واشنگتن پست در گزارشی که به‌تازگی در روز یکشنبه یکم اسفند / ۲۰ فوریه منتشر کرده نوشته است که هزاران کودک مهاجر در امارات متحده عربی بدون مدرسه و مراقبت‌های بهداشتی زندگی می‌کنند.

در این گزارش خبری به نقل از ساکنان امارات گفته‌شده که بسیاری از کودکان به دلیل آن‌که در زمان تولد والدین آن‌ها ازدواج نکرده بودند و یا به دلیل عدم توانایی خانواده‌هایشان در پرداخت مخارج بیمارستان و دلایل دیگر، فاقد برگه هویت یا شناسنامه هستند.

«چینوی»، یکی از مهاجرانی که قادر به پرداخت صورت‌حساب پزشکی ۱۶ هزار دلاری نبود، در حالی که اشک می‌ریخت به واشنگتن پست گفت:

«پسرانم به مدرسه نرفته‌اند. آن‌ها ویزا و پاسپورت ندارند و واقعاً می‌خواهند به مدرسه بروند. این‌ها مسائل بسیار بزرگی است.»

در امارات متحده عربی شمار اتباع این کشور از مهاجران کمتر و تقریباً نسبت جمعیت مهاجر به جمعیت محلی ۹ به یک است. بیشتر مهاجران در امارات در شهرهای دبی و ابوظبی اقامت دارند و اکثر آن‌ها کارگران کم‌دستمزد از کشورهای توسعه‌نیافته هستند.

بیشتر کارگران خارجی در امارات به سیستم «کفالت» وابسته هستند که ویزای مهاجران را به خواست کارفرمایان وابسته می‌کند. این قانون اگرچه در سال ۲۰۱۷ کمی تغییر کرد، اما همچنان با استانداردهای بین‌المللی فاصله دارد و برای کارگران خارجی امنیت کمتری نسبت به کارگران محلی ارائه می‌دهد.

اگرچه رابطه جنسی قبل از ازدواج به‌تازگی در این کشور منطقه خلیج فارس قانونی شده است اما از صدور گواهی تولد برای نوزادان مادران مجرد به‌شکل گسترده‌ای خودداری می‌شود.

بر اساس این گزارش، دو مقام ارشد دولت فیلیپین گفته‌اند که فقط در جامعه مهاجر فیلیپینی ساکن امارات متحده عربی، شمار کودکان بدون شناسنامه به هزاران نفر می‌رسد.

این در حالی است که آموزش خصوصی و مراقبت‌های پزشکی برای شهروندان این کشور و کارمندان مهاجر «یقه سفید» در این کشور نفت‌خیز و ثروتمند از استانداردهای بالایی برخوردار است.

در گزارش خبری واشنگتن پست آمده است که نظام حمایتی این کشور از نیروی کاری که میلیون‌ها کارگر کم‌درآمد از آفریقا، خاورمیانه و آسیای جنوب شرقی را استخدام می‌کند نیز مشکل‌ساز است.

این نظام مدت‌هاست که به دلیل عدم تضمین دستمزدها، ساعت‌های کاری و شرایط زندگی ناعادلانه و همچنین سوءاستفاده از نیروی کار، متهم به بدرفتاری با کارگران مهاجر است.

گروه تحقیقات و مشاوره «اِکویدِم» (Equidem) که در دفاع از حقوق بشر و گروه‌های آسیب‌پذیر از جمله کارگران مهاجر، زنان، کودکان و اقلیت‌ها فعالیت می‌کند در گزارش تازه‌ای که ۱۳ بهمن / ۲ فوریه در لندن منتشر کرد گفت شمار بسیاری از کارگرانی که ساختمان اکسپو ۲۰۲۰ دبی را ساخته‌اند با استثمار، شرایط بد کاری و طیف گسترده‌ای از سوءاستفاده‌ها و تبعیض‌ها روبه‌رو بوده‌اند.

«پیرل»، کارگر رستوران فیلیپینی که در ماه مارس گذشته یک دختر به دنیا آورده، به واشنگتن پست گفت:

«من همه چیزم را از دست داده‌ام و هیچ ندارم.»

«پیرل» گفت نوزادش نارس است و صورت‌حساب اقامت دو ماهه‌اش در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان بالغ بر ۲۹ هزار دلار می‌شود و این رقم معادل بیش از سه سال دستمزد اوست.