سخنگوی صنعت برق، استخراجکنندگان غیرمجاز بیتکوین را مقصر مصرف بالای برق در ایران دانست. او گفت بیش از ۳۰۰ مگاوات برق غیرمجاز توسط استخراجکنندگان ارزهای مجازی مصرف میشود.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، به نقل از سخنگوی صنعت برق، افزایش قیمت بیتکوین به ۳۰ هزار دلار موجب افزایش تعداد استخراجکنندگان این ارز مجازی شده است.
استخراج بیتکوین در ابعاد بالا نیاز به نصب تعداد زیادی کامپیوتر با قابلیت استخراج رمزارزها را دارد. معمولا تعداد بالای کامپیوتر در مکانی که به اصطلاح مزرعه نامیده میشود به کار استخراج رمزارزها مشغول میشوند.
استخراجکنندگان بیتکوین بابت استخراج رمزارزها مقداری بیتکوین پاداش میگیرند. از این رو تعداد بیشتر ماشینهای استخراج به معنای درآمد بیشتر است.
مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق گفته است که علاوه بر گران شدن بیتکوین، ارزانی نرخ برق در ایران دلیل دیگری بر افزایش فعالیتهای استخراجکنندگان بیتکوین در این کشور است.
او گفت که سهم بیتکوین از مصرف برق در ایران بیش از ۳۰۰ مگاوات است.
رجبی مشهدی خاطر نشان کرد که دولت و وزارت نیرو تلاش دارد مزارع استخراج رمزارزها در کشور را ثبت و فعالیت آنها را قانونی کند تا برق با تعرفهای مشخص در اختیار آنها قرار بگیرد.
او افزود که در غیراین صورت با متخلافان برخورد قضایی شده و هزینه مصرف برق و آسیبی که به شبکه وارد کردهاند از آنها گرفته خواهد شد. به گفته او تاکنون یک هزار و ۶۲۰ مرکز غیرمجاز با ظرفیت نزدیک به ۲۵۰ مگاوات نیز شناسایی شده اند.
سخنگوی صنعت برق همچنین خبر داد که ۲۴ مرکز استخراج رمز ارز همین حالا با ظرفیت بیش از ۳۱۰ مگاوات مجوز فعالیت گرفته اند.
مصرف انرژی در صنعت بیتکوین و رد پای کربنی این صنعت نگرانی بزرگی برای فعالان محیط یست است. سال گذشته عدهای از پژوهشگران تخمین زده بودند که حدود ۰.۲۱ درصد از مصرف برق در جهان به بیتکوین تعلق میگیرد. این میزان چیزی حدود میزان مصرف برق در کشور سوئیس است.