بهرام عین‌اللهی، وزیر پیشنهادی برای تصدی وزارت بهداشت در کابینه سیزدهم دوشنبه یکم شهریور در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی، ادعا کرد که سلامت مردم خط قرمز اوست و  چنانچه او از مجلس رأی اعتماد کسب کند، در دوران وزارت او واکسیناسیون و تهیه واکسن کرونا اصلی‌ترین برنامه وزارت بهداشت خواهد بود.

عین‌اللهی که در جنگ هشت ساله حضور داشته و چشم‌پزشک است گفت:

«کرونا بک بیماری تک بعدی نیست و بر همه جوانب زندگی اثر گذاشته، جهاد سلامت را در سنگر وزارت بهداشت ادامه خواهیم داد.»

کرونا باز هم کشتار کرد

 در همان حال که وزیر پیشنهادی کابینه عضو هیأت مرگ از «جهاد سلامت» سخن می‌گوید، بر اساس آمارهای رسمی وزارت بهداشت همه‌گیری ویروس کرونا در موج پنجم با سویه دلتا بار دیگر رکورد کشتار را شکست.

بر این اساس در آخرین روز مرداد ۱۴۰۰، ۶۸۴ نفر طی ۲۴ ساعت گذشته بر اثر ابتلا به کووید- ۱۹ جان خود را از دست دادند. در شبانه‌روز گذشته  ۳۶ هزار و ۴۱۹ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در کشور شناسایی شدند که ۵ هزار و ۷ نفر از آنها به سبب ابتلا به وارد حاد بیماری می‌بایست در بیمارستان‌ها تحت درمان قرار گیرند.

 به این ترتیب مجموع بیماران کووید-۱۹ در کشور به ۴ میلیون و ۶۷۷ هزار و ۱۱۴ نفر و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۰۲ هزار و ۳۸ نفر رسید. آمار واقعی حدودا سه برابر آمار رسمی تخمین زده می‌شود.

ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هشدار داده است که ممکن است تعداد تلفات ویروس کرونا به ۶۰۰ تا ۸۰۰ نفر در روز هم برسد. علاوه بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی، واکسیناسیون موثر یکی از راه‌های مقابله با همه‌گیری است. بر اساس آمار وزارت بهداشت مجموعا تا ۳۱ مرداد ۲۲میلیون و ۵۴۸ هزار و ۳۲۱ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است. بیشترین سهم در واکسیناسیون را سینوفارم چین دارد.

 برنامه وزیر پیشنهادی به روز نیست

محمدجواد عسکری، نماینده داراب در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی یکم شهریور مجلس طی سخنانی در مخالفت با وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت:

«ما یک وزیر معمولی برای شرایط عادی نمی‌خواهیم؛ امروز مساله اول کشور کرونا است.»

عسکری در ادامه سخنانش یادآوری کرد:

«وزارت بهداشت اعلام می‌کند پنج هزار میلیارد برای رمدسیور هزینه کردیم اما اکنون اثربخشی آن زیرسوال است. شما تناقضات را نگاه کنید! ایشان و دوستان‌شان امضا کردند که واکسن وارد نکنید اما امروز می‌گویند هرجا به ما واکسن بدهد وارد می‌کنیم. ما از آقای رئیسی انتظار کابینه قوی داریم.»

عین‌اللهی یکی از افراد شاخصی است که در دی ۹۹ هنگامی که همه‌گیری قابل کنترل بود نامه سرگشاده ۲۵۰۰ پزشک به حسن روحانی برای ممنوعیت واردات واکسن آمریکایی و انگلیسی را امضا کرد.

 در این نامه، او و سایر پزشکان امضا کننده، واکسن‌های ژنتیکی مانند واکسن mRNA  را دارای عوارض ناشناخته و گاه «جبران‌ناپذیر» خوانده بودند که «ابهامات جدی و قابل تأمل در خصوص سیر اعطا تائیدیه‌های رسمی» به آن‌ها وجود دارد.

فتح‌الله توسلی، نماینده کبودرآهنگ نیز در سخنانی در مخالفت با وزیر پیشنهادی عضو هیأت مرگ گفت:

«در برنامه وزیر پیشنهادی علت اصلی مرگ ایرانیان بیماری‌های عروقی عنوان شده که این موضوع حداقل مربوط به پنج  سال قبل است و اکنون این کروناست که مردم را قتل عام می‌کند.»

توسلی در ادامه سخنانش افزود:

«در برنامه خود گفتید ۱۲ و نیم میلیون ایرانی مبتلا به بیماری روانی هستند در صورتی که این آمار برای ۱۰ سال قبل است. جناب آقای دکتر آمارهای تزریقی واکسن کرونا مربوط به دو ماه قبل است که شما فرمودید.»

سکان وزارت بهداشت را به برادر رزمنده باید تقدیم کرد

 «خلیل بهروزی‌فر» نماینده مردم شفت و فومن در دفاع از وزیر پیشنهادی بهداشت گفت:

«امیدوارم به برادر رزمنده دوران دفاع مقدس که سالیان سال در جبهه جنگ حق علیه باطل حضور داشته و مسئولیت خطیر و سنگین بهداشت و درمان را مدیریت می‌کردند، اعتماد کرده و به این برادر عزیز رای قاطع و بالایی را بدهید و سکان وزارت بهداشت را تقدیم ایشان کنید.»

سید جلیل میر محمدی میبدی، یکی دیگر از مدافعان عین‌اللهی نیز در دفاع از وزیر بهداشت مسئولیت مقابله با همه‌گیری کرونا را بین نهادهای موازی سرشکن کرد:   

«بحران کرونا، قرار نیست توسط یک وزارتخانه حل شود، چرا که مدیریت کرونا کار تنها یک وزارتخانه نیست و دکتر عین اللهی همان کسی است که در والفجر مقدماتی ۲ هزار مجروح را برای درمان منتقل کرد و بدون اینکه ریالی از دولت پول بگیرد کارها را انجام داد.»

میبدی یادآوری کرد که وزیر پیشنهادی بهداشت از مدافعان طب سنتی است.