سخنگوی دولت ایران در نامهای خطاب به رئیس سازمان صداوسیما از بیتوجهی این سازمان به درخواستهای پیشین دولت برای پاسخگویی در برابر اتهامات مطرحشده توسط نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، انتقاد کرده و خواهان آن شده تا «در اسرع وقت فرصت مقتضی در برنامه زنده تلویزیونی برای پاسخ به اتهامات یاد شده، به نماینده دولت اختصاص یابد.»
علی ربیعی اتهامات وارده به دولت در جریان مناظره تلویزیونی کاندیداهای ریاست جمهوری را «ناروا» خوانده و گفته باید طبق قانون فرصتی برای پاسخ به اتهامزنیها و نشر اکاذیب فراهم شود.
رئیس دفتر رئیسجمهوری ایران هم در نامهای به وزیر کشور به عنوان رئیس کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری، نوشته که باید وقتی مناسب در برنامه مناظره دوم نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در رسانه ملی برای پاسخگویی به اتهامات مطرحشده از سوی برخی نامزدها علیه دولت در نخستین مناظره زنده تلویزیونی اختصاص داده شود.
محمود واعظی در این نامه خطاب به عبدالرضا رحمانی فضلی نوشته است:
«متاسفانه در مناظره اول شاهد سیاهنماییها در مورد شرایط کشور و بیان اظهارات بعضا غیرمنصفانه از سوی برخی نامزدها علیه دولت و انتصاب مشکلات ناشی از جنگ اقتصادی سه و نیم ساله و شیوع ویروس کرونا به آنچه «ناکارآمدی دولت» خوانده شده، بودیم که ضروری است برای روشن شدن افکار عمومی و پاسخ به اتهامات و ابهامات مطرحشده، پاسخها و دفاعیات دولت در مناسبتترین و سریعترین زمان ممکن به اطلاع مردم شریف کشور رسانده شود.»
نخستین مناظره انتخاباتی هفت نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر شنبه ۱۵ خرداد زنده از تلویزون ایران پخش شد.
هفت نامزد ریاست جمهوری، سعید جلیلی، محسن رضایی، ابراهیم رییسی، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضیزاده هاشمی، محسن مهرعلیزاده و عبدالناصر همتی در این مناظره قرار بود بر مسائل اقتصادی متمرکز باشند.
در این مناظره انتخاباتی، برخی از نامزدها به طرح اتهامات و ادعاهایی علیه دولتهای یازدهم و دوازدهم و رئیس این دولتها پرداختند. عبدالناصر همتی هم به عنوان رییس پیشین بانک مرکزی هدف بسیاری از انتقادها از جمله ثدور اسکناس بدون پشتوانه و همراهی با تحریمهای آمریکا قرار گرفت.
طبق ماده ۶۴ قانون انتخابات ریاست جمهوری، اگر ضمن برنامه زنده «مناظره» هر یک از نامزدها درخصوص سایر نامزدها یا دیگر اشخاص حقیقی و حقوقی، مطالب توهینآمیز یا هتک حرمت یا مطالب مغایر با قوانین رسمی کشور، بیان کند، کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری موظف است به میزان مناسب، زمان برای پاسخگویی در نظر گیرد.