وزارت راه و شهرسازی و شرکت راه آهن کشور و تعدادی از مسئولان ستاد، در سالن شهدای امر به معروف ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور برگزار شد.
در این مراسم از سوی «قرارگاه مرکزی تکریم، همیاری و همافزایی سربازان خدا» دو قطعه انگشتر نقره و نماد قاسم سلیمانی و حسن تهرانی مقدم به زینب جعفری و خواهرش اهدا شد.
سید محمدصالح هاشمی گلپایگانی، قائم مقام رئیس و دبیر ستاد امر به معر ف و نهی از منکر کشور در این مراسم گفت:
«روش ایشان هیچ نقطه ضعفی نداشت؛ بزرگترین مشکل آمران به معروف ما کمبود مهارت است و این خانم محجبه روش صحیح امر به معروف مسئولان را به آمران به معروف و ناهیان از منکر آموزش داد.»
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر بر برخورد قاطع با مدیران مروج منکرات تأکید کرد و گفت: «نمونه بارز این نوع مدیران، رئیس قطار ۶۲۰ تهران- یزد بود که من از وزرات راه و شهرسازی میخواهم با شخصیت حقوقی این مدیر، برخورد جدی صورت پذیرد.»
او در عین حال گفت ستاد امر به معروف و نهی از منکر خصومت شخصی با افراد ندارد و اگر رئیس قطار تعهد بدهد که قطار تحت مدیریتش در حمل و نقل ریلی الگویی خواهد شد برای عفاف و حجاب، ستاد از شکایت خود پس از ارزیابی صرف نظر میکند.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور همچنین این زن را «سلبریتی واقعی» و «نخبه فرهنگی» خواند.
نیسی، دبیر شورای امر به معروف و نهی از منکر وزارت راه و شهرسازی در این جلسه در گزارشی از پیگیریهای این وزارت خانه در ماجرای قطار تهران- یزد گفت: «به محض انتشار خبر توهین و ضرب و جرح بانوی آمر به معروف اقدامات خود را آغاز کردیم و در ابتدا رئیس قطار با همکاری شرکت راه آهن از کار تعلیق شد.»
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در بسیج اقشار کشور هم بر برخورد جدی با رئیس قطار و مأمور ایستگاه پلیس کاشان تاکید کرد و گفت: «حجاب در کشور قانون است و با کسانی که دارند قانونشکنی میکنند باید برخورد جدی صورت گیرد و در رأس این قانون شکنها برخی از مدیرانی هستند که امر به منکر میکنند.»
سرهنگ خسروی فرمانده مرکز مقاومت بسیج راه آهن جمهوری اسلامی ایران و دبیر شورای امر به معروف و نهی از منکر این مجموعه نیز گفت: «متاسفانه بخشی از روسای قطارها به وظایف قانونی و فرهنگی خودشان توجیه نیستند و گزینش مجدد و آموزش روسای قطارها ضروری است.»
در ماههای اخیر حکومت جمهوری اسلامی فشارهای خود را برای واداشتن زنان به پیروی از حجاب اسلامی اجباری افزایش داده است.
چند هفته قبل، سپیده رشنو، ۲۸ ساله پس از اعتراضش به مامور خودخوانده امر به معروف در اتوبوس بیآرتی و تهیه فیلمی از برخورد خشونت آمیز او در روز ۲۵ خرداد بازداشت شد و گزارشهایی مبنی بر انتقال او به بازداشتگاه اطلاعات سپاه منتشر شده است.
زن محجبه که «رایحه ربیعی» نام دارد، پس از بازداشت سپیده رشنو در اینستاگرام خود خبر داد فیلمی را که در اتوبوس گرفته «به مراجع مربوطه» فرستاده است.
انتشار فیلمی از حلالیتطلبی سپیده رشنو از زن محجبه و سپس پخش فیلم اعترافات اجباری او که در آن آثار شکنجه آشکار بود، واکنشهای بسیاری برانگیخت. سپیده رشنو اکنون با اتهاماتی سنگین روبهرو شده است.
از چند هفته پیش در استانها و شهرهای مختلف ایران قرارگاهی به نام «قرارگاه ۲۱ تیر» تشکیل شده است تا بتوانند بر «عفاف و حجاب» مردان و زنان در ادارهها و صنفها نظارت کنند.