در ۱۴ ماه گذشته اغلب شهروندان عربستان به سبب همه‌گیری ویروس کرونا در جهان از سفر به خارج از آن کشور منع شده بودند. این قانون که در مارس/فروردین سال گذشته به تصویب رسید، بیش از همه زندگی دانشجویان سعودی را که در خارج از آن کشور تحصیل می‌کردند تحت تاثیر قرار داد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس در ماه‌های گذشته ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از شهروندان عربستان سعودی دست‌کم یک دوز واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند. این گروه از شهروندان می‌توانند از روز دوشنبه همراه با اشخاصی که زیر ۱۸ سال سن دارند، با بیمه درمان معتبر کشور را ترک کنند. مسافران می‌بایست وضع سلامت خود را از طریق اپلیکیشن «توکلنا» به اطلاع مقامات سعودی برسانند. شهروندان خارجی که قصد سفر به عربستان دارند، به استثنای چند کشور به مدت دو هفته قرنطینه می‌شوند.

در دوران همه‌گیری ویروس کرونا، پادشاهی سعودی یکی از سخت‌گیرانه‌ترین مقررات برای اعمال محدودیت‌های اجتماعی را اعمال کرد. مساجد تعطیل شدند و حتی حج نیز لغو شد و مرزها هم به روی مسافران بسته ماند.

همچنان شهروندان سعودی نمی‌توانند به کشورهای لبنان، ایران، ترکیه و هند سفر کنند. در این مناطق ویروس کرونا شیوع دارد. در بحرین محدودیت‌های اجتماعی لغو شده است. سفر شهروندان سعودی به بحرین از روز دوشنبه آزاد است. در بحرین منع خرید و فروش الکل وجود ندارد و لذا این کشور از مقاصد گردشگری عرب‌های سعودی است.

هواپیمایی سعودی از روز دوشنبه پروازها به ۷۱ شهر از جمله ۴۳ مقصد بین‌المللی را از سر گرفت، از جمله قاهره، شرم‌الشیخ، دبی، کوالامپور، پاریس، آتن، فرانکفورت، واشنگتن و نیویورک.

شهروندان ۲۰ کشور جهان از جمله امارات متحده عربی، آمریکا، بریتانیا و فرانسه می‌توانند بدون محدودیت وارد عربستان سعودی شوند.

از آغاز همه‌گیری ویروس کرونا در عربستان، ۴۳۰ هزار مورد ابتلای قطعی به کووید-۱۹ در این کشور به ثبت رسیده است. در عربستان در چهارده ماه گذشته هفت هزار و ۱۶۰ نفر در اثر ابتلا به کووید-۱۹ جان خود را از دست دادند و همجنان ۱۴۰۰ نفر در اثر ابتلا به موارد حاد این بیماری در بخش‌های آی سی یو بستری‌اند.

پادشاهی سعودی قصد دارد در سال جاری عربستان را به عنوان یکی از مقاصد جهانگردی در جهان معرفی کند.

عربستان سعودی سال گذشته اعلام کرد در راستای سیاست تنوع‌بخشی به منابع درآمدی کشور برای نخستین بار درهای خود را به روی گردشگران خارجی باز می‌کند.

 عربستان سعودی قصد دارد سهم صنعت توریسم در درآمد کشور تا سال ۲۰۳۰ را از سه درصد به ۱۰ درصد درآمد ناخالص داخلی افزایش دهد.