عملیات اطفای حریق با استفاده از هواپیما و هلیکوپتر در حالی که شش روز از شروع آتش سوزی در جنوب ترکیه می‌گذرد ادامه دارد و از دولت ترکیه به دلیل نحوه مدیریت اطفای حریق به‌شدت انتقاد شده است.

ترکیه از جامعه بین‌المللی برای خاموش کردن آتشی که در روزهای اخیر هشت کشته برجای گذاشته درخواست کمک کرده است. در حال حاضر جنوب‌شرقی اروپا یکی از بدترین موج گرما طی دهه‌های اخیر را تجربه می‌کند.

به‌دنبال بالا گرفتن انتقادات از رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه به دلیل نحوه مدیریت این فاجعه و نداشتن هواپیمای آب‌پاش برای اطفای حریق، مقام‌های ترکیه وعده دادند که هواپیمای اطفای حریق از اتحادیه اروپا برای کمک خواهند آمد.

اتحادیه اروپا هم روز یکشنبه گفت که در تجهیز سه هواپیمای اطفای حریق کمک کرده است. این هواپیماها از کرواسی و اسپانیا برای کمک آمده‌اند. پیش از آن تیم‌هایی از روسیه، ایران، اوکراین و آذربایجان به اطفای حریق آتش سوزی ترکیه کمک می‌کردند.

آتش‌سوزی‌های ترکیه از روز چهارشنبه ۲۸ ژوئیه / پنج مرداد، در جنوب این کشور آغاز شد و به دلیل شدت باد به‌سرعت گسترش یافت، و جنگل‌ها، مزارع و برخی مناطق مسکونی را سوزاند. بسیاری از مناطقی که در آتش می‌سوزند، منطقه‌های گردشگری در مجاورت دریای مدیترانه هستند که در نتیجه آن دولت ترکیه هزاران گردشگر را از این مناطق تخلیه کرده است.

وزارت دفاع ترکیه تصاویر ماهواره‌ای را منتشر کرده که ابعاد و شدت آتش سوزی را نشان می‌دهد. جنگل‌ها سوخته‌اند و دود همه جا را فرا گرفته است.

عملیات اطفای حریق با استفاده از هواپیما و هلیکوپتر در در جنوب ترکیه ادامه دارد . مردم در روی زمین با سطل آب در تلاش برای خاموش کردن آتش هستند. ترکیه اوت ۲۰۲۱ – عکس از خبرگزاری فرانسه

همزمان آتش سوزی جنگل‌ها و مراتع در جنوب اروپا در حال گسترش است. اسپانیا، یونان و ایتالیا نیز در حالی‌که دمای هوا به بالای ۴۰ درجه رسیده درگیر آتش‌سوزی هستند و صدها نفر ناگزیر به ترک خانه‌هایشان شده‌اند.

موج گرمای شدید سبب تشدید آتش‌سوزی شده. اکنون ماه‌هاست که هوای جنوب ترکیه خشک است.

بر اساس داده‌هایی که مرکز خدمات اطلاع‌رسانی آتش‌سوزی جنگل‌های اروپا منتشر کرده امسال میزان آتش‌سوزی‌ها سه برابر معمول بوده و حدود ۱۳۶ هزار هکتار از جنگل‌ها سوخته‌اند.

آتش سوزی اخیر ترکیه ضربه دیگری بر اقتصاد ترکیه است که هنوز با تبعات پاندمی کووید-۱۹ درگیر است.