وزارت بهداشت اعلام کرد که در ۲۴ ساعت منتهی به ۱۲ فروردین و بر اساس معیار‌های قطعی تشخیصی، ۲ هزار و ۴۸۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در ایران شناسایی شده‌اند که ۳۵۵ نفر از آن‌ها به دلیل ابتلا به موارد حاد بیماری در بیمارستان‌ها بستری شدند. ۴۶ بیمار مبتلا به کووید۱۹ نیز جان خود را از دست دادند.

سید احمد طباطبایی، دبیر بورد ریه اطفال کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا‌ در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) احتمال داده است که پس از تعطیلات نوروزی موج دیگری از بیماری ایران را فرابگیرد. طباطبایی گفته بود: «یقیناً در ایران هم ممکن است با سویه‌های جدیدی از اُمیکرون و کرونا مواجه شویم.» به گفته این مقام مسئول به نظر می‌رسد کودکان در رأس هجوم اُمیکرون هستند و هنوز بیش از بزرگسالان مبتلا می‌شوند.

با این‌حال وزارت آموزش و پرورش ۱۰ فروردین با انتشار بخشنامه‌ای حضوری شدن مدارس از ۱۴ فروردین را اعلام کرد. کانون صنفی معلمان ایران (تهران) با انتشار بیانیه‌ای یادآور شده است که پس از تعطیلات نوروزی و با گسترش مجدد بیماری، آموزش حضوری ممکن است سبب تلفات جبران‌ناپذیر در میان کودکان شود.

فقدان امکانات اولیه تهویه و فاقد فضای آموزشی کافی

وزارت آموزش و پرورش  اعلام کرده که تمامی فعالیت‌های تربیتی و آموزش مربیان، آموزگاران، دبیران و هنرآموزان در همه مقاطع تحصیلی و تمام دروس می‌بایست به صورت حضوری انجام شود. وزارت آموزش و پرورش سپس در ادامه معلمان را تهدید کرده که چنانچه طبق برنامه هفتگی در کلاس‌ها حاضر نشوند، مطابق آیین‌نامه با آن‌ها برخورد می‌شود.

کانون صنفی معلمان ایران در بیانیه خود یادآور شده است که در مدارس شهر‌های بزرگ به ویژه مدارس استان تهران‌ حضور بیش از ۴۰ دانش‌آموز در یک کلاس ضمن ایجاد مشکلات آموزشی، ممکن است زمینه‌ساز سرایت بیماری شود، به ویژه آنکه بسیاری از این مدارس فاقد امکانات اولیه تهویه و فاقد فضای آموزشی کافی و مناسب برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی است.

وزارت آموزش و پرورش در بخشنامه حضوری شدن مدارس، مدیران مدارس را ملزم کرده که سرویس‌های مدارس را راه‌اندازی کنند. کانون صنفی معلمان اما می‌گوید  در همین مدت آموزش ترکیبی که معلمان الزام بر حضور در مدارس داشتند، بسیاری از همکاران از عدم دسترسی به سرویس مدارس در مناطق دور افتاده گله‌مند بوده‌اند. «در نتیجه قابل پیش‌بینی است که در اثر اقدام عجولانه کنونی، بدون در نظر گرفتن زیر ساخت‌های لازم، هرج و مرج گسترده» در وضعیت عبور و مرور شهرهای بزرگ ایجاد شود. کانون صنفی معلمان در ادامه این بیانیه نوشته‌اند:

«در بیش از دو سال گذشته وزارت آموزش و پرورش عملاً هیچگونه مسئولیتی در قبال تأمین وسایل آموزشی برای معلمان در شرایط آموزش مجازی بر عهده نگرفته و معلمان با استفاده از وسایل شخصی هزینه آموزش مجازی را از جیب خود پرداخت کرده‌اند. علاوه بر آن نزدیک به سه میلیون دانش‌آموز به دلیل عدم برخورداری از امکانات اولیه آموزشی و عدم دسترسی به اینترنت، از چرخه آموزش کشور خارج شده‌اند.»

محمد مهدی کاظمی، معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش پیش از نوروز در برنامه «زنده باد زندگی»، در ضرورت بازگشایی مدارس در شرایط کنونی که هنوز کشور با موج ششم همه‌گیری کرونا با سویه امیکرون درگیر است گفت:

«در مباحث اجتماعی و فرهنگی ضرورت دارد دانش‌آموزان در مدرسه حضور پیدا کنند. به‌عنوان مثال رشته‌های مختلفی در هنرستان‌ها داریم که آموزش از طریق آموزش مجازی میسر نیست همچنین برخی دروس در دوره نظری و مباحث دوره ابتدایی از طریق آموزش حضوری اثربخشی بیشتری برای دانش‌آموزان دارند.»

در همان حال سید احمد طباطبایی، دبیر بورد ریه اطفال کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا‌ هشدار داده بود که «خانواده‌ها اصلاً نباید به این دلخوش باشند که بیماری‌‌زایی فعلی ویروس کاملاً خفیف است؛ باید موضوع را جدی گرفته و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند.»