در ۲۴ ساعت منتهی به روز شنبه ۱۵ مردادماه، ۳ هزار و ۴۶۰ شهروند مقیم ایران به عنوان مبتلا به کرونا شناسایی شدند و ۶۱ بیمار هم جان خود را از دست دادند.
در همین دوره زمانی، ۸۵۶ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در وضعیتی قرار کرفتهاند که نیاز به بستری داشتهاند. این آمار رسمی وزارت بهداشت است و برآوردهای متخصصان پزشکی آمار واقعی بیماران مبتلا به کرونا را بیشتر از این میزان میداند.
در ۱۲۸ هفتهای که از اپیدمی شدن کرونا در ایران گذشته است و بر اساس آمار رسمی ۱۴۲ هزار و ۳۹۸ نفر در اثر کرونا جان باختهاند. این هفتمین موج کرونا در ایران است که پس از دورهای کوتاه آرامش به سرعت به نقطه اوج رسیده است.
در حال حاضر ۱۳۰ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۲۹ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۵۴ شهرستان در وضعیت زرد و تنها ۳۵ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
در میان بیماران کنونی، ۱۴۵۵ نفر وضعیتشان وخیم است و در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند. تنها حدود ۳۰ میلیون نفر از جمعیت ایران سه دوز واکسن کرونا را تزریق کردهاند و تبلیغات رسمی برای دعوت مردم به تزریق دوزهای یادآور کرونا ادامه دارد. تمایل به تزریق واکسنهای غیرایرانی، تشکیک در مورد تاریخ مصرف واکسنهای ایرانی و عرضه محدود واکسن آسترازنکا در شرایط کنونی به یکی از موانع گسترش واکسیناسیون تبدیل شده است.
به رغم طغیان محدد کرونا، وزارت بهداشت میگوید در ۲۴ ساعت منتهی به ۱۵ مرداد تنها ۷ هزار و ۹۳۰ دُز واکسن کرونا در ایران تزریق شده است.
نادر توکلی، معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در استان تهران به ایسنا گفت: «در صورت سهلانگاری در تزریق دزهای یادآور واکسن کرونا، طبیعتاً شرایط فعلی شکننده خواهد بود؛ بنابراین بروز روند افزایشی بیماری کاملاً محتمل است.»
گزارش مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت هم درباره وضعیت بیماری کرونا در کشور در هفته دوم مردادماه یعنی هفته ۱۲۸ اپیدمی، اوج گیری سریع بیماری را نشان میدهد.
بر اساس این گزارش، فوتیهای ناشی از کرونا از ۲۰۴ نفر در هفته اول مرداد به ۳۴۱ نفر در هفته دوم مرداد و میزان بیماران بستریها از ۷ هزار و ۳۷۶ نفر به ۱۰ هزار و ۶۳۴ بیمار رسیده است.
همچنین مراجعه سرپایی کرونا از ۴۶ هزار و ۱۷۱ به ۵۳ هزار و ۴۳۸ بیمار رسیده است.
معاون درمان ستاد مقابله با کرونا گفته است که در موج جدید کرونا، درگیری ریه کمتر است و طول دوره بیماری هم کوتاهتر است: «بیشتر موارد ابتلا، بیماری زمینهای دارند یا بیمار به دلایل دیگری بستری شده است و متوجه میشویم کرونا هم دارد. در این سویه جدید درگیری ریه بسیار کاهش یافته است و بیشتر علائم در دستگاه تنفس فوقانی، تب، آبریزش بینی، گرفتگی گلو، تغییر صدا و بیحالی است.»
متخصصان میگویند که هنوز روشن نیست که چه زمانی به قله موج هفتم خواهیم رسید. «قله کرونا» به نقطهای گفته میشود که پس از آن روند ابتلا و گسترش بیماری کاهشی میشود.
مراسم عزاداری ماه محرم و شکلگیری اجتماعات مذهبی آن هم در میانه موج هفتم کرونا، ارائه تصویر روشن در مورد وضعیت بیماری را دشوار کرده است. پزشکان هشدار میدهند که ممکن است سویه جدید و اختصاصی کرونا، حاصل این دوره باشد.