قاضی دادگاهی در لندن با آزادی مشروط و با قید وثیقه بنیانگذار ویکی‌لیکس مخالفت کرد. جولیان آسانژ می‌بایست در زندان تحت تدابیر امنیتی شدید بماند. قاضی احتمال داد او به مکزیک پناهنده شود.

لندن – ۲۲ فوریه ۲۰۲۰ – تظاهرات در اعتراض به استرداد جولیان آسانژ بنیانگذار ویکی لیکس به ایالات متحده آمریکا – عکس از Shutterstock

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، قاضی ونسا باریتسر که دوشنبه گذشته حکم عدم استرداد جولیان آسانژ را صادر کرده بود، بعد از ظهر چهارشنبه ۶ ژانویه / ۲۷ دی با آزادی مشروط بنیانگذار ویکی‌لیکس با قید وثیقه مخالفت کرد.

بر همین اساس ایالات متحده آمریکا به‌عنوان شاکی اصلی آسانژ درخواست برگزاری دادگاه تجدیدنظر را داده است و تا زمان تشکیل این دادگاه، آسانژ باید در زندان تحت مراقبت بماند.

تیم حقوقی آسانژ مکرراً گفته‌ بودند پیگیری‌های ایالات متحده آمریکا علیه موکل‌شان غیرمعمول، غیرقابل قبول و سیاسی است. آن‌ها همچنین در دفاع از آسانژ اعلام کرده بودند انکار مکرر حق آزادی بیان علیه موکل‌شان ادامه دارد و این امر به معنای تهدیدی جدی علیه آزادی رسانه‌ای در سراسر جهان است. به‌گفته وکلای آسانژ، او از برخی مشکلات جدی روحی به‌ویژه تمایل به خودکشی رنج می‌برد و اگر به زندانی در آمریکا منتقل شود، این وضعیت بدتر هم می‌شود.

باریتسر، قاضی دادگاه دوشنبه گذشته این استدلال‌ها را نپذیرفت، اما در نهایت با این استدلال که اگر جولیان آسانژ به مقامات آمریکایی تحویل داده شود احتمال خودکشی‌اش بسیار زیاد است، از استرداد او به آمریکا خودداری کرد.

اکنون قاضی دادگاه اعلام کرد به دلیل آن‌که آسانژ پیش از این به سفارت اکوادور در لندن پناه برده و درخواست پناهندگی کرده بود، این نگرانی وجود دارد که با پذیرش وثیقه و آزادی مشروط، آسانژ دوباره فرار کرده و ناپدید شود.

در دادگاه مسأله حمایت رسمی رئیس جمهوری مکزیک از پناهندگی جولیان آسانژ نیز مطرح شد و قاضی دادگاه این خبر را نگران‌کننده خواند.

ادوارد فیتزجرالد، وکیل آسانژ به قاضی گفت دولت مکزیک برخلاف تصمیم دولت اکوادور، قصد داشته در هماهنگی با مقامات بریتانیایی وسایل میزبانی از موکلش را فراهم کند و درباره این موضوع سوء‌تفاهم به‌وجود آمده است.

جولیان آسانژ از بیم استرداد به آمریکا در سال ۲۰۱۲ به سفارت اکوادور در لندن پناه برد. در آن زمان علیه او شکایت دیگری مبنی بر آزار جنسی یک زن در سوئد مطرح شده بود، اما تحقیقات در این‌باره بعداً متوقف شد.

در ماه آوریل سال ۲۰۱۹ پلیس بریتانیا او را به این اتهام که با فرار به سفارت شرایط وثیقه را نقض کرده بود، در محل این سفارت بازداشت کرد. آسانژ سپس به کمتر از یک سال زندان محکوم شد. او در حال حاضر در زندان امنیتی «اچ‌ام‌پی بلمارش» در جنوب شرقی لندن به‌سر می‌برد.

طرح دعوی در مورد درخواست استرداد جولیان آسانژ به آمریکا در ابتدا قرار بود ۱۸ مه صورت گیرد اما به دلیل بحران کرونا به سپتامبر موکول شد.

دادگستری آمریکا تاکنون ۱۸ اتهام به جولیان آسانژ نسبت داده است و اکنون می‌گوید این مسائل به اتهامات او نمی‌افزاید، اما اتهامات کنونی او را گسترش می‌دهد.

چندی پیش ۱۳۰ سیاستمدار، روزنامه‌نگار و هنرمند آلمانی با انتشار بیانیه‌ای خواهان آزادی آسانژ از زندان بریتانیا شدند.

نیلز ملتزر، بازرس ویژه حقوق بشر سازمان ملل مقامات بریتانیا، سوئد، ایالات متحده و اکوادور را متهم کرده بود که قصد دارند با آزار آسانژ، روزنامه‌نگاران را مرعوب کنند.

بیشتر بخوانید: