کمیته مرکزی پزشکان سودان (CCSD) یکشنبه ۳۰ ژانویه/ ۱۰ بهمن با انتشار پیامی در توییتر اعلام کرد:
«محمد یوسف اسماعیل در جریان حملات نیروهای امنیتی در اعتراضات روز یکشنبه (۳۰ ژانویه) در خارطوم در اثر وارد آمدن ضربههایی به قفسه سینهاش کشته شد. ماهیت جراحت هنوز مشخص نشده است.»
کمیته مرکزی پزشکان سودان در ادامه اعلام کرد که با مرگ این جوان سودانی از اکتبر ۲۰۲۱ تاکنون شمار کشتهشدگان در اعتراضات به کودتا به ۷۹ نفر رسید.
به گزارش الجزیره هزاران نفر از معترضان با سرپیچی از منع اعتراضات، روز یکشنبه در خیابانهای خارطوم و دیگر شهرهای سودان راهپیمایی کردند. معترضان کودتای اکتبر ۲۰۲۱ را محکوم کردند و برای دوران گذار به دموکراسی خواهان یک دولت کاملا غیرنظامیاند.
دوشنبه ۳ آبان/ ۲۵ اکتبر، اغلب اعضای کابینه دولت سودان و اکثر رهبران احزاب سیاسی حامی دولت و همچنین عبدالله حمدوک، نخستوزیر در یک کودتا تحت بازداشت گروهی از نظامیان قرار گرفتند. ارتش وضعیت فوقالعاده اعلام کرد و ژنرال عبدالفتاح البرهان، رئیس شورای حاکمیتی سودان به این بهانه که صلح و امنیت در کشور به خطر افتاده از انحلال دولت و این شورا خبر داد. فعالان مدنی سودان میگویند دور تازهای از بازداشتها توسط نظامیان تحت فرمان کودتاچیان در این کشور آغاز شده است. اعتراضات توسط انجمن حرفهای سودان و کمیتههای مقاومت که ستون فقرات قیام علیه البشیر بودند سازماندهی میشود.
الجزیره مینویسد معترضان در حالی که پرچم سودان و عکس کشتهشدگان را در دست داشتند به سمت کاخ ریاست جمهوری راهپیمایی کردند. نیروهای امنیتی برای متفرق کردن معترضان در حداقل یک نقطه در پایتخت، گاز اشکآور و گلولههای پلاستیکی شلیک کردند. آسوشیتدپرس به نقل از یک فعال مدنی گزارش داد که دستکم سه نفر در اثر تیراندازی نیروهای امنیتی مجروح شدند.
علاوه بر پایتخت، معترضان در پورت سودان، دارفور غربی و مدنی راهپیماییهای اعتراضی برگزار کردند.
اعتراضات روز یکشنبه در حالی برگزار شد که هیئت سازمان ملل به رایزنیهای خود برای یافتن راهی برای خروج از بحران ادامه میدهد. شنبه گذشته ژنرال قدرتمند محمد حمدان داگالو، معاون رئیس شورای حاکمیت و فرمانده نیروهای واکنش سریع گفت نظامیان تلاشهای سازمان ملل برای حل بحران را پذیرفتهاند، اما به اعتقاد آنها فولکر پرتس، نماینده ویژه سازمان ملل «باید تسهیلکننده گفتوگوها باشد نه میانجی».
انجمن مشاغل حرفهای سودان با انتشار بیانیهای خاطرنشان کرد که اعتراضات روز یکشنبه «پایان» اعترضات نبود. در این بیانیه آمده است:
«ما تا سقوط رژیم کودتا، دستیابی به یک کشور دموکراتیک و محاکمه همه آمران و عاملان قتلها و همه کسانی که علیه مردم دست به جنایت زدند، خیابانها را ترک نخواهیم کرد.»
بیشتر بخوانید: