محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی طی سخنانی که غروب یکشنبه ۲۸ فروردین در جریان دیدار رئیس جمهوری و اعضای هیأت دولت با نمایندگان مجلس ایراد کرد گفت:

«در دولت گذشته در دوره‌ای منتظر مذاکرات، احیای برجام و اجرای آن ماندیم، وقتی هم که خروج از برجام اتفاق افتاد ما مسائل مختلف حتی آب خوردنمان را هم به برجام گره زدیم. آن دوران باید برای ما درس عبرت شود و در کنار پیگیری مذاکرات و رفع تحریم‌ها که دغدغه ما است، مسائل کشور را بدون توجه به برجام دنبال کنیم.»

نرخ خودرو در پیوند با مذاکرات وین

قالیباف در ادامه سخنانش اعتراف کرد که تحولات در مذاکرات وین که در حال حاضر به خاطر خودداری آمریکا از خارج کردن سپاه پاسداران از فهرست سازمان‌های تروریستی وزارت امور خارجه ایالات متحده قفل شده، در نرخ ارز و خودرو تأثیرگذار است. رئیس مجلس شورای اسلامی گفت:

«مسائل مذکور سبب شده کوچک‌ترین بحثی در مذاکرات در نرخ ارز یا خودرو تاثیراتی ایجاد کند لذا برای پرهیز از تخلفات و اشتباهات گذشته و شرایطی که اقتصادمان را شرطی کرده بودند باید از تکرار مجدد آن‌ها جلوگیری کنیم و در واقع ما فرصت خطا کردن نداریم.» 

همزمان، رسانه‌های داخلی از افزایش قیمت خودرو های پراید در شبانه‌روز منتهی به یکشنبه ۲۸ فروردین خبر داده‌اند. بر اساس این گزارش‌ها قیمت پراید ۱۱۱ در طی فقط ۲۴ ساعت از ۱۹۵ میلیون تومان به ۱۹۷ میلیون تومان رسیده است و مدل ۱۵۱ سال ۱۳۹۹ آن نیز در این مدت یک میلیون تومان گران شده است و این خودرو در حال حاضر ۱۶۲ میلیون تومان قیمت خورده است.

قیمت خودروهای تیبا نیز در این مدت از ۱۸۵ میلیون تومان به ۱۸۶ میلیون تومان رسیده است و مدل ۱۴۰۰ این خودرو نیز در این مدت یک میلیون تومان گران شده است و این خودرو در حال حاضر ۱۹۵ میلیون تومان قیمت خورده است.

 تردیدهایی که به تغییر تصمیم در میانکاله انجامید

قالیباف همچنین یادآوری کرد که زمانی جمهوری اسلامی ۱۱۹ میلیارد دلار در سال درآمد داشت اما اکنون گرفتار ۱۰ میلیارد دلار است. رئیس مجلس شورای اسلامی گفت:

«امروزه می‌فهمیم که با ۱۱۹ میلیارد دلار چه کارها و اقداماتی می توانستیم بکنیم که نکردیم. ما باید توجه داشته باشیم که این اتفاقات تکرارشدنی نیستند.»

قالیباف در ادامه سخنانش در جمع نمایندگان و اعضای هیأت دولت با گوشه‌چشمی به پروژه پتروشیمی میانکاله گفت:  

«به تصمیمات مهم نیاز داریم در حقیقت مسائل ما روشن و راهکارها مشخص است. عوارض احتمالی هم وجود دارد. قطعا محاسنی هم در این زمینه وجود خواهد داشت، در چنین شرایطی تاخیر در تصمیم باعث تردید می‌شود و تردید موجب تغییر در تصمیم قبل خواهد شد بنابراین تاخیر و تردید و تغییر نباید دامن جبهه انقلاب را در تصمیمات شجاعانه بگیرد.»

هفته گذشته سرپرست معاونت محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست ایران از توقف اجرای پروژه پتروشیمی میانکاله خبر داد.

همزمان با گسترش دامنه اعتراضات به احداث این پروژه به دلیل آلودگی‌های زیست‌محیطی اختلافات میان مقامات ارشد حکومتی در ایران نیز تشدید شد.  

 محمدباقر قالیباف در اعتراض به توقف پروژه، اظهارات انتقادآمیز از تریبون علنی مجلس مطرح کرد. رئیس مجلس شورای اسلامی گفته بود:

«در ۲۰ روز گذشته در یک سرمایه‌گذاری که در مسیر اداری حل شده و تا بالاترین سطوح رفته و در دولت مجوز گرفته و زمین به او واگذار شده و چند ۱۰میلیارد سرمایه‌گذاری کرده، بعد یکی پیدا می‌شود و می‌گوید که فلان موضوع دوباره بررسی شود و کار متوقف می‌شود.» او افزود: این چه معنی دارد؟ کدام سرمایه‌گذار در چنین شرایطی می‌آید همه مراحل را طی می‌کند و بعد بگوییم کار متوقف شود؟ اگر مشکلی بوده چرا زمین پروژه را به نام او کرده‌اید؟ چرا سند به او دادید؟ قالیباف گفت: جریان‌هایی بحث را به صورت سیاسی دنبال می‌کنند.»

 محمود حسینی‌پور، استاندار مازندران و غلامرضا شریعتی نماینده بهشهر در مجلس ازجمله مدافعان این پروژه هستند. عربعلی جباری امام جمعه بهشهر در خطبه‌های نماز جمعه با انتقاد از مخالفان ساخت این پتروشیمی، آنها را خائن و مخالف رهبری خطاب کرد. پیش از این ۳۰۷ نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های مختلف ایران در نامه سرگشاده به سید علی خامنه‌ای از او خواسته بودند که دستور دهد این طرح متوقف شود.