خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه جمهوری اسلامی صبح‌ دوشنبه ۵ اردیبهشت نوشت شورای عالی امنیت ملی بر اساس مصوبه‌ای، «برخی محدودیت‌ها در خصوص رفت و آمد» میرحسین موسوی، کاندیدای انتخابات پرمناقشه ریاست جمهوری اسلامی سال ۸۸ و همسرش زهرا رهنورد را رفع کرده است.

این خبرگزاری نوشت:

«امروز صبح محدودیت فیزیکی مقابل منزل یکی از این افراد (موسوی) در خیابان پاستور تهران، رفع شد تا رفت و آمد برای همسایه‌ او نیز تسهیل شود.»

«میزان» افزود:

«اصل مراقبت از فرد یادشده با هدف پیش‌گیری از هرگونه آسیب به وی یا اقدامات خلاف قانون از سوی او، همچنان برقرار است.»

به‌گفته خبرگزاری قوه قضائیه «این محدودیت‌ها در طول سال‌های گذشته با روندی کاهنده ادامه داشت و مشخصاً متناسب با رفتار‌های آن‌ها در میزان رعایت نظم عمومی و آرامش جامعه، تنظیم می‌شد» و «در ماه‌های اخیر با اغماض نسبت به کارنامه‌ این افراد در فتنه‌ ۸۸، محدودیت‌ها به حداقل رسیده بوده است».

میرحسین موسوی و زهرا رهنورد از سال ۸۹ و به دلیل اعتراضات پس از انتخابات سال ۸۸ حصر خانگی شدند. شورای عالی امنیت ملی بر اساس مصوبه‌ای دستور حصر خانگی این دو و مهدی کروبی، کاندیدای دیگر اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست جمهوری ۸۸ و همسرش فاطمه کروبی را صادر کرد.

فاطمه کروبی پس از مدتی از حصر رها شد اما حصر موسوی، رهنورد و مهدی کروبی همچنان ادامه یافت. حسن روحانی، رئیس جمهوری پیشین ایران، بارها وعده رفع حصر را داد اما حصر خانگی آن‌ها همچنان حفظ شد. این در حالی است که در طول این سال‌ها، موسوی، رهنورد و کروبی هیچ‌گاه دادگاهی نشدند و حکم هیچ دادگاهی علیه آن‌ها صادر نشده است.

کانال تلگرامی «کلمه» متعلق به طرفداران میرحسین موسوی گزارش روز دوشنبه خبرگزاری قوه قضائیه را «خبرسازی» نامیده و نوشته است:

«این مدل خبرسازی، اتفاق تازه‌ای نیست. زیرا همواره برخی از مسئولان نظام، یا حصر را انکار می‌کردند و یا نامش را “حفاظت از جان محصوران” می‌گذاشتند. خبر خبرگزاری میزان و تأکیدش بر ادامه “مراقبت از فرد یاد شده” نشان می‌دهد که همان سیاست پیشین، این بار به بهانه “برداشتن محدودیت فیزیکی” ادامه دارد.»

به‌گفته «کلمه»، سردار محمد اسماعیل کوثری، از فرماندهان پیشین سپاه پاسداران و نماینده کنونی مجلس، ۵ دی‌ماه سال گذشته ادعا کرده بود کسانی که در حصر خانگی به‌سرمی‌برند «الان حصر نیستند، دارند زندگی‌شان را می‌کنند و خیلی هم خوب دارند کارهایشان را می‌کنند؛ اما فعالیت سیاسی ندارند».

پیش از او علی شمخانی، نماینده رهبر جمهوری اسلامی ایران در شورای امنیت ملی در ۱۶ آبان ۹۶ گفته بود «واژه حصر، واژه درستی نیست و این آقایان در حصر نیستند».

احمد علم‌الهدی، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در مشهد نیز هفتم دی‌ماه ۹۷ گفته بود:

«حصر خانگی حفاظت است. عده‌ای بیان می‌کنند که مگر چند سال حصر خانگی برای دو نفر کافی نیست؟ حصر خانگی در واقع عقوبت آن‌ها نبود، بلکه نجات آن‌ها بود.»

پیش از این‌ها، سردار حسین نجات، مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران در تیرماه ۹۳ علت حصر را «حفاظت از جان این‌ها» دانسته بود.

از زمان حصر خانگی موسوی، رهنورد و کروبی بارها نهادهای بین‌المللی حقوق بشری از رهبران جمهوری اسلامی خواسته‌اند که به حصر آن‌ها پایان دهند اما مسئولان حکومتی هیچ‌گاه به این خواسته‌ها پاسخ نداده‌اند.