رئیس شورای نظامی حکومت کودتا در میانمار گفته است که وضعیت اضطراری تا نیمه دوم سال ۲۰۲۳ لغو می‌شود و سپس انتخابات برگزار خواهد شد.

مین آنگ هلینگ در یک سخنرانی تلویزیونی دراین‌باره گفت: «ما اقدامات پیش‌بینی‌شده برای وضعیت اضطراری را تا اوت ۲۰۲۳ انجام می‌دهیم. قول می‌دهم که انتخابات چندحزبی را بدون شکست برگزار کنم.»

به این ترتیب، خونتای نظامی میانمار حرف پیشین‌اش پس از انجام کودتا در یکم فوریه را تغییر داد. آن زمان کودتاچیان پس از برکناری و دستگیری آنگ سان سو چی، رهبر جنبش دموکراسی‌خواه میانمار و پیروز مجدد انتخابات در ۲۰۲۰، گفتند که وضعیت اضطراری یک سال به طول خواهد انجامید و پس از آن انتخابات برگزار خواهد شد.

رهبر کودتاچیان میانمار همچنین از آمادگی دیکتاتوری نظامی این کشور برای همکاری با فرستاده ویژه «اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا» (آسه‌آن) خبر داد:

«میانمار آماده ورود به همکاری‌ با آسه‌آن درون چارچوب آسه‌آن است، از جمله گفت‌و‌گو با فرستاده ویژه آسه‌آن در میانمار».

وزیران خارجه کشورهای عضو آسه‌آن قرار است دوشنبه دوم اوت با یکدیگر دیدار کنند. در این دیدار، توافق نهایی بر سر اعزام یک فرستاده ویژه به میانمار با وظیفه پایان دادن به خشونت‌ها و فراهم کردن زمینه گفت‌و‌گو بین خونتای نظامی و مخالفان‌اش، به دست خواهد آمد.

آوریل سال جاری خونتا با یک اجماع پنج ماده‌ای با آسه‌آن موافقت کرد. این اجماع خواهان پایان دادن به خشونت، آغاز گفت‌و‌گوهای سیاسی و تعیین فرستاده ویژه منطقه‌ای می‌شد.

کودتای نظامی شش ماه پیش در میانمار این کشور را به بحران فرو برد.

ارتش کودتاچی با سرکوب خشن معترضان توانست قدرت خود را تثبیت کند. یک هزار تن در جریان این سرکوب کشته شدند. با وجود این، اعتراض‌های خیابانی هنوز به شکل محدود ادامه دارند.

وضعیت اقتصادی حکومت میانمار نیز به خاطر مقاومت کارکنان دولتی و کارگران بحرانی است. بخشی از کارگران و کارمندان دولت یا به دلیل شرکت در اعتراض‌ها از کار بیکار شده اند. بخش دیگری نیز هنوز در راستای حمایت از کارزار مخالفت مدنی با کودتا در اعتصاب به سر می‌برند. همه‌گیری ویروس جدید کرونا نیز بحران اقتصادی و مدیریتی در میانمار را تشدید کرده است.