خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه جمهوری اسلامی صبح دوشنبه ۵ اردیبهشت نوشت شورای عالی امنیت ملی بر اساس مصوبهای، «برخی محدودیتها در خصوص رفت و آمد» میرحسین موسوی، کاندیدای انتخابات پرمناقشه ریاست جمهوری اسلامی سال ۸۸ و همسرش زهرا رهنورد را رفع کرده است.
این خبرگزاری نوشت:
«امروز صبح محدودیت فیزیکی مقابل منزل یکی از این افراد (موسوی) در خیابان پاستور تهران، رفع شد تا رفت و آمد برای همسایه او نیز تسهیل شود.»
«میزان» افزود:
«اصل مراقبت از فرد یادشده با هدف پیشگیری از هرگونه آسیب به وی یا اقدامات خلاف قانون از سوی او، همچنان برقرار است.»
بهگفته خبرگزاری قوه قضائیه «این محدودیتها در طول سالهای گذشته با روندی کاهنده ادامه داشت و مشخصاً متناسب با رفتارهای آنها در میزان رعایت نظم عمومی و آرامش جامعه، تنظیم میشد» و «در ماههای اخیر با اغماض نسبت به کارنامه این افراد در فتنه ۸۸، محدودیتها به حداقل رسیده بوده است».
میرحسین موسوی و زهرا رهنورد از سال ۸۹ و به دلیل اعتراضات پس از انتخابات سال ۸۸ حصر خانگی شدند. شورای عالی امنیت ملی بر اساس مصوبهای دستور حصر خانگی این دو و مهدی کروبی، کاندیدای دیگر اصلاحطلبان در انتخابات ریاست جمهوری ۸۸ و همسرش فاطمه کروبی را صادر کرد.
فاطمه کروبی پس از مدتی از حصر رها شد اما حصر موسوی، رهنورد و مهدی کروبی همچنان ادامه یافت. حسن روحانی، رئیس جمهوری پیشین ایران، بارها وعده رفع حصر را داد اما حصر خانگی آنها همچنان حفظ شد. این در حالی است که در طول این سالها، موسوی، رهنورد و کروبی هیچگاه دادگاهی نشدند و حکم هیچ دادگاهی علیه آنها صادر نشده است.
کانال تلگرامی «کلمه» متعلق به طرفداران میرحسین موسوی گزارش روز دوشنبه خبرگزاری قوه قضائیه را «خبرسازی» نامیده و نوشته است:
«این مدل خبرسازی، اتفاق تازهای نیست. زیرا همواره برخی از مسئولان نظام، یا حصر را انکار میکردند و یا نامش را “حفاظت از جان محصوران” میگذاشتند. خبر خبرگزاری میزان و تأکیدش بر ادامه “مراقبت از فرد یاد شده” نشان میدهد که همان سیاست پیشین، این بار به بهانه “برداشتن محدودیت فیزیکی” ادامه دارد.»
بهگفته «کلمه»، سردار محمد اسماعیل کوثری، از فرماندهان پیشین سپاه پاسداران و نماینده کنونی مجلس، ۵ دیماه سال گذشته ادعا کرده بود کسانی که در حصر خانگی بهسرمیبرند «الان حصر نیستند، دارند زندگیشان را میکنند و خیلی هم خوب دارند کارهایشان را میکنند؛ اما فعالیت سیاسی ندارند».
پیش از او علی شمخانی، نماینده رهبر جمهوری اسلامی ایران در شورای امنیت ملی در ۱۶ آبان ۹۶ گفته بود «واژه حصر، واژه درستی نیست و این آقایان در حصر نیستند».
احمد علمالهدی، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در مشهد نیز هفتم دیماه ۹۷ گفته بود:
«حصر خانگی حفاظت است. عدهای بیان میکنند که مگر چند سال حصر خانگی برای دو نفر کافی نیست؟ حصر خانگی در واقع عقوبت آنها نبود، بلکه نجات آنها بود.»
پیش از اینها، سردار حسین نجات، مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران در تیرماه ۹۳ علت حصر را «حفاظت از جان اینها» دانسته بود.
از زمان حصر خانگی موسوی، رهنورد و کروبی بارها نهادهای بینالمللی حقوق بشری از رهبران جمهوری اسلامی خواستهاند که به حصر آنها پایان دهند اما مسئولان حکومتی هیچگاه به این خواستهها پاسخ ندادهاند.
امریکا و اروپا همیشه هدف از مذاکره با جمهوری اسلامی را تقویت میانه روها می دانند در راستای این هدف که دل خودشان را به آرامش می رساند و هیچ تاثیری برای ملت ایران ندارد توافقات برجام یکی پس از دیگری در حال انجام است بلوای فائزه ی هاشمی در انتقاد از وضع موجود حرفهای علی مطهری و همچنین برداشتن برخی از حصارهای میرحسین موسوی و حتی تخریب قالیباف و دیگر سرداران رشید اسلام نشان می دهد که بین امریسکا و جمهوری اسلامی با اروپا این موضوعات و از جمله تعدیل ها صحبت شده است اما اگر چه سپاه و نیروهای نظامی امنیتی برای این نرم شدنها و گرایش به راست میانه پیدا کردن حکومت از خود نارضایتی به خرج می دهند و حتی اجازه پیدا می کنند که خانمها نرگس محمدی و مطلبی را دستگیر کنند و یا حکم 16 سال حبس برای سرکوب جنبش دانشجوئی به دو دانشجوی جوان می دهند اما تمام برآیند این حرکات در راستای توافقات برجام است در مورد آزادی دارائیهای ایران هم پدرخوانده اقداماتی را به انجام رسانده تا افشاگری صورت نپذیرد زیرا هر حرکت بانکی که امری غیرمحرمانه است خیلی زود رسانه ای می گردد اما وقتی با پول نقد صورت پذیرد راههای افشاگری بسته شده و مانند چند ماه پیش سبب لو رفتن جریان بانک کره ای و بلوای جمهوریخواهان شد لذا باید گفت این جو بایدن بعنوان پدرخوانده ی مافیای جمهوری اسلامیست که از ترس جمهوریخواهان جرئت اجرای توافقات انجام شده را ندارد ولی جمهوری اسلامی حتی خود علی خامنه ای هم آمادگی تسلیم دارد
فرهاد - فرهادیان / 25 April 2022