بلافاصله پس از پایان تعطیلات نوروزی، پرونده سازی و احضار فعالان صنفی معلمان با اتهامات تکراری از قبیل «تشویش اذهان عمومی» و «تبلیغ علیه نظام» از سر گرفته شد. در سه روز اخیر ۳ معلم محاکمه شده‌اند. ۱۱ معلم دیگر نیز قرار است در روزهای آینده «تفهیم اتهام» شوند.

در سه ماه پایانی سال ۱۴۰۰، دست‌کم ۷۰ معلم به نحوی هدف سرکوب دستگاه‌های امنیتی حکومت اسلامی قرار گرفتند. به نظر می‌رسد دستگاه‌های امنیتی و قضایی در صددند در سال ۱۴۰۱ از جهت آزار معلمان، و تهدید و احضار آنان رکورد جدیدی برجای بگذارند.

احضار و محاکمه

روز دوشنبه ۱۵ فروردین دادگاه رسول بداقی، رئیس کانون صنفی فرهنگیان اسلامشهر در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد.

رامین صفرنیا، حقوقدان و وکیل رسول بداقی گفت عناوین اتهامی موکلم، اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور، فعالیت تبلیغی علیه نظام و اخلال در نظم از طریق شرکت در اجتماعات غیرقانونی بود. او اظهار امیدورای کرد که
رسول بداقی که به دلیل فعالیت‌های صنفی به مدت ۷ سال زندانی بود و با بیش از ۲۰ سال سابقه کار اخراج شده است، از اتهامات وارده تبریه شود و به سرکار بازگردد.

سه‌شنبه ۱۶ فروردین دادگاه ژاله روح‌زاد معلم بازنشسته و فعال صنفی فرهنگیان در شعبهٔ ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی افشاری برگزار شد. دادگاه ژاله روح‌زاد در حالی برگزار شد که همسر او اسماعیل گرامی کارگر بازنشسته و فعال حقوق بازنشستگان یک سال است به خاطر فعالیت‌های خود با اتهامات مشابهی برغم سن بالا و ابتلا به بیماری‌های زمینه‌ای زندانی است.

چهارشنبه ۱۷ فروردین نوبت غلامی کندازی معلم شیرازی بود که در دادگستری قدوسی شیراز با اتهامات مشابه سایر فعالان صنفی معلمان محاکمه شود. معلمانی از شیراز، صدرا، فراشبند، فیروزآباد، رستم و ممسنی غلامی کندازی را تا محل دادگاه همراهی کرده و در از او خود مقابل دادگستری قدوسی تجمع کردند.

چهارشنبه ۱۷ فروردین، منابع اطلاع رسانی تشکل‌های صنفی معلمان از احضار دسته جمعی ۹ تن از فرهنگیان شهرستان لردگان به دادگاه انقلاب خبر دادند. در احضاریه دادستانی لردگان، از نادر شریفی، کوروش قنبری، زادعلی محمودی، محمد سعیدی ابواسحاقی، کوروش شریفی، حمید اسحاقی، محمد امیری، غلامحسین موسوی و علی بابامیر خواسته شده است «برای پاره‌ای از توضیحات مبنی بر انتشار مطالب در فضای مجازی علیه نظام جمهوری اسلامی در راستای تشویش اذهان» خود را حداکثر تا ۵ روز به شعبه‌ی سوم دادیاریِ دادگاه انقلاب شهرستان لردگان معرفی کنند.

محمد حبیبی سخنگوی کانون صنفی معلمان هم از احضار یحیی قربان زاده از معلمان باغملک به شعبه سوم دادگاه انقلاب اهواز خبر داده است.

رادا مردانی، معلم دیگری است که احضار شده است. در ادامه پرونده سازی‌ها برای این فعال صنفی معلمان، دادگاه انقلاب او را به اتهام تبلیغ علیه نظام برای شرکت در دادگاه ۲۲ فروردین به دادگاه نورآباد لرستان احضار کرده است. هیات تخلفات آموزش و پرورش نیز با ارسال یک احضاریه از او خواسته است در همان تاریخ و زمان در دادگاه بدوی آموزش و پرورش حاضر شود.

تداوم اعتراض‌ها

تشکل‌های مستقل معلمان بارها اعلام کرده‌اند در مبارزه برای خواست‌های خود مصمم‌اند و مرعوب پرونده سازی، احضار و بازداشت نخواهند شد.

حکومت سال جدید را با احضار و محاکمه معلمان آغاز کرده ولی به هیچیک از مطالبات معلمان پاسخ نداده است. رتبه بندی معلمان که قرار بود از نیمه دوم سال ۱۴۰۰ اجرایی شود، هنوز به مرحله اجرا در نیامده. میزان اعتبار رتبه بندی در بودجه ۱۴۰۱ نیز مبهم است. علاوه بر این، وزارت آموزش و پرورش با بازگشایی حضوری مدارس که معلمان آن را «غیرکارشناسانه» می‌خوانند و بسیاری از خانواده‌های دانش آموزان نیز به آن اعتراض دارند عرصه دیگری از اعتراض و مبارزه را گشوده است.

خانواده‌های دانش آموزان در کنار انتشار نامه سرگشاده و انتشار دادخواست به تجمع خیابانی نیز متوسل شده‌اند. دوشنبه در شیراز، سه شنبه در شیراز و کازرون و روز چهارشنبه والدین دانش آموزان در اعتراض به حضوری شدن مدارس در بندرعباس تجمع کردند.