بلاتکلیف ماندن لایحه دائمی‌سازی همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در مجلس و مخالفت علنی دولت با این موضوع سبب شد بازنشستگان در تهران، کرج، سنندج، شهرکرد، قزوین، همدان، زنجان، قروه، شیراز، قم، ساری، اردبیل، لردگان و چندین شهر دیگر به خیابان بیایند و با تجمع در مقابل ساختمان‌های صندوق‌های بازنشستگی خواستار تسریع در تصویب لایحه همسان‌سازی شوند.

یک روز قبل، یک‌شنبه ۶ دی نیز بازنشستگان در برخی از شهرها با همین خواسته به خیابان آمده بودند.

بازنشستگان معترض در تهران علیه محمدباقر قالیباف شعار دادند: «قالیباف حیا کن، مجلس را رها کن». در همدان نیز معترضان شعار دادند: «مسئول بی‌کفایت، استعفاء استعفاء».

در تصاویر و ویدئوهایی که از تجمعات بازنشستگان در شهرهای مختلف منتشر شده آن‌ها پلاکارد و کاغذنوشته هایی با مضمون «اجرای همسان سازی حق مسلم ماست» و «تصویب همسان سازی و رفع تبعیض و بی عدالتی» را با خود به همراه دارند.

بازنشستگان در تجمعات خود نیز شعار دادند:

«از بس وعده شنیدم عدالتی ندیدم»
«اجرای همسان‌سازی حق مسلم ماست»
«دست‌های ما خالیه وضع شما عالیه»
«بازنشسته داد بزن، حقت را فریاد بزن»
«با این همه هیاهو حاصل وعده‌ها کو»

در سنندج که تصاویر منتشر شده گویای حضور پرشمار بازنشستگان و شاغلان است، معترضان خواستار آزادی معلمان زندانی شدند و شعار دادند: معلم زندانی آزاد باید گردد.

در شیراز نیز بازنشستگان که مقابل صندوق بازنشستگی کشوری تجمع کرده بود شعار دادند: بدون حقه‌بازی اجرای همسان‌سازی.

در یک ویدئو کوتاه از تجمع بازنشستگان اصفهان که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، یکی از بازنشستگان معترض می‌گوید: «آنچه ما را به خیابان آورده گرسنگی و نبودن عدالت است در اینجا». این بازنشسته معترض ادامه می‌دهد دو سال است که زانویش به عمل نیاز داشته اما پول نداشته است که عمل کند و حقوقش کفاف پرداخت هزینه‌های درمانی را نمی‌دهد.

همسان‌سازی حقوق بازنشستگان که در سال گذشته به صورت ناقص و تحت عنوان متناسب سازی اجرا شد، بر اساس لایحه ای که دولت پیشین به مجلس ارائه کرده است، باید دائمی شود. مجلس اما پس از آنکه رئیس سازمان برنامه و بودجه دولت سیزدهم با افزایش حقوق بازنشستگان مخالفت کرد، بررسی آن را به تعویق انداخت.

دولت در لایحه بودجه سال آینده نیز اعتباری برای اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان پیش‌بینی نکرده و در مقابل افزایش دو سال اشتغال و تغییر شیوه محاسبه حقوق دوره بازنشستگی را تحت عنوان «پایدارسازی» منابع تامین اجتماعی پیشنهاد کرده است.

احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد در تازه‌ترین اظهارنظر در این باره گفته است که با همکاری شرکت‌های بیمه طرحی را برای افزایش حقوق بازنشستگان تدوین خواهد کرد.

بازنشستگان اما خواستار اجرای کامل همسان‌سازی حقوق، برخورداری از بیمه درمانی کامل و رایگان، افزایش حقوق بازنشستگان بر مبنای خط فقر ۱۲ میلیون تومانی هستند.

بر اساس اعلام مسئولان کانون های صنفی بازنشستگان از هر ۱۰ بازنشسته دست‌کم شش نفر حداقل‌بگیر هستند.

همچنین نتایج یک بررسی در مؤسسه پژوهشی صبا، وابسته به صندوق بازنشستگی کشوری نشان می‌دهد ۸۶ درصد بازنشستگان صندوق کشوری و لشکری درآمدی کمتر از هزینه هایشان دارند و ۴۸ درصد بازنشستگان برای تأمین هزینه زندگی به استقراض از آشنایان یا وام بانکی روی آورده‌اند.