وزیر امور خارجه قطر اعلام کرد که دوحه می‌خواهد کشورهای عربی خلیج فارس با ایران گفت‌وگو کنند و حاضر است نقش میانجی را در این زمینه ایفا کند. او همچنین از مذاکره ایران و آمریکا نیز استقبال کرد.

شیخ محمد بن عبدالرحمان الثانی، وزیر خارجه قطر ـ عکس از آرشیو

شبکه بلومبرگ بامداد سه‌شنبه ۱۹ ژانویه / ۳۰ دی گزارش داد محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، وزیر خارجه قطر از کشورهای عربی منطقه خلیج‌ فارس خواست با ایران گفت‌وگو کنند.

او گفت:

«[دولت قطر] امیدوار است که این اتفاق بیفتد و ما همچنان معتقدیم که این اتفاق باید بیفتد. این آرزوی سایر کشورهای شورای همکاری خلیج فارس هم هست.»

این اظهارات یک روز قبل از ورود جو بایدن، رئیس جمهوری منتخب آمریکا به کاخ سفید بیان می‌شود. بایدن با وعده احیای توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ بین ایران و قدرت‌های جهانی و لغو کارزار «فشار حداکثر فشار» که مورد حمایت عربستان سعودی و امارات متحده عربی است قدرت را در دست می‌گیرد. او گروهی از دیپلمات‌ها را در دولت خود برگزیده است که در دستیابی به توافق هسته‌ای با ایران کمک کرده‌اند.

قطر به‌تازگی اختلافات با همسایگان عرب خود در خلیج فارس را که بیش از سه سال درگیر آن بود، برطرف کرد. چهار کشور عربستان سعودی، امارات متحده عربی، بحرین و مصر از ۵ ژوئن سال ۲۰۱۷ روابط دیپلماتیک خود با قطر را قطع کردند و ضمن محاصره زمینی، هوایی و دریایی این کشور، ۱۳ شرط از جمله کاهش روابط با تهران، تعطیلی شبکه الجزیره و قطع حمایت از اخوان‌المسلمین و حماس را برای از سرگیری این روابط تعیین کرده بودند.

سران کشورهای عضو سازمان شورای همکاری خلیج‌فارس (GCC) در چهل‌ویکمین دوره اجلاس خود بیانیه «العُلا» را برای پایان دادن به بحران قطر امضاء کردند.

قطر، متحد اصلی آمریکا در بزرگترین منطقه صادرکننده نفت جهان، حمایت از تروریسم را انکار می‌کند و روابط صمیمانه خود را با جمهوری اسلامی حفظ کرده است، زیرا با این کشور میدان گازی بزرگی در خلیج فارس دارد.

این موقعیت موجب شده است که یکی از بزرگترین صادرکنندگان گاز در جهان بتواند نقش میانجی‌ ایفا کند زیرا تغییر در کاخ سفید تحولات گسترده‌تری در منطقه ایجاد می‌کند.

محمد بن عبدالرحمن آل ثانی گفت دولت قطر پیشنهاد چنین کاری را داده و در حال حاضر از بحث و گفت‌وگوهای بین ایران و کره جنوبی برای آزادسازی نفتکش توقیف‌شده کره توسط سپاه پاسداران پشتیبانی می‌کند و کره جنوبی به دنبال کمک قطر در این راه است.

از ۴ ژانویه / ۱۵ دی تاکنون سپاه پاسداران یک فروند نفتکش کره جنوبی را توقیف کرده است. چهارشنبه گذشته دو هیأت دیپلماتیک کره جنوبی که برای آزادسازی نفتکش توقیف شده و خدمه آن و همچنین برای گفت‌‌وگو درباره منابع ارزی مسدود شده ایران در بانک‌های کره جنوبی به تهران سفر کرده بودند، بدون حصول نتیجه تهران را به مقصد سئول ترک کردند.

وزیر امور خارجه قطر گفت:

«قطر در صورت درخواست طرفین مذاکرات را تسهیل می‌کند و از هر کسی که برای این اقدام انتخاب شود پشتیبانی خواهد کرد.»

او درباره گفت‌وگوهای بالقوه بین آمریکا و ایران گفت:

«ما خواهان موفقیت در این راه هستیم و خواهان آن هستیم که توافق صورت گیرد. هر کجا که باشد، هر کسی که این مذاکره را انجام دهد، ما از آن حمایت خواهیم کرد.»

بیشتر بخوانید:

https://www.radiozamaneh.com/568518