جواد اوجی، وزیر پیشنهادی برای تصدی وزارت نفت و مبتکر طرح بی‌سرانجام «خط لوله اسلامی» در جلسه علنی صبح چهارشنبه ۴ شهریور مجلس شورای اسلامی در تشریح رئوس برنامه‌های خود گفت:

«رویکرد فعالی برای دور زدن و بی‌اثر کردن تحریم‌ها در پیش گرفته و با استفاده از روش‌های موجود و سایر روش‌ها اقدامات مهمی را برای فروش نفت پیاده کرده و در این راه از ظرفیت تمام دستگاه‌های اجرایی استفاده می‌‌کنم.»

 اوجی تأکید کرد که از ظرفیت بخش خصوصی و تمام دستگاه‌های اجرایی در فروش نفت استفاده خواهد کرد و همچنین روش تهاتر نفت با کالا و سرمایه گذاری در کشور هم وجود دارد.

وزیر پیشنهادی نفت در سخنان خود علاوه بر ضرورت دور زدن تحریم نفتی ایران بر مبارزه با فساد در وزارت نفت تأکید ویژه‌ای داشت. اوجی گفت:

«مبارزه با فساد از دیگر مشکلات پیش روی صنعت نفت است. با کمک شما نمایندگان ریشه‌های فساد در وزارت نفت را می‌کنیم.»

اوجی در سخنانش در مجلس مجدداً بر توسعه میادین گازی و تقویت ارزآوری از این حوزه تاکید کرد. او در زمان مدیریت خود در شرکت ملی گاز هم از راه‌اندازی طرح‌های توسعه‌ای مانند «خط لوله اسلامی» خبر داده بود. قرار بود بر اساس این طرح مسیر جدیدی برای انتقال گاز ایران از سوریه به اروپا تعریف شود اما در عمل اما در نهایت نه تنها گاز ایران به اروپا نرسید، بلکه ایران که مالک یکی از بزرگ‌ترین ذخایر گاز جهان است همچنان در برخی مناطق کشور نیازمند واردات گاز است.

به هر چه که بگندد نمکش می‌زنند

الیاس نادران، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و نماینده مردم تهران در مخالفت با تصدی جواد اوجی بر وزارت نفت او را با استناد به استعلام از نهادها به دروغگویی در مورد اموال متهم کرد. نادران گفت:

«من با آقای اوجی جلسه گذاشتم. به ایشان گفتم لیست اموال شما در شبکه‌های اجتماعی پخش شده است آیا دیده‌اید؟ گفت نه کدام‌ها را می‌گویید؟ شما که در معرض این شبکه‌ها قرار داشتی، ندیده‌ای؟»

نادران در ادامه افزود:

«به ایشان گفتم چه چیزهایی‌ دارید؟ گفت شما چه می‌دانید؟ گفتم من می‌پرسم شما چرا می‌گویید؟ او گفت سه دستگاه آپارتمان، یکی در هروی، دیگری برای همسرم است که از پدرش به او به ارث رسیده، و یک دستگاه هم برای پسرم است. من از مراجع ذیصلاح استعلام کردم و دستخط گرفتم، ۹ مورد اموال ایشان را اعلام کردند که دو برگه کاغذ موجود است. کسی که به این صراحت خلاف واقع سخن می‌گوید در جاهای دیگر هم همینطور است.»

اوجی، رئیس سابق شرکت ملی گاز است که بعد به یکی از شرکت‌های حوزه انرژی زیر مجموعه بنیاد مستضعفان رفت. او در زمان تصدی رستم قاسمی بر وزارت نفت در دولت احمدی‌نژاد مامور انتقال شمش‌های طلا به کشورهای همسایه برای تهاتر کالا به کالا و دور زدن تحریم بود.

الیاس نادران به‌طور سربسته به یک پرونده قضایی که یک سر آن به رستم قاسمی و جواد اوجی و سر دیگر آن به شاکی پرونده می‌رسد اشاره‌ای کرد و از آن گذشت. نادران یادآوری کرد که رئیس مجلس او را از طرح این پرونده بازداشته است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه و نماینده مردم تهران در ادامه سخنانش با اشاره به پرونده گم شدن دکل‌های نفتی در دولت احمدی‌نژاد و همچنین پرونده دیمیتریس کامبیز گزارش نهادهای اطلاعاتی را به چالش کشید:

 «دوستان ما استناد می‌کنند که گزارش‌های اطلاعات و نهادهای امنیتی اینطور و آنطور است. من خدمت دوستان و آقای مخبر عرض کردم و گفتم پرونده دیمیتریز کامبیز را چه زمانی رو کردند؟ چه زمانی موضوع دکل‌های گمشده، کشتی‌هایی که مال این مملکت بود را خوردند؟ رو شد درست روزی که از فرودگاه حضرت امام رفت. آیا آن روز نهادهای امنیتی و اطلاعاتی نبودند؟»

دیمیتریس کامبیس، یک تاجر یونانی ۵۳ ساله بود که به اتهام فروش غیرقانونی سه نفتکش ایرانی به ارزش ۱۰۰ میلیون دلار در ایران بازداشت شد.

در دولت محمود احمدی‌نژاد و همزمان با تحریم‌های بیمه‌ای آمریکا و اتحادیه اروپا علیه محموله‌های نفتی ایران، این کشور اقدام به استفاده از نفتکش‌های قدیمی برای حمل محموله‌های نفتی خود به بنادر کشورهای عمده خریدار نفت ایران کرد. در این راستا هشت فروند نفتکش غول پیکر ایران بدون امضای قرارداد حقوقی در اختیار دیمیتریس قرار گرفت. او پنج نفتکش را تحویل ایران داد و سه نفتگش دیگر را بالا کشید و اوراق کرد. این ماجرا را بیژن زنگنه، وزیر نفت در دولت روحانی به‌عنوان یکی از پیامدهای واگذاری فروش نفت به برخی اشخاص برای دور زدن تحریم‌ها افشا کرده بود.