استاندار تهران صبح جمعه در بازدید از مناطق آسیب‌دیده شهرستان فیروزکوه گفت:

«سیلاب روز گذشته منطقه حبله رود ۹ فوتی، ۱۶ مفقودی و ۱۲ مصدوم داشت خوشبختانه ۱۰ مصدوم به صورت سرپایی درمان و دو نفر به بیمارستان منتقل شدند.»

به گفته استاندار تهران علت تأخیر در امدادرسانی اولیه به این مناطق هم بسته شدن راه‌های اصلی و عدم دسترسی به روستاهای سیل‌زده بود.

موج دوم سیل در تهران

به گزارش خبرگزاری فارس بارش شدید باران همراه با وزش باد عصر پنجشنبه ۶ مرداد در شهرستان‌های فیروزکوه، دماوند و پردیس باعث جاری شدن سیلاب در معابر و مسیل‌ها شد.

به گفته شاهین فتحی مدیر جمعیت هلال احمر استان تهران در روستای زرین دشت فیروزکوه سیلاب جاری شد. برخی از نیروهای هلال احمر به این منطقه اعزام شدند.

بر اساس این گزارش استان‌های قم و قزوین در حالت آماده‌باش کامل برای پشتیبانی از تهران هستند و در صورت نیاز به استان تهران اعزام خواهند شد.

محمدحسن نامی رئیس ستاد بحران کشور با اشاره به جاری شدن سیل در شهرستان فیروزکوه گفت:

«در شرق استان تهران در روستای وسکاره شهرستان دماوند ۱۴ خودرو را آب برده بود و یک نفر جان خود را از دست داده است که پیکر آن توسط نیرو‌های امدادی پیدا شد. در روستای جورد فقط به خانه آسیب رسانده، اما خوشبختانه تا کنون آسیب جانی نداشته است.»

نامی در ادامه افزود:

«در روستای مرزداران هم وضعیت شدت بیشتری دارد پیش‌بینی می‌شود ۶ نفر جان خود را از دست داده‌اند و کماکان جست‌وجو ادامه دارد چرا که اینجا هم سیل وارد خانه آمده و هم کوه ریزش کرده است.»

علاوه بر این محور ریلی تهران- شمال به دلیل سیل در منطقه روستای زدین دشت شهرستان فیروزکوه مسدود شد.

باد شدید به همراه بارش باران باعث قطعی برق در برخی مناطق شهرستان ری شد.

در شهرستان دماوند مناطق شمالی رودهن، به ویژه روستای وسکاره، روستا‌های هویر، دهنار درگیر سیلاب هستند برخی از شهر‌ها مانند رودهن و دماوند دچار آب‌گرفتگی شدید هستند. همچنین در شهرستان‌های فیروزکوه روستا‌های غربی از روستای‌های زرین دشت، آتشان، مزداران و خمده درگیر سیلاب هستند.

هشدار نارنجی هواشناسی برای سه روز آینده

  بر اساس اطلاعیه مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، در روزهای جمعه و شنبه و یکشنبه، هفتم تا نهم مرداد احتمال خسارت گسترده و زیاد در کشور وجود دارد.

طی این روزها، امکان جاری شدن روان و آب‌گرفتگی معابر، سیلابی شدن رودخانه‌های فصلی، صاعقه، خسارت در اثر باد شدید لحظه‌ای همراه با خیزش گردوخاک موقت، کاهش شعاع دید و اختلال در ناوگان حمل و نقل وجود دارد.

همچنین این سازمان در پی اعلام هشدار نارنجی توصیه‌هایی را نیز اعلام کرده است که شامل اجتناب از تردد و اسکان در حاشیه و بستر رودخانه‌های فصلی، عدم جابه‌جایی عشایر کوچ‌رو، عدم صعود به ارتفاعات، عدم اتراق در بستر رودخانه‌ها،‌عدم قرار گرفتن در مسیل‌ها، عدم پارک خودروها در کنار درختان فرسوده و عدم پرواز با هواپیماهای سبک و بالگردها می‌شود.

به تمام دستگاه‌های اجرایی مانند نیروهای امدادی، راهداری، شهرداری، وزارت نیرو برای مقابله با بحران نیز آماده باش داده شده است.

در هشدار هواشناسی، نام قریب به اتفاق استان‌های کشور ذکر شده.

هشدار این سازمان در روز جمعه ۷ مرداد مربوط به سیستان و بلوچستان، مرکز و غرب کرمان، هرمزگان، بوشهر، شرق خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان، یزد، مرکزی، قزوین، قم، البرز، تهران، سمنان، خراسان شمالی، زنجان، گلستان، مازندران، گیلان، شمال و شرق کردستان، شرق لرستان است.

برای روز شنبه نیز استان های کرمان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، بوشهر، غرب یزد، غرب و جنوب اصفهان، لرستان، زنجان، همدان، مرکزی، قزوین، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی، مازندران، ارتفاعات و دامنه در گلستان، جنوب آذربایجان شرقی، غرب کردستان، تهران، البرز، ارتفاعات سمنان نام برده شده‌اند.

همچنین هشدار هواشناسی برای روز یکشنبه نیز مربوط به استان‌های اردبیل، گیلان، مازندران، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، کرمان، نیمه شرقی لرستان، شرق و جنوب خوزستان، مرکزی، قم، البرز، تهران، زنجان، قزوین، شرق و شمال آذربایجان شرقی، بوشهر، نیمه جنوبی سیستان و بلوچستان، غرب یزد، نیمه غربی اصفهان است.

جاری شدن سیل در منطقه امامزاده داوود در شمال تهران که نیمه‌شب چهارشنبه اتفاق افتاد، دست‌کم هفت کشته به جای گذاشت. سیل روزهای اخیر در استان سیستان و بلوچستان هم باعث کشته شدن پنج نفر از جمله دو کودک شد. شمار کشته‌شدگان در تهران به طور پیوسته در حال افزایش بوده است.  

به گفته رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در مجموع در ۶۲ شهرستان از ۱۷ استان کشور شامل سیستان و بلوچستان، تهران، فارس، کرمان، هرمزگان، قم، سمنان، مازندران، یزد، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، گلستان، اصفهان، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری و مرکزی عملیات‌های امداد و نجات مربوط به سیل و آب‌گرفتگی به اجرا در آمد. بنا بر این گزارش دست‌کم ۱۴ نفر در پی این حوادث جان خود را از دست داده‌اند.