دبیرخانه شورای هماهنگی اطلاعات چهارشنبه ۲۴ آذر از برگزاری نشست مشترک میان دو دستگاه اطلاعاتی بزرگ جمهوری اسلامی خبر داد.
براساس گزارش این نهاد، جلسه مزبور در محل وزارت اطلاعات برگزار شده است. زمان برگزاری این جلسه در خبر تنظیمی این خبرگزاری اعلام نشده است.
همچنین اعلام شده که در این جلسه حسین طائب به عنوان رئیس سازمان اطلاعات سپاه حضور داشته است. در سوی مقابل نیز اسماعیل خطیب وزیر اطلاعات، معاونان و «رؤسای سازمانهای تابعه» حضور داشتهاند.
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گزارش داده که در این جلسه دو نهاد اطلاعاتی اصلی جمهوری اسلامی، موضوعات روز را بررسی کردهاند، در مورد «تلاش دشمنان نظام برای ضربه زدن به کشور» حرف زدهاند و قرار گذاشتهاند که تعاملشان را با یکدیگر بیشتر کنند.
وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه در برخی موارد به عنوان دو دستگاه امنیتی رقیب با یکدیگر مواجه میشوند. سازمان اطلاعات سپاه که در سال ۱۳۸۸ تشکیل شد در یک دهه گذشته و به دلیل حمایت کامل علی خامنهای از اقداماتش رشد قابل توجهی داشته و در تلاش است تا خود را به عنوان نهاد اصلی امنیتی جمهوری اسلامی تثبیت کند.
در سالهای اخیر اختلاف دو دستگاه امنیتی از جمله در مورد نهاد رسیدگی به مسئله «جاسوسی» بروز کرد. محکومیت ۵ ساله عبدالرسول دری اصفهانی، عضو تیم مذاکرات هستهای به اتهام جاسوسی و اتهام جاسوسی علیه دختر صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه وقت در سال ۱۳۹۶ از آن جملهاند. محمود علوی وزیر اطلاعات وقت گفته بود عبدالرسول دری اصفهانی از نظر این وزارتخانه جاسوس نیست و «مرجع تشخیص موضوعات مرتبط به جاسوسی معاونت ضدجاسوسی وزارت اطلاعات است». در مقابل وابستگان به قوه قضائیه میگفتند وزارت اطلاعات تنها «ضابط قضایی» نیست و نهادهای دیگری همچون سپاه هم در این جایگاه قرار دارند. علوی با همین استدلال میگفت هیچ یک از اعضای خانواده صادق لاریجانی پرونده جاسوسی ندارد و حسین طائب، رئیس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران نیز جداگانه با رد اتهام جاسوسی از خانواده رئیس قوه قضائیه، از «اشراف اطلاعاتی» سازمان خود بر «سرویسهای جاسوسی» خبر میداد.
ترور کارشناسهای هستهای جمهوری اسلامی در سالهای ۸۵ تا ۹۰ نیز موجب شد تا از سال ۹۰ سپاه پاسداران مسئولیت حفاظت از این چهرهها را برعهده بگیرد. سال ۹۲ اعلام شد که مسئولیت حفاظت و دفاع هوایی از تأسیسات هستهای نیز برعهده نیروی هوافضای سپاه پاسداران است اما بهرغم این تصمیمات در سال ۹۹، محسن فخریزاده، مشهورترین چهره برنامه هستهای ایران، ترور شد و چندین حمله دیگر به تأسیسات هستهای ایران صورت گرفت. در ماجرای ترور فخریزاده ابتدا وزارت اطلاعات به کوتاهی متهم شد ولی وزیر اطلاعات وقت اعلام کرد که حفاظت سپاه به توصیهها و هشدارهای این وزارتخانه توجه نکرده است و در واقع مقصر اطلاعات سپاه است.
در سال ۱۳۶۲ زمانی که اساسنامه وزارت اطلاعات تهیه میشد این نهاد بهعنوان تشکیلات اطلاعاتی اصلی جمهوری اسلامی معرفی شد. در اساسنامه آن تشکیل شورایی به نام «شورای هماهنگی اطلاعات» نیز در نظر گرفته شد تا با محوریت وزارت اطلاعات، هماهنگی فعالیتهای اطلاعاتی نهادهای گوناگون را برعهده بگیرد. با این حال، تا پیش از شروع به کار دولت اول حسن روحانی در سال ۱۳۹۲، این شورا نشستی برگزار نکرده بود. روحانی کوشید با احیای «شورای هماهنگی اطلاعات»، جلوی موازیکاری را بگیرد و جایگاه وزارت اطلاعات را در مجموعه نهادهای اطلاعاتی کشور تقویت کند.
با بدتر شدن وضعیت کشور در زمینههای مختلف اقتصادی، اجتماعی و زیستمحیطی و به تبع آن گسترش اعتراضات اجتماعی در سالهای اخیر، اکنون دستگاههای اطلاعاتی موازی جمهوری اسلامی قصد دارند به اختلافهای خود فایق آیند تا بتوانند «تلاش دشمنان نظام» را ناکام بگذارند.
پس از سرنگونی جمهوری اسلامی مجازات اعدام باید لغو گشته و غیر قانونی گردد, تنها استثنا در این مورد حسن طائب می باشد.
ترانه / 16 December 2021