پزشکان سودان از کشتهشدن دست کم شش نفر در جریان «مارش میلیونی» معترضان به کودتا خبر دادند. براساس گزارش انجمن پزشکان، نیروهای امنیتی سودان شنبه ۱۳ نوامبر/۲۲ آبان، برای متفرق کردن تظاهرکنندگان به سمت آنها گلوله جنگی و گاز اشکآور شلیک کرده و جان شش معترض را گرفتهاند.
روز شنبه، بهدنبال اعلام ریاست رهبر کودتا بر شورای حاکمیتی سودان، دهها هزار معترض دموکراسیخواه خشمگین بار دیگر در سراسر این کشوربه خیابانها آمدند. تظاهراتی که در میان تدابیر شدید امنیتی برگزار شد.
در شرایطی که قرار بود نیروهای مسلح در ماه آینده شورای حاکمیتی سودان را به غیرنظامیان بسپارند، ژنرال عبدالفتاح برهان، رهبر کودتاچیانی که روز ۲۵ نوامبر قدرت را در سودان قبضه کردند، خود را رئیس این شورا خواند؛ نهادی که پس از سقوط عمر البشیر در سال ۲۰۱۹، اداره سودان را در دست گرفت.
کمیته پزشکان سودان اعلام کرد نیروهای امنیتی در شهرهای خارطوم و امدرمان پنجنفر را با گلوله مستقیم کشتهاند و یک تن نیز جان خود را براثر خفگی ناشی از گاز اشکآور از دست داده است.
طبق اعلام این کمیته «تعداد بسیار زیادی» که رقم دقیق آنها مشخص نشده است نیز با شلیک گلوله زخمی شدهاند. به گفته پزشکان، نیروهای امنیتی به بیمارستانی در امدرمان یورش برده و چندین زخمی را هم بازداشت کردند.
برمبنای گزارشهای انجمن پزشکان سودان و سازمان ملل متحد، نیروهای امنیتی تاکنون در اعتراضات ضدکوتا ۱۹ معترض را به قتل رساندهاند.
سفارت ایالات متحده آمریکا در خارطوم هم در حساب توییتر خود «استفاده از نیروی قهری» نظامیان سودان علیه اعتراضات مسالمتآمیز را محکوم کرد.
با اینحال پلیس سودان استفاده از گلوله جنگی علیه معترضان را انکار و اعلام کرد تظاهرکنندگان به چندین پاسگاه پلیس و خودروها حمله کرده و نزدیک به ۳۹ مامور پلیس را زخمی کردهاند.
همزمان با سرکوب معترضان، به نظر میرسد فشار نظامیان علیه رسانههای پوششدهنده اعتراضات نیز تشدید شده است. شبکه الجزیره روز یکشنبه از بازداشت خبرنگارش در خارطوم خبر داد.
اعتراضات روز شنبه به دعوت انجمن حرفه ای سودان و کمیته های مقاومت برگزار شد. گروههایی که نقشی اساسی را در قیام مردم علیه البشیر برعهده داشتند اما پس از کودتای ۲۵ نوامبر، مسیر دوساله سودان به سمت دموکراسی و انتقال به حکومت دموکراتیک را مسدود میبینند.