محسن دهنوی،‌ عضو هیات‌رئیسه مجلس شورای اسلامی در برنامه‌ای که روز سه شنبه ۲۱ اردیبهشت به صورت زنده از شبکه ۳ صداوسیمای جمهوری اسلامی پخش شد، اظهاراتی جنجالی داشت. او گفت که تاکنون ۲ میلیون دوز واکسن کرونا به ایران وارد شده است و از این میزان، ۲۰۰ هزار دوز آن گم شده وسر از بازار قاچاق دارو درآورده است.

دهنوی در این مصاحبه حرف‌های دیگری هم گفت که در جای خود جنجالی بودند. از جمله اینکه حسن روحانی تنها یک مارک مخصوصی از تشک و پتو استفاده می‌کند و در سفرش به یک استان شرقی کشور بعد از اینکه این مدل مخصوص را پیدا نکرده‌اند با هواپیمای رئیس‌جمهور از تهران پتو و تشک و بالشت برای او فرستاده‌اند.

https://twitter.com/mhnajmi64/status/1392221346365644805

اما موضوع گم‌شدن ۲۰۰ هزار واکسن کرونا در شرایطی که کشور با بزرگترین موج کرونا درگیر است، آنقدر مهم بود تا دیگر اظهارات این نماینده مجلس چندان به چشم نیاید.

کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت نخستین کسی بود که به اظهارات دهنوی واکنش نشن داد. او در توییتر خود با ادبیاتی خارج از عرف دهنوی را دروغگو خواند و نوشت: « الحمدلله متر که نداره، کنتور هم نمیندازه، استخوان هم نیست که در گلو گیر کنه! برو بالاتر …»

https://twitter.com/drjahanpur/status/1392224552369930244

این تنها واکنش وزارت بهداشت به اظهارات عضو هیات رئیسه مجلس نبود. کیانوش جهانپور روز بعد با ایسنا مصاحبه کرد و  گفت هیچ واکسنی گم نشده و همه اطلاعات واکسن‌های کرونا قابل رصد و پیگیری است.

جهانپور گفت که سخنان این نماینده مجلس «ادعای واهی» است و هیچ مبنایی ندارد: « موضوع گم شدن ۲۰۰هزار یا صدهزار دوز واکسن موضوعی نیست که بتوان به سادگی از آن گذشت و جای شگفتی است که فردی به عنوان نماینده ملت چنین تخلف و جرم آشکار و بزرگی را قبل از آنکه از طریق مراجع نظارتی و قضایی پیگیری کند، صرفا به یک مصاحبه اکتفا کرده و در مورد آن صحبت کند.»

جهانپور گفت:«این موضوع به هیچ وجه صحت ندارد و متاسفانه به نظر می رسد این رفتار و گفتار بی پایه و اساس و ادعاهای واهی دارد در برخی افراد عادی می شود.»

دهنوی: ادعای واهی نکردم، واکسن گم شده

اما حمله جهانپور به دهنوی سبب ختم مناقشه نشد. محسن دهنوی این بار پرقدرت‌تر از قبل وارد شد و در حساب توییتری خود نوشت که کیانوش جهانپور از مسائل وزارت بهداشت بی‌اطلاع است و او در نامه‌ای به سعید نمکی، وزیر بهداشت خواسته تا اطلاعات واکسن‌های وراداتی را در اختیار بگذارد.

در مقابل وزارت بهداشت گفت که «همه ساز و کارهایی که در مسیر واردات و توزیع واکسن اندیشیده شده از جمله رصد هوشمند با سامانه‌های «تی تک» و سامانه‌های چهارگانه بهداشتی» مانع از ورود واکسن به بازار سیاه شده است.

کیانوش جهانپور هم در توییتی دیگر آمار واکسن‌های وارداتی به کشور را اعلام و مجددا تاکید کرد که هیچ واکسنی گم نشده: « تاکنون ۳ میلیون و ۱۹۵ هزار و ۸۰۰ دوز واکسن کرونا وارد و تحویل وزارت بهداشت شده و در زنجیره توزیع قرار گرفته است. هیچ واکسنی گم نشده و نخواهد شد و اطلاعات آن مستمرا قابل رصد است.»

https://twitter.com/drjahanpur/status/1392730258793799680

او مجددا خطاب به محسن دهنوی با طعنه نوشت «آنچه ظاهرا خارج از نظام سلامت مدت‌هاست گم شده، صداقت برخی سیاسیون و حرف مستند و با حساب و کتاب است!»

واکسن کرونا در ناصر خسرو

با وجود این جدال مجلس و وزارت بهداشت بر سر واکسن‌هایی که گم شده یا نشده، گزارش‌های متعددی در هفته‌های گذشته منتشر شده است که نشان می‌دهد، هم‌اکنون در بازار سیاه دارو در ایران، واکسن کرونا معامله می‌شود.

تجارت نیوز در یک گزارش میدانی از خیابان ناصرخسرو تهران، مرکز قاچاق دارو، از فروش سهمیه واکسن کادر درمان و گروه‌های پرخطر به مبلغ ۶۰ میلیون تومان خبر داده است.

پیش‌تر نیز گزارش‌هایی درباره فساد گسترده در تزریق واکسن کرونا در رسانه‌های داخلی و شبکه‌های اجتماعی فارسی‌زبان منتشر شده بود. مورد جدید و عجیب فروش واکسن کادر درمان به صورت قاچاقی جدا از مواردی است که سهامداران بیمارستان‌های خصوصی و رؤسای بیمارستان‌های دولتی به جای واکسیناسیون کادر درمان، این واکسن‌ها را به بستگان و آشنایان خود تزریق کرده‌اند.

سازمان نظام پزشکی، رؤسای بیمارستان‌ها، سهامداران و چهره‌های بانفوذ پزشکی که روابط خاص در وزارت بهداشت دارند، متهمان توزیع ناعادلانه و فساد در واکسیناسیون کرونا هستند.

گزارش شده است که هم‌اکنون برای آن که بتوان خارج از نوبت واکسن کرونا را تزریق کرد باید مبلغی بین ۴۰ تا ۶۰ میلیون تومان به دلالان اصلی دارو در ناصرخسرو پول داد. پس از واریز پول، به یک بیمارستان معرفی می‌شوید و در آن‌جا خارج از نوبت واکسن را تزریق می‌کنید.

براساس اطلاعاتی که منتشر شده، واکسن اسپوتنیک گرانتر از دیگر واکسن‌ها معامله می‌شود و تزریق دو دوز از این واکسن در بیمارستان دست‌کم ۶۰ میلیون هزینه دارد. هنوز مقام‌های وزارت بهداشت به گزارش‌ها درباره این شبکه فساد واکنشی نشان نداده‌اند.

وزارت بهداشت در ابتدای شروع واکسیناسیون کرونا اعلام کرد که یک سامانه الکترونیک ایجاد کرده است که بدون گرفتن تأییدیه از آن نمی‌توان واکسن را به کسی تزریق کرد. این سامانه بر اساس لیستی که بیمارستان‌ها در اختیار وزارت بهداشت قرار می‌دهند و کد ملی آن‌ها یک بانک اطلاعاتی را ایجاد می کند که در زمان تزریق واکسن باید با دریافت‌کننده انطباق داشته باشد.

شاید به همین دلیل باشد که برخی پزشکان و پرستاران، فساد در تزریق واکسن کرونا را جدی‌تر و گسترده‌تر از سطح یک رئیس بیمارستان می‌دانند و می‌گویند که سررشته آن در وزارت بهداشت است. 

وزارت بهداشت ایران در هفته های گذشته تحت فشار قرار داشته تا لیست افرادی که واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند منتشر کند. گفته شده است که علاوه بر این شبکه فساد برای فروش خارج از نوبت واکسن، برخی روحانیان ارشد در سطح کشور نیز واکسن کرونا دریافت کرده‌اند در حالی که آن‌ها نیز در اولویت دریافت واکسن نبوده‌اند. سیاست وزارت بهداشت درباره این اخبار، سکوت است.