بر اساس اعلام رسمی وزارت بهداشت در حال حاضر روزانه حدود هفت هزار نفر به بیماری کووید-۱۹ مبتلا می‌شوند. حدود ۱۰ درصد از بیماران می‌بایست در بیمارستان‌ها بستری شوند. تعداد جانباختگان هم فعلا دورقمی است. با این‌حال از هم‌اکنون ظرفیت‌های بیمارستانی در شهرهای بزرگ رو به تکمیل است. پیام طبرسی، رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری سه‌شنبه ۳ فروردین در برنامه «تهران ما سلامت» رادیو تهران گفت:

«تا دو هفته دیگر بیمارستان‌ها اشباع خواهد شد و از اواخر فروردین مرگ‌ومیر هم افزایش خواهد یافت. این روندی است که نمی‌توان جلوی آن را گرفت».

چهارشنبه ۴ فروردین نادر توکلی، معاون ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران در مصاحبه با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) پیش‌بینی کرد که به زودی، هر هفته بر تعداد شهرهای قرمز افزوده می‌شود. توکلی گفت:   

«بر اساس شهرهای قرمز یا نارنجی که اضافه می‌شوند، محدودیت‌های جدید هم اعلام خواهد شد و هنوز مشخص نیست کدام شهرها امکان قرار گرفتن در لیست قرمز یا نارنجی را دارد.»

معاون ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران در ادامه این مصاحبه افزود:

«وضعیت مراجعه‌های سرپایی بیشتر شده و در کل آمار مراجعه بیمارستانی افزایش ۱۰ الی ۱۲ درصدی داشته، نگرانی اصلی ما از وضعیت هفته سوم فروردین ماه است که مسافرت‌ها تمام شده و همه از نقاط مختلف کشور به تهران برمی‌گردند و ممکن است با مشکل بیشتری مواجه شویم.»

تغییر رنگ شهرها

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، چهارشنبه ۴ فروردین پنج شهرستان قرمز و هشت شهرستان نارنجی شدند. بر این اساس شهرستان‌های سراب (آذربایجان شرقی)، خوانسار (اصفهان)، دماوند (تهران)، ایذه و بهبهان (خوزستان) در وضعیت قرمز قرار گرفته‌اند. شهرستان‌های جلفا (آذربایجان شرقی)، بوکان و سردشت (آذربایجان غربی)، مبارکه (اصفهان)، آبدانان (ایلام)، قروه (کردستان)، اسلام‌آباد غرب (کرمانشاه) و بویراحمد (کهگیلویه و بویراحمد) در وضعیت نارنجی قرار گرفتند.

بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است.

 وزارت بهداشت ضرب‌الاجل سه روزه برای بازگشت مسافران نوروزی از مناطق با شیوع بالا تعیین کرده بود که در روز چهارشنبه به پایان رسید. علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره اجرای این اولتیماتوم گفت:

«به این افراد ابتدا هشدار داده می‌شود و به ازای هر ۲۴ ساعت در شهرهای قرمز یک میلیون تومان و در شهرهای نارنجی ۵۰۰ هزار تومان جریمه خواهند شد. البته احتمال توقیف خودروهای ناقض مقررات منع آمد و شد کرونایی در شهرهای قرمز و نارنجی وجود دارد که امروز در ستاد ملی مقابله با کرونا برای آن تصمیم‌گیری می‌شود.»  

در همان حال حسن رخشاد، مدیرگروه بیماری های مرکز بهداشت گیلان در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اعلام کرد که تنها در شبانه روز گذشته ۴۸ بیمار جدید مبتلا به کووید- ۱۹ در بیمارستان‌های استان بستری شده‌اند.   

رخشاد با اشاره به وضعیت زرد کرونایی در همه شهرستان های گیلان گفت:

«دو شهرستان رودبار و رودسر وضعیت بسیار شکننده ای دارند و حضور میهمانان نوروزی می تواند خیلی سریع وضعیت شهرستان های ما را به نارنجی و قرمز تبدیل کند.

او از مسافران خواست مدت زمان اقامت خود در گیلان را کوتاه کنند.  

مسعود مردانی عضو کمیته علمی کشوری کرونا روز گذشته گفته بود نسخه جهش یافته ویروس کرونای انگلیسی در ایران در حال چرخش است. به گفته مردانی این نوع از ویروس کرونا بیشتر جوانان زیر ۲۰ سال را درگیر می‌کند و لذا سن جانباختگان کرونا در ایران پایین آمده است.

بیشتر بخوانید: