در کازاخستان [“قزاقستان”، غلط مشهور] که به شدت تحت کنترل دولت قرار دارد و پارلمانش فاقد اپوزیسیون است، اعتراضات عمومی به ندرت صورت می‌گیرد و معمولاً «غیرقانونی» محسوب می‌شود، مگر این‌که سازمان‌دهندگان اعتراضات از قبل اطلاعیه‌ای منتشر کنند.

با این حال هزاران نفر در این کشور به‌دنبال افزایش قیمت سوخت خودروها دست به اعتراض خیابانی زدند. به‌گزارش رویترز، این اعتراضات یکشنبه ۱۲ دی / ۲ ژانویه، یک روز پس از برداشته شدن سقف قیمت گاز مایع (LPG)، در شهر ژانائوزین آغاز شد؛ شهری که محل مرگبارترین درگیری‌ها از زمان استقلال این کشور از اتحاد جماهیر شوروی بوده است.

معترضان در ژانائوزین، مرکز صنعت نفت در استان غربی مانگیستائو خواستار کاهش قیمت گاز مایع از ۱۲۰ تنگه، (واحد پول کازاخستان، معادل ۰,۲۷ دلار) در هر لیتر، به ۶۰ تنگه، قیمت سال گذشته شدند.

در اعتراضات سال ۲۰۱۱ در ژانائوزین ده‌ها نفر پس از اخراج کارگران نفت کشته شدند.

خرده‌فروشان با کاهش یک چهارم قیمت گاز مایع موافق هستند اما دولت قاسم جومارت توکایف، رئیس جمهوری کازاخستان گفته است که کاهش بیشتر قیمت به دلیل هزینه‌های تولید غیرممکن است.

قیمت سوخت مایع پیش از این تنظیم شده بود اما مقام‌های دولتی گفته‌اند که قیمت‌های پایین نگه‌داشته‌شده‌ی مصنوعی، تولید را غیرممکن می‌کند.

اعتراضات به آکتائو، مرکز استان مانگیستائو و همچنین اردوگاه کارگرانی که برای پیمانکاران تنگیزچورویل بزرگترین تولیدکننده نفت کازاخستان، کار می‌کنند نیز گسترش یافته است.

در آلماتی، بزرگترین شهر این کشور، پلیس میدان اصلی را در روزهای دوشنبه و سه شنبه محاصره کرد و اینترنت و تلفن همراه در مرکز شهر قطع شد.

توکایف سه‌شنبه ۱۴ دی / ۴ ژانویه در توییتر اعلام کرد که یک کمیسیون دولتی در آکتائو کار خود را آغاز کرده است و راه حلی «به نفع ثبات در کشور» پیدا خواهد کرد.

رئیس جمهوری کازاخستان از معترضان خواست که مسئولانه رفتار کنند و افزود:

«شهروندان حق دارند خواسته‌های خود را علنی به مقام‌های محلی و مرکزی اعلام کنند، اما این امر باید براساس قانون، به‌ویژه در چارچوب قوانینِ تجمعات مسالمت‌آمیز انجام شود.»