به گزارش خبرگزاری مهر علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران گفت:

«میزان بالای ابتلا و سرعت انتقال ویروس موجب شده تا سرایت‌پذیری کووید ۱۹ در موج جدید کرونا، بسیار بیشتر از دفعات قبل باشد. هفته آینده هفته‌ای بسیار سخت برای پایتخت خواهد بود. تجربه اخیر خوزستان که با گونه جهش یافته کرونا ویروس رخ داد، در تهران نیز در حال تکرار است و باید تمهیدات متفاوت از قبل برای مدیریت این بحران داشته باشیم.»

بر همین اساس بیش از چهار هزار و ۴۰۰ بیمار مبتلا به موارد حاد کووید-۱۹ در بیمارستان‌های تهران بستری شده‌اند. هزار و ۱۲۰ نفر آن‌ها، یعنی حدود ۲۵ درصد از میتلایان به موارد حاد بیماری در بخش‌های مراقبت ویژه بستری‌اند. تنها در روز دوشنبه هزار و ۱۰۰ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ در بیمارستان‌های تهران بستری شدند. زالی گفت:

 «در ۱۴ ماه گذشته چنین رکوردی در استان تهران ثبت نشده بود که نشانه نگران‌کننده‌ای برای روزهای آینده است.»

به گفته فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران میزان مراجعه سرپایی افراد علامت‌دار به بیمارستان‌های پایتخت به شکل چشمگیری افزایش پیدا کرده است. میزان چرخش ویروس نیز بر اساس گزارش‌های معاونت‌های بهداشت سه دانشگاه ایران، تهران و شهید بهشتی به ۴۷ درصد رسیده است. زالی گفت:

«هرم سنی مبتلایان تغییر کرده و بر اساس گزارش‌های دو هفته ابتدایی سال ۱۴۰۰، بالغ بر ۴۳ درصد بیماران بستری شده بالای ۶۰ سال سن داشتند و ۷۵ درصد مرگ و میر هم در همین گروه سنی بوده است. تعداد مبتلایان زیر ۱۰ سال به حدود هشت درصد رسیده که نشان می‌دهد که نرخ بستری و مرگ و میر در گروه‌های سنی پایین‌تر نیز در حال تغییر است.»

بر اساس گفته‌‌های فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران بیشترین میزان مرگ و میر در اسلامشهر، بهارستان، شرق و مرکز تهران رخ داده است. بیشترین مراجعه سرپایی نیز در پاکدشت، مرکز و بخشی از شمال تهران و بیشترین بستری در بیمارستان‌های شرق، مرکز و بخشی از جنوب تهران به ثبت رسیده است. زالی گفت:

«در بین فوت‌شدگان از کودک یک ساله تا پیرمرد ۸۵ ساله وجود دارد. این الگو در همه استان‌های کشور در حال شکل‌گیری است و تا اوایل هفته آینده همه استان‌ها به یک وضعیت همگن می‌رسند.»

به گفته زالی گفت وزیر بهداشت با واکسیناسیون ۵۳۰ هزار نفر فعال در حوزه بهداشت و درمان کشور چه در بخش خصوصی و چه دولتی در کوتاه‌ترین زمان موافقت کرده است. روز گذشته نخستین محموله واکسن آسترازنکا از سبد کوواکس با تاخیر وارد ایران شد.

شمس‌الدین شمسی، رئیس شورای عالی نظام پرستاری در مصاحبه با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) درباره واکسیناسیون کادر پرستاری گفت:

«ارقام و اعداد دقیقی در دست نداریم تا خیلی مشخص در مورد تعداد پرستاران واکسینه شده اطلاع‌رسانی کنیم. این ارقام در دست وزارت بهداشت است، اما به شکل کلی از چگونگی واکسیناسیون پرستاران خبر داریم و از این روند نیز راضی نیستیم.»  

موج چهارم کرونا با سرعت در حال پیشرفت از نیمه غربی به سمت نیمه شرقی کشور است.

 ۴۲ شهرستان شامل هفت مرکز استان از دوشنبه ۱۶ فروردین در وضعیت قرمز قرار گرفتند. همچنین ۵۴ شهرستان از جمله شش مرکز استان اردبیل، بجنورد، کرمان، رشت، همدان و یزد از امروز نارنجی شدند. هم‌اکنون ۸۸ شهرستان قرمز، ۱۳۹ شهرستان نارنجی، ۱۹۸ شهرستان زرد و ۲۳ شهرستان آبی هستند.

بیشتر بخوانید: