در ادامه حملات ارتش اسراییل به نوار غزه حداقل چهار تن دیگر کشته شدند. این حملات بامداد یکشنبه ۱۶ مه/ ۲۶ اردیبهشت پس از آن صورت گرفت که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسراییل در یک سخنرانی گفت تا هر زمان که لازم باشد به حملات به غزه ادامه می‌دهد.

به گزارش شبکه خبری الجزیره، اسراییل در ساعت‌های نخست یکشنبه ۱۵۰ حمله هوایی انجام داد که حداقل ۶۰ مورد آن در غزه بود. در جریان  این حملات در نوار غزه حداقل چهار تن دیگر کشته و ده‌ها تن دیگر زخمی شدند. در حمله به یک ساختمان هم ده تن از اعضای یک خانواده کشته شدند.

رسانه‌های نزدیک به حماس نیز گزارش کردند اسراییل ساختمان محل سکونت یحیی السنوار رئیس دفتر سیاسی این گروه را هدف حمله قرار داده است. همچنین محل سکونت یکی از فرماندهان نظامی گروه عزالدین قسام نیز هدف قرار گرفته است.

خبرگزاری «وفا» نیز از آسیب‌دیدن جاده‌های منتهی به یک بیمارستان در نوار غزه بر اثر حملات ارتش اسراییل خبر داد و نوشت: این بمباران شدید باعث ویرانی‌های گسترده در خانه‌های غیرنظامیان و همچنین خاموشی بر اثر قطعی برق در محله ریمال شد.

اسراییل عصر شنبه نیز برج محل استقرار رسانه‌ها در غزه را بمباران کرد. اقدام اسراییل واکنش دبیرکل سازمان ملل و وزیرخارجه کانادا را به دنبال داشت.

الجزیره به نقل از سخنگوی سازمان ملل نوشت: آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل به شدت از حمله اسراییل به ساختمان سازمان‌های رسانه‌ای در غزه آشفته شده است. به گفته استفان دوجاریک، گوترش به «همه طرفین یادآوری کرد هدف‌گیری بی‌رویه ساختمان‌های غیرنظامی و رسانه‌ای نقض قوانین بین‌المللی است و باید به هر قیمتی از آن جلوگیری شود».

مارک گارنو، وزیر خارجه کانادا هم طرفین را به «تنش‌زدایی، توقف خشونت‌ها و محافظت از همه غیرنظامیان، پناهندگان، روزنامه نگاران و کارمندان رسانه» دعوت کرد و در توییتر نوشت: روزنامه‌نگاران باید در انجام کار خود آزاد باشند و امنیت آنها همیشه تضمین شود.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت فلسطین از آغاز حملات اسراییل به غزه تا به حال دست‌کم ۱۴۹ تن از جمله ۴۱ کودک در نوار غزه کشته شدند و بیش از ۹۵۰ تن هم زخمی شدند.

مقامات اسراییلی نیز از کشته شدن حداقل ۱۰ تن بر اثر راکت‌هایی که از نوار غزه به سرزمین‌های تحت کنترل دولت اسراییل شلیک شدند، خبر داده‌اند. بر اساس اعلام ارتش اسراییل از زمان آغاز درگیری‌ها صدها راکت از نوار غزه به شهرهای مختلف در اسراییل شلیک شده است.

حماس بامداد یکشنبه نیز ۱۲۰ موشک و راکت به سمت تل‌آویو شلیک کرد. ارتش اسراییل گفت که بیشتر این راکت‌ها توسط گنبد آهنین ردگیری و منهدم شده‌اند.

اسماعیل هنیه رهبر حماس نیز در واکنش به اظهارات مقام‌های اسراییلی گفته‌اند که «به مقاومت ادامه می‌دهند».

حمایت آمریکا از حملات اسراییل

شورای امنیت سازمان ملل قرار است که یکشنبه ۱۶ مه/۲۶ اردیبهشت برای گفت‌وگو در باره وقایع اخیر فلسطین تشکیل جلسه بدهد.

در آستانه این نشست جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که کشورش به حمایت‌ها از اسراییل ادامه می‌دهد. کاخ سفید در توییتر اعلام کرد، بایدن در تماس تلفنی با نتانیاهو «حمایت قاطع خود از حق اسرائیل در دفاع از خود در برابر حملات موشکی حماس و سایر گروه های تروریستی در غزه» اعلام کرده است.

وزیر خارجه چین هم در تماس تلفنی با همتای پاکستانی خود آمریکا را مسئول تشکیل نشدن جلسه شورای امنیت سازمان ملل معرفی کرد. به گزارش خبرگزاری شینهوا، وانگ یی در تماس تلفنی با همتای پاکستانی خود گفت: متاسفانه شورای امنیت تا به حال نتوانسته به نتیجه برسد چون آمریکا در طرف مقابل عدالت بین‌المللی ایستاده است.

شنبه همزمان با سالروز رانده شدن فلسطینی‌ها از خانه‌هایشان در چند کشور عربی و اروپایی گروه‌های حامی فلسطین به خیابان آمدند و خواستار پایان دادن به خشونت‌ها علیه فلسطینیان شدند.

موج تازه خشونت در فلسطین و سرزمین‌های اشغالی پس از آن شدت گرفت که گروه‌های افراطی اسراییلی برای بیرون راندن فلسطینی‌ها در منطقه شیخ جراح در بیت المقدس به آنها حمله کردند. پس از آن نیز در روزهای پایانی ماه رمضان نمازگزاران مسلمان در مسجد الاقصی هدف خشونت قرار گرفتند.

به دنبال این وقایع چند شهر در مناطق تحت کنترل دولت اسراییل به محل درگیری گروه‌های تندرو اسراییلی به فلسطینی‌های ساکن این مناطق تبدیل شد. دولت اسراییل نیز کنترل برخی از شهرها را به ارتش سپرد.

حماس نیز پس از این درگیری‌ها بارها به سمت تل‌آویو و دیگر شهرهای تحت کنترل دولت اسراییل راکت شلیک کرد. دولت اسراییل حملات به غزه را تحت عنوان «حمله به مقرهای حماس» از دوشنبه شدت بخشیده است. در جریان این حملات بر اساس اعلام سازمان‌های بین‌المللی ده هزار خانوار آواره و بیخانمان شدند و بخش گسترده‌ای از تاسیسات شهری آسیب دیده‌اند.