بنا بر گزارش خبرگزاری «حال وش» که اخبار مربوط به سیستان و بلوچستان را پوشش می‌دهد، روز جمعه ۲۸ مرداد ۱۴۰۱، یک سوخت‌بر ۱۷ ساله با نام بهرام شهنوازی، ساکن شهرستان میرجاوه توسط مأموران پاسگاه تردست زاهدان در اثر پرتاب خارک از ناحیه سر مورد ضربه قرار گرفت و به شدت مصدوم شد که پس از انتقال به بیمارستان در اثر شدت جراحات جان خود را از دست داد.

یک منبع آگاه در این ارتباط به «حال وش» گفت:

«مأموران پاسگاه تردست راننده و خودرو سوختبر را در حالی‌که خالی بوده و هیچ‌گونه سوختی به همراه نداشت با پرتاب خارک به داخل کابین خودرو و برخورد آن با سر سوختبر ۱۷ ساله باعث مرگ وی شد.»

این منبع آگاه، با بیان این‌که، این «کار همیشگی» مأموران پاسگاه تردست است، گفت:

«ماموران پاسگاه تردست جهت اخذ رشوه و اخاذی از سوخت‌بران اقدام به تعقیب و‌ گریز و تیراندازی و خارک کشیدن به سمت آنان می کنند که باعث حوادث مشابه زیادی برای سوختبران شده است.»

«کمپین فعالین بلوچ» هم که اخبار و گزارش‌های مربوط به نقض حقوق بلوچ‌ها در ایران را پوشش می‌دهد، در این باره نوشته است، در پی این اقدام، مأموران پاسگاه پس از پرتاب خارک از محل متواری شدند و دیگر سوخت‌بران بلوچ خودروی پاسگاه را تا در ورودی مورد تعقیب قرار دادند.

بر اساس گزارش «کمپین فعالین بلوچ» و تصاویری که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است، شماری از سوخت‌بران و مردم محلی در اعتراض به کشته شدن این نوجوان سوختبر، مقابل پاسگاه تردست تجمع کرده و خواستار پاسخگویی نیروهای نظامی شدند.

اندکی پس از این تجمع نیروهای یگان ویژه و ضد شورش نیز به محل تجمعات اعزام شدند.

معترضان پس از تجمع مقابل پاسگاه تردست، مقابل ستاد فرماندهی انتظامی دست به تجمع اعتراضی زدند.

بر اساس آمار منتشر شده در سال ۲۰۲۱ دست‌کم ۸۷ سوختبر هنگام سوخت‌بری بر اثر تیراندازی مأموران یا در اثر سانحه جان خود را از دست دادند و ۳۱ تن دیگر زخمی شدند. از میان کشته‌شدگان، سه مورد کودک زیر ۱۸ سال بودند.

پیش از این، در چهارم اسفند ۹۹ نیز خانواده سوخت‌برانی که به دست سپاه پاسداران در نقطه مرزی اسکان در سراوان به قتل رسیدند، پنجم اسفند مقابل ساختمان فرمانداری این شهر تجمع کردند. معاون سیاسی و امنیتی استاندار بلوچستان در آن زمان گفت:

«جزئیات شلیک به سوخت‌بران را از قرارگاه سپاه پاسداران جویا شوید.»

ملک فاضلی، نماینده سراوان در مجلس شورای اسلامی، شمار کشته‌شدگان را تنها سه نفر اعلام کرد و مدعی شد:

«تا جایی که من اطلاع دارم سه نفر از افراد جان خودشان را به هنگام انتقال به بیمارستان از دست داده‌اند.»

در آن زمان منابع مستقل اما از کشته شدن دست‌کم ۱۰ نفر در جریان تیراندازی نیروهای سپاه پاسداران به سوخت‌بران خبر داد.

یحیی گنگوزهی، عبدالرحمن شهرسان‌زهی، عبدی شهرسان‌زهی، سلمان شهرسان‌زهی، رحمان بخش‌دهواری، عبدالوهاب دامنی، انس صاحب‌زاده، عبدالغفور توتازهی، محمد میربلوچ‌زهی و محمد نصرت‌زهی،۱۷ ساله ده سوخت‌بری هستند که به دست سپاه پاسداران در روز چهارم اسفند ۹۹ به قتل رسیدند.

سال ۱۴۰۰ نیز طرح «رزاق» که با هدف «بهره‌مند کردن مرزنشیان» از سهمیه سوخت اجرا شده بود، به سپاه پاسداران واگذار شد. سپاه پاسداران با انسداد مرز، از ورود و خروج سوخت‌بران جلوگیری کرد و شماری از آن‌ها را به ضرب گلوله کشت و چند سوخت‌بر از گرسنگی و تشنگی جان‌باختند. قتل سوختبران موجب اعتراض در چند شهر بلوچستان شد.