به گزارش «گاردین» جیمز کلورلی، از مقام‌های وزارت امور خارجه بریتانیا در امور خاورمیانه و شمال آفریقا اعلام کرد دولت بریتانیا به فروش سلاح به عربستان ادامه می‌دهد و با این‌حال اطمینان پیدا می‌کند که این سلاح‌ها در نقض حقوق انسانی شهروندان یمنی به کار گرفته نمی‌شوند.

کلورلی در ادامه این سخنان افزود:

«تصمیم دولت آمریکا [برای توقف فروش سلاح‌های تهاجمی به عربستان] صرفاً تصمیم دولت آمریکاست. بریتانیا به تعهدات خود در صدور سلاح با حدیت عمل می‌کند و در همان حال مجوز همه خریداران سلاح را به دقت بررسی می‌کند.»

عربستان سعودی در فاصله بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۹ بیش از ۴۰ درصد از حجم معاملات تسلیحات بریتانیا را به خود اختصاص داده است.

در همان حال توبیاس الوود، رئیس کمیسیون دفاعی مجلس عوام بریتانیا از دولت آن کشور خواست به تعهدات خود در قبال شرکای امنیتی‌اش وفادار بماند و از صدور سلاح‌های تهاجمی به عربستان سعودی خودداری کند. به گفته الوود توقف فروش سلاح‌های تهاجمی به عربستان می‌بایست در خدمت آغاز مذاکرات صلح قرار گیرد.

شنبه گذشته دولت بایدن به کنگره آمریکا اطلاع داده بود که حوثی‌های یمن را از فهرست گروه‌های تروریستی آمریکا خارج می‌کند.  شامگاه یکشنبه ۷ فوریه/۱۹ بهمن نیز وزارت خارجه آمریکا با انتشار بیانیه‌ای از حوثی‌های یمن خواست عملیات نظامی علیه عربستان سعودی را متوقف کنند و از حمله به غیرنظامیان بپرهیزند. در همان حال مارتین گریفیتس، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن برای دیدار و گفت‌وگو با مقامات جمهوری اسلامی ایران وارد تهران شده است.

سفر نماینده گوترش به تهران

گریفیتس در این دو روز با علی اصغر خاجی، دستیار ارشد وزیر امور خارجه در امور ویژه سیاسی و همچنین محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه و عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران دیدار و گفت‌وگو کرد.

مارتین گریفیتس، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن در گفت‌وگو با مقامات وزارت خارجه ایران – عکس: خبرگزاری فارس

ظریف در دیدار با نماینده ویژه گوترش در امور یمن از آمادگی ایران برای حمایت از نقش‌آفرینی موثر سازمان ملل برای حل بحران یمن خبر داد. عراقچی هم به همان ترتیب اعلام کرد که ایران آماده گفت‌وگوهای منطقه‌ای است.

نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل نیز با تاکید بر نقش ایران در کمک به برقراری صلح در یمن ضمن تشریح اقدامات سازمان ملل برای برقراری صلح یادآوری کرد که در حال حاضر اولویت فوری برقراری آتش‌بس و رفع محدویت‌های جاری است تا از این طریق اقدامات انسان‌دوستانه آغاز شده و روند سیاسی از سر گرفته شود.

یمن شش سال است که با دخالت نیروهای خارجی‌ گرفتار جنگ است. ائتلاف کشورهای عربی به رهبری عربستان سعودی از دولت یمن در مقابل شورشیان شیعه حوثی حمایت می‌کند و ایران نیز پشتیبان حوثی‌هاست. تخمین زده می‌شود که بیش از ۱۰۰ هزار نفر در جنگ یمن کشته و میلیون‌ها نفر از شهرها و روستاهای آن آواره شده‌اند.

بیشتر بخوانید:

https://www.radiozamaneh.com/576415