به گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سهیلا حجاب و صبا کردافشاری، زندانیان سیاسی محبوس در زندان قرچک ورامین، از روز دوشنبه ۱۴ تیرماه در اعتراض به محرومیت از حقوقشان در راهروی این زندان اقدام به تحصن کردند.
سهیلا حجاب از داشتن کارت تلفن و حق تماس و صبا کردافشاری نیز از حق تماس تلفنی و ملاقات بین زندان با مادر خود، راحله احمدی محروم هستند.
روز گذشته صبا کردافشاری و مادرش راحله احمدی، فعالین مدنی و مخالف حجاب اجباری در زندانهای قرچک ورامین و بند زنان زندان اوین در اعتراض به عدم امکان ملاقات و تماس بین زندانها، از رفتن به سالن ملاقات خودداری کردند.
بنا به گزارش هرانا امکان ملاقات و تماس بین زندان این مادر و فرزند با مخالفت امین وزیری، دادیار ناظر بر زندانیان سیاسی و بازجوی پرونده صبا کردافشاری از آنها سلب شده است. این محرومیت در حالی است که در قانون پیشبینیهایی برای ملاقات بین اعضای زندانی خانوادهها در نظر گرفته شده است، حتی اگر آنها در زندانهای جداگانه تحمل حبس کنند.
صبا کرد افشاری، فعال مدنی ۲۲ ساله، روز ۱۱ خرداد ماه ۹۸ توسط نیروهای امنیتی در منزل پدری خود در تهران بازداشت شد. او روز ۲۸ مرداد در دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری بابت اتهامات «اشاعه فساد و فحشا از طریق کشف حجاب و پیادهروی بدون حجاب»، «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» مجموعا به ۲۴ سال زندان محکوم شد. در نهایت با اعمال قانون کاهش مجازات و ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی ۷ سال و ۶ ماه زندان قابل اجرا خواهد بود.
صبا کردافشاری پیشتر در تاریخ ۱۸ اردیبهشتماه امسال در اعتراض به افزایش فشارها بر خانوادهاش و دیگر زندانیان سیاسی و همچنین با خواست آزادی مادرش، راحله احمدی اعتصاب غذا کرد و در تاریخ ۲۷ اردیبهشتماه به اعتصاب غذای خود پایان داد.
سهیلا حجاب، زندانی سیاسی خردادماه ۹۸ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. او در تاریخ ۲۴ اسفندماه ۹۸ با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شد. شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه سهیلا حجاب را به اتهاماتی ازجمله «تبلیغ علیه نظام»، «اجتماع و تبانی»، «تشویش اذعان عمومی به قصد آشوب و تشکیل گروه غیرقانونی» جمعا به ۱۸ سال حبس محکوم شد. با اعمال ماده ۱۳۴، مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس تعزیری برای او قابل اجرا است.
خبرگزاری فارس (نزدیک به نهادهای امنیتی) در تاریخ ۱۷ تیرماه با انتشار گزارشی میزان محکومیت سهیلا حجاب را ۱۲ سال زندان عنوان کرد. سهیلا حجاب، روز شنبه ۳ خردادماه ۱۳۹۹، پس از مراجعه به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی احمد زرگر دریافت که حکمش عینا تایید شده و همانجا توسط ماموران اطلاعات سپاه بازداشت و جهت تحمل حبس به زندان قرچک ورامین منتقل شد.
آذرماه سال ۱۳۹۹ حین گذراندن دوران محکومیت پرونده جدیدی علیه سهیلا حجاب تشکیل شد و جلسه رسیدگی به این پرونده شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد. اتهامات او «تبلیغ علیه نظام» و «تشویش اذهان عمومی» عنوان شده است. صحبتهای این زندانیی سیاسی در تماسهای تلفنی با خارج از زندان و انتشار آن در فضای مجازی از مصادیق این اتهامات عنوان شده بود.
سهیلا حجاب، مجرد و متولد سال ۱۳۶۹ است.