به گزارش «هشت صبح» بر اساس یافته‌های سازمان‌های عضو و ناظر در بخش کشاورزی و امنیت غذایی(FSAC) ۱۴ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر از شهروندان افغانستان در حال حاضر مصونیت غذایی ندارند. بر همین اساس چهار میلیون و ۱۶۹ هزار شهروند افغانستان در وضعیت اضطراری قرار دارند و ۹ میلیون و ۹۱۰ هزار شهروند دیگر را نیز گرسنگی تهدید می‌کند. در همان حال ۱۵ میلیون و ۲۴۹ هزار نفر دیگر نیز از بابت کمبود غذا نگران‌ هستند. در این میان تنها ۱۱ میلیون و ۸۲ هزار نفر از شهروندان افغانستان مصونیت غذایی دارند.

بدین ترتیب ۳۵ درصد کسانی که در افغانستان زندگی می‌کنند از گرسنگی رنج می‌برند. در میان ولایت‌ها، بیش‌ترین خانواده‌های نیازمند به غذا در بدخشان، فاریاب، غور و دایکندی زندگی می‌کنند.

 سازمان‌های عضو و ناظر در بخش کشاورزی و امنیت غذایی (FSAC) در گزارش خود اعلام کرده‌اند که میانگین تولید گندم در افغانستان در سال جاری در مقایسه با سال گذشته  ۳۱ درصد کاهش خواهد یافت.

خشکسالی و همه‌گیری ویروس کرونا

خشکسالی و همه‌گیری ویروس کرونا در جهان این بحران را ژرف‌تر کرده است چنانکه انتظار می‌رود کمبود گندم در افغانستان از یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن به دو میلیون و ۹۰۰ هزار تن برسد. افغانستان برای تأمین غذای شهروندانش به ۵۵۴ میلیون دلار کمک‌های جهانی نیاز دارد. تاکنون فقط ۱۲ درصد این مبلغ تأمین شده است.

 براساس آمارهای دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشری سازمان ملل متحد (OCHA)، تنها ۱۰۰ هزار شهروند افغانستان در جریان چهار ماه اول سال ۲۰۲۱ به دلیل ناامنی و بالا گرفتن خشونت‌ها آواره شده‌اند‌ و بیش از ۳۶۰ هزار مهاجر افغان از کشورهای ایران و پاکستان به کشورشان بازگشته‌اند.

سازمان غذایی جهان (WFP) همزمان با انتشار گزارش نگران‌کننده سازمان‌های عضو و ناظر در بخش کشاورزی و امنیت غذایی اعلام کرد در حال حاضر از هر سه شهروند افغانستان، یک تن مصونیت غذایی ندارد. به گفته این نهاد، وضعیت در ماه‌های آینده وخیم‌تر  و سبب آوارگی بیشتر و بدتر شدن امنیت غذایی خواهد شد.

پیش‌ از این شبکه سیستم‌های هشدار زودرس قحطی یا «فیوز نت» تابستان سال گذشته در گزارشی با عنوان «چشم‌انداز امنیت غذایی» پیش‌بینی کرده بود که همه‌گیری ویروس کرونا، ادامه خشونت‌ها و کاهش بارندگی در افغانستان سبب کاهش امنیت غذایی در افغانستان می‌شود. به گفته این نهاد، میزان بارند‌گی‌ در سطح کشور به مراتب کمتر شده و ۲۲ ولایت افغانستان را درگیر کرده است. بدین ترتیب پیش‌بینی شده است که ۹ ولایت در مرحله اول و ۲۲ ولایت در مرحله دیگر بحران عدم مصونیت غذایی را تجربه کنند.

افغانستان با سومین موج همه‌گیری ویروس کرونا درگیر شده است. مسئولان بهداشتی این کشور پیش‌بینی کرده‌اند به زودی همه‌گیری گسترش بیشتری پیدا می‌کند.