حقوق کارگران در ایران
شماره ۱۵
پاییز ۱۳۹۹/ اکتبر تا دسامبر ۲۰۲۰
مقدمه
این پانزدهمین خبرنامه کارگری زمانه است که از این پس به صورت فصلنامه منتشر میشود.
تمرکز خبرنامه کارگری بر روی این نکات عمده است: امنیت و سلامت در محل کار، انواع تبعیض در حوزه کارگری، مسائل مربوط به کار زنان، کودکان کار، بیکاری، تعویق و یا عدم پرداخت دستمزدها، و نیز موضوع سازماندهی و اعتراضات کارگری.
زمانه به شکل پیگیر اخبار کارگری در ایران را گزارش میکند. خبرنامههای زمانه میکوشند یک «تصویر بزرگ» از موضوع حقوق کارگران ایران ارائه کنند. گزارش پیشِ رو رخدادها و روندهایی را در محدوده تقریبی مهر تا آذر ۱۳۹۹/ اکتبر تا دسامبر ۲۰۲۰ در برمیگیرد. خبرنامه مدعی پوشش کامل همه رخدادها نیست.
ما در اول ماه مه هر سال یک خبرنامه سالانه هم منتشر میکنیم که در آن موضوعات عمده در حوزه کارگری در یک بازه یک ساله بررسی میشوند. در اول ماه مه امسال خبرنامه سالانه شماره ۲ منتشر شد. خبرنامه ویژه مربوط به مسائل و مبارزات صنفی معلمان را نیز میتوانید از صفحه حقوق کارگران زمانه دریافت کنید. به تازگی همچنین خبرنامهای ویژه اعتصاب کارگران پیمانی نفت منتشر کردهایم.
پاییز ۱۳۹۹: آنچه گذشت
بیکاری و فقر در ایران بیداد میکند. برپایه گزارش نهادهای حکومتی از هر چهار نفر جمعیت فعال اقتصادی در بهار امسال حدود یک نفر بیکار بودند. قیمت کالاهای اساسی و ضروری یکسال پس از افزایش ۲۰۰ درصدی نرخ بنزین در آبان ۱۳۹۸/نوامبر ۲۰۱۹ در برخی موارد ۲۰۰ درصد افزایش یافته است. حکومت از کنترل قیمتها و تأمین کالاهای ضروری ناتوان است و دستمزد کارگران نهادهای عمومی و پروژههای نفت و گاز با تأخیر پرداخت میشود. اعتراضهای کارگری بهرغم همهگیری کرونا همچنان ادامه دارد. دولت امیدوار است با پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باردیگر به توافق هستهای و برجام بازگردد و بتواند با صادرات نفت بخشی از بحران اقتصادی را کنترل کند. جناحهای حکومتی اما بر سر توافق هستهای اختلاف نظر دارند. مجلس شورای اسلامی قانون اقدامات راهبردی برای پایان تحریمها را که به موجب آن دولت موظف است حجم و غلظت اورانیوم غنیسازی شده را افزایش دهد، تصویب کرده است. ترور محسن فخریزاده، از مقامات ارشد برنامه هستهای ایران که مقامهای دولتی آن را به اسرائیل منسوب میکنند، تصویب این قانون را که میتواند به از سرگیری برنامه هستهای ایران و تشدید تحریمها بیانجامد، برای مجلس تسهیل کرد.
حکومت حتی از کنترل چرخه انتقال کرونا ناتوان است. شمار بیماران روز به روز افزایش مییابد. در آبان ماه همزمان با نزدیک شدن به سالروز اعتراضات به گرانی بنزین در سال ۲۰۱۹/۱۳۹۸ سرانجام دولت با تعطیلی دو هفتهای مناطقی که براساس معیارهای وزارت بهداشت و درمان در وضعیت قرمز قرار داشتند، موافقت کرد. این تعطیلیها به ادعای وزارت بهداشت و درمان توانسته از شمار بیماران بدحال و آمار مرگ بکاهد اما نگرانی از افزایش دوباره شمار بیماران، به ویژه با بازگشایی دوباره مراکز خرید در زمستان همچنان پابرجاست.
تعطیلی برخی از کسب و کارها افراد بیشتری را بیکار کرده است. وعدههای دولت برای حمایت از بیکاران عملی نشده است. افزایش شمار بیکاران، تأخیر در پرداخت دستمزدها، گرانی کالاهای ضروری و سیاستهای انقباضی دولت در حوزه خدمات اجتماعی موجب شکلگرفتن اعتراضهای پراکنده در نقاط مختلف شده است. در آبان ماه که حکومت بیم داشت اعتراضات سال گذشته تکرار شود، شماری از دانشجویان و فعالان کارگری در نقاط مختلف بازداشت و به زندان منتقل شدند. حکومت به بهانه کرونا محدودیت در رفت و آمد وضع کرد و به خانواده کشتهشدگان اعتراضات اعلام شد که حق برگزاری مراسم یادبود ندارد. تهدیدها اما مانع اعتراضات کارگران که روز به روز فشار بیشتری را تحمل میکنند، نشد.
در ادامه
- بیکاری و تورم: سفرهها خالیتر میشود
- گرسنگی، مهمان اجباری سفره کارگران
- خودکشی در میان کارگران و فرزندان آنان
- سرکوب: کارگران را اخراج میکنند و شلاق میزنند
- بازداشت
- کارخانه پادگان نیست
- کارگران شهرداری: بیپناه در روزگار کرونا
- مناطق آزاد تجاری: کارگران استثمار میشوند
- بازنشستگان
- پرستاران: جدال با مرگ
- ایمنی کار: حوادث کار جان ۷۹ کارگر را گرفت
- کولبران
- مهاجران: شلیک به جویندگان کار «قانون» میشود
◄دانلود متن کامل:
در فرمت PDF
در فرمت Epub
نسخه انگلیسی خبرنامه هم به زودی منتشر میشود.
بیشتر بخوانید:
- مبارزه سندیکایی: مبانی و مفاهیم
- مبارزه سندیکایی: مبانی و مفاهیم− نکات عمده
- پرسشهای خودسنجی درباره مبارزه سندیکایی
شمارههای قبلی خبرنامه و مطالب دیگر در این صفحه:
کارشناس اقتصادی: سال آینده گرانی با شدت بیشتری ادامه می یابد
▪️احسان سلطانی کارشناس اقتصادی گفته در سال آینده به علت “قطع کامل ارز ۴۲۰۰ تومانی” گرانیها با سرعت و قدرت بیشتری ادامه خواهد یافت.
چرا بهجای حذف ارز دولتی، دولت به سوی نظاممند کردن تخصیص ارز دولتی و مطالبه بابت میلیاردها دلار ارز دولتی گمشده نمی رود؟ و چطور شد که ارز دولتی تبدیل به رانت شده است
کارشناس اقتصادی: سال آینده گرانی با شدت بیشتری ادامه می یابد / 31 December 2020
واکسن برای مقامات رسید
▪️ روزنامه جهان صنعت در مطلب طنز خود با عنوان «واکسن #کرونای مسئولان رسید» نوشته است: «انجمن خیرین آمریکا ۱۵هزار دوز واکسن کرونا به ایران هدیه دادهاند و بدین ترتیب امشب تمام مسئولان کشور و خانوادههایشان سر راحت بر بالین خواهند گذاشت!»
در ادامه هم نوشته است:
«البته در این فقره اهدای واکسن، یک نفر باید دوتا پس گردنی به انجمن خیریه #آمریکا میزد و به آنها میگفت که هیچ چیزی به ایران هدیه نکنند چون از در فرودگاه امام خارج نمیشود و همانجا روی باند فرودگاه تقسیم میشود!
با توجه به گستردگی مقامات کشوری و تعداد محدود #واکسنها باید منتظر بود تا ببینیم مقامات کشور چگونه این ۱۵هزار واکسن را اولویتبندی میکنند».
واکسن برای مقامات رسید / 31 December 2020
گرانی بیشتر و سرکوب مزدی افزونتر در راه است!
سه برابر شدن یارانههای معیشتی هم دردی را دوا نمیکند.
دولت باز هم قصد دارد با وعده ۲ یا ۳برابر کردن یارانهها نرخ ارز را در همهی سطوح نهادینه کند و از کنترل قیمتهای اساسی حتی روی کاغذ هم دست بردارد.
به این منظور در طراحی بودجه، “ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی را به کلی حذف کرده” و قیمت ارز را به نرخ ثابت ۱۱۵۰۰تومان در نظر گرفته است.
ارز نیمایی ترفندی برای تامین کالاهای اساسی برای اقشار ضعیف بود که از ابتدای شوکهای ارزی در سال ۹۷ در دستور کار قرار گرفت، اما با گذشت زمان از تاثیرگذاری آن بر معیشت مردم کاسته شد و بسیاری از از کارشناسان از ابهام در سرنوشت بخش عظیمی از ارز دولتی و اختصاص آن به گروهها و افراد خاص خبر دادند.
گروههایی که ارز دولتی ارزان گرفتند یا کالایی وارد نکردند یا کالاهای وارداتی را به قیمت گران در بازار آزاد فروختند…
بنابراین این ارز برای ارزانی کالاهای اساسی به کار نرفت و قیمت این کالاها به شکلی سرسامآور گران شدند.
اینک دولت این گرانی را بهانهی بیفایده بودن ارز دولتی کرده و قصد حذف کامل آن را دارد.
احسان سلطانی کارشناس اقتصادی میگوید در سال آینده به علت “قطع کامل ارز ۴۲۰۰ تومانی” گرانیها با سرعت و قدرت بیشتری ادامه خواهد یافت.
چرا بهجای حذف ارز دولتی، دولت به سوی نظاممند کردن تخصیص ارز دولتی و مطالبه بابت میلیاردها دلار ارز دولتی گمشده نمی رود؟ و چطور شد که ارز دولتی تبدیل به رانت شد؟
رئیس سازمان برنامه و بودجه وعده داده است که در صورت حذف ارز ۴۲۰۰تومانی، یارانهها دو یا سه برابر خواهد شد. البته مشخص نیست که این وعده عملی شود و در ضمن در صورت حذف این ارز، میزان گرانیها چنان سرسامآور خواهد بود که با یارانه ۱۲۰هزار تومانی دست مردم حتی از تامین کالاهای حیاتی کوتاهتر خواهد شد.
آیا دولت و نمایندگان مجلس خود را در قبال تامین حداقل مواد غذایی برای خانوادههای فرودست مسئول نمیدانند؟ آیا نباید دست کارگر به حداقلی از مواد غذایی برسد تا بتواند سر پا مانده و چرخهای صنعت را بگرداند؟
✍️نسرین هزاره مقدم با تلخیص
#دولت_و_مجلس_هیچ_تعهدی_ندارند
#نیروی_کارگر_فقط_برای_بهرهکشیست
اتحاد بازنشستگان
@etehad_bazn
گرانی بیشتر و سرکوب مزدی افزونتر در راه است! / 31 December 2020
خصوصیسازی پایان تلخی برای کارگران قند ورامین قدیمیترین کارخانه قند خاورمیانه رقم زد
با تعطیلی کارخانه قند ورامین، کارگران آن بیکار شدند و بخشی از چرخه تولید قند و شکر کشور از مدار خارج شد.
اهمیت کارخانه قند ورامین که تأسیس آن به سال ۱۳۱۳ بازمیگردد، در ایجاد ارتزاق ورامینیها تا حدی بود که محلهای از شهر ورامین به نام محله کارخانه قند نامگذاری شد و بسیاری از کارگران اسبق آن و فرزندان و نوههایشان از سالهای قبل در این محل زیستهاند، اما این کارخانه باعظمت یکی دو دهه است که هرروز کوچکتر شده و سرانجام پس از نزدیک به ۹ دهه فعالیت با مشکل قطع زنجیره تولید مواجه و تعطیل شد.
کارخانه قند ورامین با عنوان هویت اقتصادی و قدیمیترین کارخانه قند ورامین، ایران و خاورمیانه این روزها تعطیل است و سکوت عجیب کارخانه یادآور بیکاری ۱۵۰۰ کارگر است.
پایانی تلخ برای کارگران قند ورامین / 31 December 2020
معاون اشتغال وزارت کار:
۷۰ درصد بیکارشدگان کرونا زنان هستند.
شیوع ویروس کرونا در ایران بسیاری از کارگران را از کار بیکار کرد و کارگرانی که تا قبل از این نیز از وضعیت شغلی ناامنی برخوردار بودهاند، در این میان بیشترین آسیبپذیری را داشتهاند. منصوری؛ معاون وزیر کار گفته است:
«حدود ۷۰ درصد از شاغلینی که به دلیل کرونا شغل خود را از دست دادهاند، بانوان هستند.»
راهکار وزارت کار برای این حجم از کارگر بیکار شده “اشتغال خانگی” است. منصوری اعلام کرده:« میتوان از محل تسهیلات اشتغال خانگی برای آنها اشتغالزایی کنیم.»
این در حالی است که به گفته بسیاری از کارشناسان برنامه اشتغال خانگی وزارت کار یک برنامه ناموفق بوده و نتوانسته بار اقتصادی از روی دوش زنان بردارد. همچنین طبق آمار معاون اشتغال وزارت کار حدود یک میلیون “شاغل رسمی بدون بیمه” در دوران شیوع کرونا بیکار شدهاند و حدود “۶۲ درصد از شاغلان بیمه شده نیستند” و به همین دلیل در آمار بیکارشدگانِ رسمی دیده نشدهاند.
وضعیت اشتغال زنان طی چند دههی اخیر در یک روند کاهشی با مشکلات زیادی همراه بوده، همچنان که تعداد زنان شاغل طی پنج سال ۱۳۸۵ تا سال ۱۳۹۰ از کمی کمتر از ۴میلیون نفر به ۳،۱۰۰،۰۰۰نفر کاهش یافته است. حدود ۸۵۰هزار شغل زنان در فاصلهی پنج سالهی فوق از دست رفته است.
اما در بحرانها همیشه مشاغل زنان و جوانان بیشتر و زودتر از میان میروند. بر اساس بررسی زهرا کریمی ( ۱۳۹۳) این روند بعد از سال نود هم ادامه داشته و در فاصله تابستان ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۳، ۶۷۰هزار شغل در کارگاههای کوچک کشور از دست رفته است که نیمی از آن به زنان مربوط است. با شیوع کرونا بهنظر میرسد این روند با شدت بیشتری در حال تداوم و پیشروی است.
خبرگزاری مهر
اتحاد بازنشستگان
@etehad_bazn
۷۰ درصد بیکارشدگان کرونا زنان هستند / 31 December 2020
برای خلاصی و رفع نگرانی های جامعه، باید واکسن معتبر تهیه شود و مجانا در دسترس همه آحاد جامعه قرار گیرد!
کارگران و زحمتکشان و مردم ازادیخواه ایران !
با نگاهی به فضای جامعه و باز بودن دست کاسبان واکسناسیون آنچنان نگرانی ای برای مردم طبقات محروم و بی چیز جامعه بوجود آورده که چه می توان کرد؟ آیا واکسنی در کار خواهد بود و ازکجا باید تهیه نمود ؟
سوداگران سرمایه، همانهایی که پیشتر سفر به ترکیه و امارات را برای جراحی در ابتدای سال ۹۲ کلید زدند… امروز هم برای زدن واکسن استاندارد، مردم را تشویق به سفر چند روزه، با پرداخت چند میلیون و با گارانتی زدن واکسن مجانی و گردشگری در ساحل آناتولی به ترکیه فرا می خوانند.
بخش خصوصی در حوزهی بهداشت و درمان غالباً در درمان بیماریهایی سرمایهگذاری میکند که سودآوری بیشتری داشته و «مشتریان» آن توان خریداری «محصول» را داشته باشند. از همین رو اینان ، برایشان درمان بیماریهای عفونی و واکسن برای اپیدمیهایی که در کشورهای فقیر شایع است در درجههای بعدی اهمیت قرار دارند. امروز ابرشرکتهای دارویی و انحصارات آنها تعیین میکنند که کدام دارو در چه حجمی تولید و توزیع شود تا چه میزان بازگشت سرمایهای را رقم بزند.
ویروس کرونا – دروغ واعظان مرگ را همه جانبه تر فاش ساخت و دستگاه نذر- منبر – اهل قبور را تعطیل نمود و دهها شرکت حج و زیارت از مکه خانه خدا تا مشهد و قم و شیراز تعطیل شد، اما در عوض با وعاظ بُو گندو که عنبر نسا یا پشکل الاغ ماده و دهها گیاه کوهی به خالی کردن جیب مردم مشغولند و حتی پایشان به درون تلویزیون سراسری هم باز شده و ده معجزه دارویی عنبر نسا را تبلیغ می کنند، هم اینان با قدرت در برابر خرید واکسن صف بسته اند.
اما امروز کارگران و زحمتشکان، همه مزد و حقوق بگیران، کارگران صنایع و بخش کارگاهی و خدمات – معلمان – پرستاران – زنان خانه دار و سر پرست خانوار- بازنشستگان – بیکاران امروز که کارگران دیروزند به همراه خانواده های شان که دانشجویان و فارغ التحصیلان را هم شامل میشود، یعنی همه آن جمعیت ۹۹ درصدی جامعه، که طی ده ماه اخیر وسیعترین ضرر را به جان خریده اند ، یک صدا فریاد می زنند :
واکسیناسیون (کرونا) مورد تایید سازمان بهداشت جهانی از ضروریات فوری مردم است. باید هزینه آن در اولویت اول ردیف بودجه قرار گیرد. چنانکه درمان رایگان نیز همیشه از خواستههای عمومی بوده است. لذا هزینه ان باید در بودجه وزارت بهداشت و درمان و دارو لحاظ و افزایش چشمگیر یابد و بشکل عمومی و مجانی به کار گرفته شود.
نهاد های همبستگی با جنبش کارگری در ایران – خارج کشور، در این هنگام خود را در کنار توده زحمتکشی می داند که نگران گذران زندگی و سلامت زندگی خود و رفاه یکایک اعضاء خانواده اش، خط مقدم بقاء او تلقی می گردد.
ما خود را هم صدا و همراه آنان میدانیم!
نهادهای همبستگی با جنبش کارگری در ایران ـ خارج کشور
***
سه شنبه ۹ دی ۱۳۹۹ – ۲۹ دسامبر ۲۰۲۰
واکسن معتبر باید تهیه شود و مجانا در دسترس همه قرار گیرد! / 31 December 2020
مخالفت با واکسن کرونا. این تجمع به نفع واکسن امام کاظم در ایران و با مطالبه اخراج سازمان بهداشت جهانی برگزار شد.
مخالفت با واکسن کرونا. این تجمع به نفع واکسن امام کاظم در ایران و با مطالبه اخراج سازمان بهداشت جهانی برگزار شد. / 01 January 2021
اعتراض و وضعیت بحرانی مناطق حاشیهنشین کرمان
روز گذشته ۱۱ دیماه، ساکنان منطقهی حاشیهنشین چهارده معصوم کرمان در اعتراض به قطعی ۵ روزهی برق، جاده را بستند و مانع از عبور و مرور ماشینها شدند.
اما وضعیت فاز ۳ شهرک صنعتی کرمان، روستای چهارده معصوم و اللهآباد که در حال حاضر روبهروی ترمینال جدید کرمان قرار گرفتند، بهعنوان سکونتگاه مطرودترین اقشار این شهر، پیش از این قطعی ۵ روزه هم بسیار بحرانی بوده است.
زمینهای این مناطق، در گذشته محل کورههای آجرپزی بوده و ساکنین آن، کارگران محرومِ کورهها، مهاجران افغانستانی و یا تهیدستانیاند که طی مهاجرتهای معکوس از شهرهای بزرگ به حاشیهراندهترین بخشهای کرمان روانه شدند.
سازمان شهرداری، شرکت آب و فاضلاب، شرکت توانیر و فرمانداری کرمان، طی ۱۵ سال گذشته، تنها با تعریف اهدافی چون «جمعآوری مناطق حاشیهنشین» و یا «اختلال در شبکهی آب و برق» به واسطهی آنچه «استفادهی غیر مجاز نیرو» در این مناطق قلمداد میکنند، نامی از مطرودترین اقشار این شهر را بهزبان آوردند.
در حقیقت جمهوری اسلامی بنا بر سیاستگذاریهای کلان در سلب مسئولیت ساختاری و روند فقیرسازی سیستماتیک حاکم بر زیست مردمان، همواره به محکوم کردن آنان میپردازد!
فقدان حق سرپناه تهیدستان و روی آوردن به زاغهها، نیمهزاغهها و زمینهایی دورافتاده برای حاکمیت یعنی «صدور پروانه ساخت»، «واریز پولهای کلان به سازمان شهرداری» و «قانونی شدن».
علی زیوند، استاندار کرمان، با اعلام ضرورت تعریف محدودههای کرمان، خواستار ساماندهی مناطق حاشیهای شده و اعلام کرد: « ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای این ساماندهی در دست ما قرار دارد. اسمش این است که کرمان، برخوردار است اما این کورهها و این محلهها در زاهدان و زابل هم دیده نمیشود».
در اینجا نام سیستان و بلوچستان به عنوان شاخص فلاکتِ کشوری بهمیان آورده میشود و شادباشِ تخصیص بودجهی ۱۰۰ میلیاردی، بدل به قطعی برق ساکنان این مناطق میشود. میتوان پرسید که:
«در ازای دریافت بودجهها و آمارهای کلان از نمودار افزایش فقر در استانهای محروم، چه چیزی جز تحقیر، سرکوب و ویرانی حقسرپناه، عاید ساکنان این مناطق میشود»؟
⚪️ در سه منطقهی عمدهی حاشیهنشین کرمان، افراد بسیاری فاقد اسناد هویتی و شناسنامه هستند، بخشی از این آمار نیز شامل مهاجران افغانیست که با بیکاری و احتمال همیشگی رد مرز در شرایطی غیرانسانی به زندگی خود ادامه میدهند.
خیابانهای شهرک صنعتی، چهارده معصوم و اللهآباد، در زمستان با گل و لای ناشی از نبود جادهکشی و اسفالت و در تابستان با تلی از زباله و بوی غیرقابل تحمل همراه است.
پس از قیام کوی طلاب مشهد، اسلامشهر، قزوین و شیراز در خرداد ۱۳۷۱ تا اوایل دههی هشتاد، از مجموع بیش از ۵۰ شورش شهری، ۴۰ مورد آن مختص مناطق حاشیهنشین بوده است.
آزادسازی قیمتها، افزایش قیمت بنزین و طرح تعدیل اقتصادی در دو دورهی ریاستجمهوری احمدینژاد زایشگر فقر و تبعات جبرانناپذیر اقتصادی بسیاری بود.
در پی عدم واریز قبوض برق تهیدستان، روزنامهی جمهوری اسلامی در ۱۷ مهر ۱۳۹۱ آن را اینگونه انعکاس داد: «سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس نگران عدم پرداخت قبوض است. رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز اعلام کرد که ناگزیریم «سوگمندانه» و با تلخی تمام اجرای مرحلهی دوم هدفمندسازی یارانهها را موقتا متوقف کنیم».
ممانعت مجلس از اجرای مرحلهی دوم آزادسازی قیمتها، نوشدارویی دیرهنگام برای تهیدستان بود. در شرایط همیشگیِ «پیشروی زیر سایهی سرکوب»، مادامی که هیچگونه تشکیلات درونْ طبقاتیِ قدرتمندی وجود نداشت تا شورش و اعتراضات تهیدستان را به گفتمانی سیاسی و فراگیرتر «گره بزند» و اقدامی رادیکال در جهت اتحادی پیرامون (عدم پرداخت قبوض مابقی تهیدستان شهری) هم به میان آید، جمعیت فقیرنشین جهت ادامهی بقای فردی و محلهای خود دست به راهکارهایی محتاطانهتر زدند.
برای نمونه، روزنامهی رسالت در تاریخ ۲۶ تیر ۱۳۹۲ نوشت: «تعدادی از زنان ساکن گیجالی از توابع بروجرد، در واکنش به قطعی آب، ظرفهای کثیف را برای شستوشو به فرمانداری بردند».
به مناطق حاشیهنشین کرمان بازگردیم. در روزهایی که یکی از اصلیترین مطالبات جمعی، حول محور خرید واکسن استاندارد معطوف شده است، ساکنین این محلات مطرود از وجود همیشگی آب و برق نیز محرومند. شیوع انواع بیماریهای فراگیر، مختل شدن زندگی و محرومیت بیش از پیشِ کودکان دانشآموزان حاضر در این منطقه از آموزش مجازی و تحصیل، همگی ادامهی زوالپذیر این شرایط تحمیلی بر دوش آنان است. آنان در وضعیتی بحرانی، اعتراض خود را به جادهها کشاندند و بستن مسیر عبور و مرور را بهحضور در خانههایی بدون آب و برق و گاز ترجیح دادند،
چرا که هیچ چیز برای از دست دادن ندارند.
«متن از گروه نویسندگان #سرخط »
اعتراض و وضعیت بحرانی مناطق حاشیهنشین کرمان / 01 January 2021
خرید نان قرضی در نانواییهای اهواز
1399/10/12
نانواهای اهواز از نان نسیه میگویند
نانواهای شهر اهواز از افرادی میگویند که کارت یارانههایشان را گرو میگذارند تا بتوانند نان ببرند. آدمهایی که بهمعنای واقعی کلمه «نان شب» ندارند. آدمهایی که واقعاً با پول یارانهها، با همان مقدار اندک که دارند زندگی میکنند. از آدمهایی که تجسم واقعی «فقر مطلق» اند.
داستان فروش نان قسطی را پس از بوشهر، بندرعباس، قزوین، سیستان و بلوچستان، استان لرستان، بروجرد و خرمآباد حالا در اهواز بشنوید. محرومینی که پول تأمین نان شبشان را ندارند و با خریدن نسیه نان روز میگذرانند.
@komitepaygir
خرید نان قرضی در نانواییهای اهواز / 01 January 2021
تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی
۱۴ دی ساعت ۱۰/۳۰
مقابل سازمان تامین اجتماعی در سراسر کشور
اتحاد بازنشستگان
تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی / 01 January 2021
خلاصه ای از اخباروگزارشات کلرگری 11 و 12 دی ماه 1399
فراخوان برای تجمع سراسری دوباره کارگران بازنشسته سازمان تامین اجتماعی
زمان تجمع:
یکشنبه 14 دی ماه 1399،ساعت 10 و 30دقیقه
اماکان تجمع:
تهران : مقابل سازمان تامین اجتماعی
شهرستان ها : مقابل اداره کل تامین اجتماعی
– تجمع اعتراضی کارگران اداره آب وفاضلاب شهرستان اندیکا نسبت به عدم پرداخت یکسال حقوق،30 ماه حق بیمه و 5 سال سنوات وعیدی و وعده های توخالی مسئولان منجمله قالیباف رییس مجلس
– ادامه اعتراضات کارگران شهرداری سریش آباد نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق و وعده های توخالی مسئولان با انتشار نامه سرگشاده یک خطی:
«کارگران شهرداری شهرسریش آباد نان را به صورت قرضی از نانوایی ها می گیرند»
– محسن عمرانی خطاب به شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران : مطالبه ی بازگشت به کار محمد حبیبی
«تشکل های صنفی و سندیکاها زمانی از پشتوانه ی بدنه برخوردار میشوند که بطور مستمر و رادیکال مطالبات بدنه را طلب کنند»
– کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری ایران :پرونده سازی علیه کارگران هفت تپه را متوقف و مطالبات آنها را محقق سازید
– تجمع اعتراضی فعالان محیط زیست خوزستان نسبت به انتقال آب کارون روی پل هلالی (پل سفید) اهواز
– تجمع اعتراضی اهالی شهرستان لنده نسبت به ایجاد سد آبریز (مارون2 )مقابل فرمانداری
– ادامه اعتراضات ویلاسازان شرق اصفهان نسبت به تخریب خانه باغ ها مقابل دفتر نمایندگان مجلس استان
برگرفته از سایت
“اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران”
خلاصه ای از اخباروگزارشات کلرگری 11 و 12 دی ماه 1399 / 01 January 2021
تخريب دكه هاى میوهفروشان توسط نيروهاى امنیتی-انتظامی در اهواز
▪️امروز جمعه صبح ۱۲دى ماه ماموران نيروى انتظامى به همراه اجرائيات شهردارى اهواز به بازارچهی میوهفروشان در خيابان كارگر روبروى شهرك برق كوى گلستان شهر اهواز حمله کردند و اموال آنان را تخريب و مصادره كردند.
@ordoyekar
تخريب دكه هاى میوهفروشان توسط نيروهاى امنیتی-انتظامی در اهواز / 01 January 2021
۱۰ میلیون کارگر زیرزمینی با حقوق ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومانی در کشور داریم
▪️اردوی کار: علی اصلانی، عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار که در جلسات بررسی مزد شورای عالی کار شرکت می کند در مورد دلایل ناتوانی از افزایش تعداد جلسات شورای عالی کار به ایسنا گفته:
▪️گروه کارگری در این کمیته هیچ اهرم فشاری ندارد که بتواند حرفهای خودش را به کرسی بنشاند. این کمیته از ۹ عضو تشکیل شده است. ۳ نفر به عنوان نماینده دولت، ۳ نفر نماینده کارفرمایان و ۳ نفر دیگر به عنوان نمایندگان جامعه کارگری در این کمیته حضور دارند.
دولت بزرگترین کارفرما در کشور است و هرموقع مواضع کارفرمایان به خطر میافتد، دولت احساس خطر میکند.
در این صورت آنها با ۶ رای که دارند، هرچه را میخواهند تصویب میکنند و ما به عنوان نماینده کارگران حتی اگر مخالف هم باشیم، باز هم نمیتوانیم کاری را پیش ببریم و در جلسات فقط چانهزنی میکنیم.
▪️اصلانی در رد مشروط پیشنهاد «مزد منطقه ای» گفته: ما در کشور قریب به ۱۰ میلیون نفر کارگر زیرزمینی داریم.
کارگرهایی که هیچکس بر حقوق آنها نظارت نمیکنند و همهشان از حداقل مزد تعیین شده هم حقوق کمتری میگیرند.
بعضیها ماهانه ۷۰۰ یا ۸۰۰ هزار تومان دستمزد دارند.
ما اگر حقوق منطقهای تصویب بکنیم، قابلیت اجرایی این طرح با چه ارگان و گروهی خواهد بود؟
نمایندگان کارگری خواستار این هستند که ابتدا یک حداقل مزد مصوب شود تا کارفرما ملزم به پرداخت آن باشد سپس مابقی حقوق را به توافق بین کارگر و کارفرما بسپاریم.
▪️او در باره پیشنهاد افزایش ۳۵ تا ۴۵ درصدی دستمزد کارگران از سوی تعدادی از نمایندگان مجلس هم گفته که این نمایندگان : مگر نمیگویند که امسال افزایش حقوق کارگر و کارمند نباید کمتر از ۳۵ درصد باشد؟
پس چرا به بودجه سنواتی پیشنهادی دولت که در آن ۲۵ درصد افزایش حقوق پیش بینی شده، اجازه تصویب دادند؟
چرا به عملکرد دولت نظارت نمیکنند؟
در این ۴۰ سال بعد از انقلاب، چه دولت اصولگرا و چه دولت اصلاح طلب، هیچ وقت جامعه کارگری را ندیدند و کارگر مملکت هیچ موقع اندازه تورم جامعه حقوق نگرفته است
۱۰ میلیون کارگر زیرزمینی با حقوق ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومانی در کشور داریم / 02 January 2021
فاصله ۲۹۳ درصدی سبد معیشت با جیب کارگران
▪️ فرامرز توفیقی، رییس کمیته دستمزد شورای عالی کار گفته: هر بار کارگری برای تهیه مایحتاج به فروشگاه مراجعه می کند با افزایش قیمت کالاهای اساسی مواجه می شود؛ بهمن سال گذشته تا کنون نرخ تورم مواد غذایی به ۲۹۳ درصد رسیده و قیمت مسکن ۵ برابر و نرخ خودرو تا ۴ برابر افزایش داشته است.
▪️ با وجود این تورم ۲۹۳ درصدی در حال حاضر عدد دستمزد کارگران فقط در بهترین حالت نزدیک به سه میلیون تومان رسیده است.
▪️ دستمزد فعلی صرفا جوابگوی ۳۰درصد هزینه های زندگی آنها است. چرا که هزینه ها بیشتر از حد تصور گران شده است و هزینه اجاره بها بخش زیادی از حقوق کارگران را به خود اختصاص می دهد.
فاصله ۲۹۳ درصدی سبد معیشت با جیب کارگران / 02 January 2021
فاصله ۲۹۳ درصدی سبد معیشت با جیب کارگران
▪️ فرامرز توفیقی، رییس کمیته دستمزد شورای عالی کار گفته: هر بار کارگری برای تهیه مایحتاج به فروشگاه مراجعه می کند با افزایش قیمت کالاهای اساسی مواجه می شود؛ بهمن سال گذشته تا کنون نرخ تورم مواد غذایی به ۲۹۳ درصد رسیده و قیمت مسکن ۵ برابر و نرخ خودرو تا ۴ برابر افزایش داشته است.
▪️ با وجود این تورم ۲۹۳ درصدی در حال حاضر عدد دستمزد کارگران فقط در بهترین حالت نزدیک به سه میلیون تومان رسیده است.
▪️ دستمزد فعلی صرفا جوابگوی ۳۰درصد هزینه های زندگی آنها است. چرا که هزینه ها بیشتر از حد تصور گران شده است و هزینه اجاره بها بخش زیادی از حقوق کارگران را به خود اختصاص می دهد.
@ordoyekar
فاصله ۲۹۳ درصدی سبد معیشت با جیب کارگران / 02 January 2021
امروز شنبه ۱۳ دی ۱۳۹۹، شماری از #دستفروشان اهواز که به گفته منابع محلی طی روزهای گذشته اموالشان توسط واحد اجرائیات #شهرداری این شهر تخریب شده است، در مقابل ساختمان شورای شهر دست به تجمع اعتراضی زدند.
امروز شنبه ۱۳ دی ۱۳۹۹، شماری از #دستفروشان اهواز / 02 January 2021
۱۵ میلیون حاشیهنشین داریم
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه انقلاب شده تا ظلم، فساد، فقر و تبعیض نباشد، گفت: امروز متاسفانه ۱۵ میلیون حاشیه نشین داریم و لازم است دولت و مجلس و قوه قضاییه برای آنها خانه تهیه کنند، از این رو باید یک انقلاب خانه سازی برای مردم و محرومین راه بیندازیم.
ایلنا
جناب محسن رضایی نزدیک به ۴۲ سال از انقلاب گذشته، بارهایتان را بستهاید و حالا از خانه سازی برای مردم حرف میزنید؟
شما بسپارید خانهی آسیه پناهیها را بر سرشان ویران نکنند کافیست از وعدههای تو خالی گوشمان پر شده.
اتحاد بازنشستگان
@etehad_bazn
۱۵ میلیون حاشیهنشین داریم / 03 January 2021
اعتراض و تجمع دستفروشان سنندج وارد دومین روز خود شد
◾️ یکشنبه 14 دیماه، تجمع دستفروشان شهر سنندج علیه سیاستهای سپاه و ارگانهای محلی حکومتی وارد دومین روز خود شد. دستفروشان می گویند، تا رسیدن به خواسته هایشان به اعتراضات شان ادامه می دهند.
#کولبر_نیوز
#kolbarnews
اعتراض و تجمع دستفروشان سنندج وارد دومین روز خود شد / 03 January 2021
امروز یکشنبه ۱۴ دی ۹۹، دستفروشان سنندج، برای دومین روز متوالی در خیابان فردوسی و میدان آزادی این شهر تجمع کردند.
▪️معترضان دلیل تجمع شان را جلوگیری از ادامه فعالیت شغلی خود در خیابان فردوسی سنندج، ذکر کردند.
@ordoyekar
امروز یکشنبه ۱۴ دی ۹۹، دستفروشان سنندج / 03 January 2021
خلاصه ای از اخباروگزارشات کارگری 15 دی ماه 1399
– ازسرگیری اعتراضات کارگران هپکو اراک نسبت به نداشتن امنیت شغلی ومعیشتی با تجمع در کارخانه
– تجمع اعتراضی کارکنان شرکتی حوزه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یزد نسبت به عدم تبدیل وضعیت وتبعیض در پرداخت حقوق مقابل استانداری
– تجمع اعتراضی پرستاران شرکتی خوزستان نسبت به عدم همسان سازی حقوق وتبعیض در پرداخت حقوق مقابل استانداری
– اعتصاب وتجمع کارگران حجمی نفت و گاز گچساران دراعتراض به قرارداد کار،دستمزد زیر حداقل حقوق رسمی وپرداخت نشدن بموقع مطالبات برای دومین روز متوالی
– دومین روزتجمع اعتراضی کارخانه پارس پولاد یاران نسبت به بیکارشدن با حقوق معوقه مقابل فرمانداری نایین
– تجمع اعتراضی کارگران شرکت آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد(آبداران)نسبت به عدم پرداخت 6 ماه حقوق وپرداخت ناقص حق بیمه مقابل استانداری
– اعتصاب وتجمع کارگران کشت و صنعت لرستان در اعتراض به قراردادکاری،دستمزد زیر حداقل حقوق رسمب وعدم پرداخت حق بیمه ومطالبات دیگر
– تجمعات اعتراضی دستفروشان سنندج نسبت به بلاتکلیفی معیشتی در سطح شهر ومقابل استانداری
– حمله نقابداران با بولدزر به بساط دستفروشان میوه و تره بار اهواز
– پایان اعتصاب رانندگان خودمالک سازمان اتوبوسرانی ارومیه پس از 2 هفته با دستیابی به بخشی از مطالباتشان
– اخراج کارگر حق طلب شهرداری ایلام
– ادامه اعتراضات کارگران معدن آسمینون منوجان نسبت به قراردادهای ماهیانه، اخد تعهد عدم اعتراض و دریافت سفته از رانندگان خودروهای سنگین
– جوانمیر مرادی دستگیر شد
– فوزیه خالصی : جوانمیر مرادی را با حیله و دروغ به حومه شهر کشاندن تا دستگیرش کنند
– بیانیهی کانون نویسندگان ایران در محکومیت صدور حکم ۱۱ سال زندان برای آرش گنجی
– بیکاری بیش از 4 هزار کارگرتالارهای پذیرایی مشهد
– تجمع اعتراضی فعالان تئاتری نسبت به بلاتکلیفی معیشتی مقابل مجلس
– تجمع اعتراضی اعضای تعاونی مسکن عظیمیه قزوین نسبت به بلاتکلیفی 30 ساله و وعده های توخالی مسئولان مقابل استانداری
– دومین تجمع اعتراضی کشاورزان سیسخت نسبت به واگذاری بخشی از اراضی دشتک سیسخت
– تجمع اعتراضی ثبت نام کنندگان خودروی هایما نسبت به بلاتکلیفی مقابل ساختمان قوه قضائیه
– بازهم تصادف سرویس رفت و آمد کارگران اینبار مصدومیت 22 کارگر شهرک صنعتی جهرم – وخامت حال یکی از کارگران مصدوم
– جان باختن 2 کارگر راه آهن اصفهان حین ماموریت کاری براثر تصادف جان باخت
بر گرفته از سایت
“اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران”
خلاصه ای از اخباروگزارشات کارگری 15 دی ماه 1399 / 05 January 2021
اعتصاب دستفروشان خیابان فردوسی سنندج
#شهرداری_سنندج بالاخره کار خودش رو کرد و به اسم #ساماندهی_دستفروشان ، فعالیت دستفروشها تو پیادهراه فردوسی رو قبل از ساعت ۶ونیم عصر ممنوع کرده.
الان که بهخاطر #کرونا فعالیت مشاغل بعد از ساعت ۸ شب و بیرون بودن بعد از ساعت ۹ ممنوعه، #دستفروشان چطوری کار کنن!؟ با روزی ۲ ساعت کار میشه زندگی رو گذروند!؟
اعتصاب دستفروشان خیابان فردوسی سنندج / 05 January 2021
فلاخن شمارهی صد و هفتاد و ششم.
“از دی تا دی چه نباید میکردیم”
در صد و هفتاد و ششمین فلاخن رفقای
«کمیتهی جواد نظری فتحآبادی»
نقدی نوشتهاند بر آنچه که به گمان آنها نیروهای چپ و کمونیست از بعد از خیزش دیماه ۹۶ تا امروز که در دی ۹۹ قرار داریم، نباید انجام میدادند و انجام دادهاند.
در این فلاخن نویسندگان سه سندرمی را برشمردهاند که از نظر آنان در این چند سال در میان نیروهای چپ و کمونیست نمود یافته و نگاه انتقادی به آنها را مهم و اساسی یافتهاند.
نویسندگان در بخش «سندرم رهبری» به این پرداختهاند که چگونه بعد از خیزش دیماه به جای همگرایی نیروهای چپ و کمونیست و تقسیم وظایف میان آنها، به رقابتها افزوده شد و این رقابتها به پراکندهکاریها و خردهکاریها دامن زد،
نویسندگان سپس نام سندرم دوم را «سندرم آمدنیوز» گذاشتهاند و در شرح آن تمرکز نیروها بر ایجاد و راهاندازی انواع کانالهای تلگرامی را نقد کردهاند و صرف نیرو به جای تمرکز بر سازماندهی و تدارک انقلاب و بدیل سوسیالیستی بر ادارهی آنچه نویسندگان «کانالهای فورواردی» خواندهاند، آفتی که بنا به نوشتهی نویسندگان گریبان کانالهایی که از ابتدا ساخته شده بودند تا هر کدام اخبار مربوط به بخش معینی از جنبش اجتماعی را پوشش دهند را هم گرفته است.
در سومین بخش این فلاخن نویسندگان از «سندرم مسیح علینژاد» نام میبرند و آن را حاصل تفوق سوژهی نولیبرال دانستهاند، روندی که در آن «فردیتهای متورم» در مقابل هر شکل و حدی از کار جمعی و مسئولیتپذیری در مقابل جمع تثبیت و تقویت شده است.
در پایان نویسندگان تاکید کردهاند:
«تنها با جمعبندیهای مرحلهای از سالهای گذشته، برنامهریزیهای دقیق برای آینده و انتقاد بیرحمانه از خودمان و جنبشی که به آن تعلق داریم است که میتوانیم قدمی به پیش برداریم و برای سازماندهی “وحدت اراده” کوشش کنیم.»
از نظر رفقای کمیتهی جواد نظری فتحآبادی این متن بهتر بود به عنوان یک متن داخلی در میان نیروهای فعال در جنبش چپ و کمونیستی در داخل کشور و همینطور در خارج از کشور به بحث گذاشته شود
اما شرایط این کار بنا به دلایلی چند مهیا نیست و البته همین مهیا نبودن شرایط از جمله دلایلی است که آنها را وادار به نوشتن این متن کرده است.
فلاخن صد و هفتاد و ششم را بخوانید:
#منجنیق #فلاخن
فلاخن شمارهی صد و هفتاد و ششم. از دی تا دی چه نباید میکردیم / 05 January 2021
فوری : هجوم ده ها نفر از مأمورین گارد به بند زندانیان سیاسی در زندان تهران بزرگ به بهانه بازرسی!
▪️ساعاتی پیش حدود پنجاه نفر از مأمورین گارد،به بهانه بازرسی به بند زندانیان سیاسی زندان تهران بزرگ هجوم برده و با ایجاد فضای رعب و وحشت اقدام به بهم ریختن اتاق ها و وسائل زندانیان کردند.
▪️در هفته های گذشته و پس ار جابه جائی زندانیان سیاسی زندان تهران بزرگ از تیپ پنج این زندان به تیپ دو،شنیده ها از ایذاء، آزار و اذیت زندانیان سیاسی از سوی مسؤلین تیپ دو این زندان حکایت دارد.
▪️ در آخرین مورد از این گونه اقدامات ایذائی، بنا به دستور شخصی به نام میرزاآقائی که به عنوان رئیس اندررگاه مسؤلیت امور اداری بند زندانیان سیاسی(سالن نه و ده تیپ دو) این زندان را بر عهده دارد، ساعاتی پیش حدود پنجاه نفر از مأموران گارد ویژه این زندان با هجوم به بند زندانیان سیاسی ضمن ایجاد فضای رعب و وحشت و خارج کردن زندانیان از اتاق ها با تهدید و ارعاب و اجبار آنها به ماندن در هواخوری، به مدت یک ساعت اقدام به بهم ریختن اتاق ها و وسائل زندانیان کردند.
▪️این اقدام مسؤلین زندان تهران بزرگ را می توان در ادامه اقدامات ایذائی اخیر آنها و افزایش فشار بر زندانیان سیاسی این زندان ارزیابی کرد. عدم انجام امور اداری زندانیان از قبیل امضا نکردن درخواست های مربوط به مرخصی و دیگر نامه های زندانیان، عدم رسیدگی به وضعیت بسیار بد خدماتی بهداشتی این زندان مانند سرد بودن آب حمام ها، خراب بودن سیستم گرمایشی زندان و وجود بیش از پیش جانوران و حشرات مؤذی و ناقل بیماری همچون موش، ساس و….و عدم مقابله با این وضعیت علی رغم درخواست زندانیان برای انجام این امور ضروری با کمک مالی خود زندانیان، از جمله مسائلی بوده که موجب اعتراض زندانیان سیاسی به مسؤلین زندان تهران بزرگ در چند وقت اخیر شده است.
▪️هجوم امروز نیروهای گارد زندان به بند زندانیان سیاسی عقیدتی در حالی است که در هفته گذشته مسؤلین ارشد زندان با تحریک برخی مسؤلین تیپ دو همچون میرزا آقائی مذکور، پنج نفر از زندانیان سیاسی را به صرف اعتراض به رفتارهای مسؤلین زندان و رسیدگی نکردن آنها به مشکلات زندانیان به شورای انظباطی زندان احضار کرده و برای فشار بیشتر اقدام به تشکیل پرونده انظباطی برای این زندانیان کرده اند
.
▪️از جمله زندانیان سیاسی که هفته گذشته در زندان تهران بزرگ به شورای انظباطی زندان احضار شده اند، می توان به مهدی حسنی پور از زندانیان اعتراضات آبان، #شاپور_احسانی_راد فعال صنفی کارگری، #وحید_باقری از زندانیان اعتراضات آبان و #پویا_قبادی فعال سیاسی زندانی اشاره کرد.
@edalatxah
▪️بر اساس اخبار چند وقت اخیر از بند زندانیان سیاسی زندان تهران بزرگ و شنیده ها از خانواده زندانیان سیاسی این زندان، کارشکنی ها و آزار و اذیت های اخیر زندانیان سیاسی از زمان جابا جائی زندانیان سیاسی از تیپ پنج به تیپ دو این زندان که به بهانه اجرای طرح تفکیک جرائم انجام شد، آغاز شده است و به نظر می رسد که نوع نگاه عمدتا منفی برخی مسؤلین تیپ دو به زندانیان سیاسی در شکل گرفتن این برخوردها مؤثر بوده است./معلمان عدالتخواه
فوری : هجوم ده ها نفر از مأمورین گارد به بند زندانیان سیاسی در زندان تهران بزرگ به بهانه بازرسی! / 05 January 2021
تجمع بزرگ بازنشستگان ومستمری بگیران تأمیناجتماعی به منظور احقاق حق و تبعیض همسانسازی بین بازنشستگان تأمیناجتماعی با بازنشستگان کشوری ولشگری
▪️زمان تجمع:روزیکشنبه ۲۱دیماه ساعت 10:30لغایت 13:15
▪️مکان در تهران وشهرهای همجوار میدان بهارستان روبروی بیمارستان معیری مجلس شورای اسلامی
▪️استانها :جلو استانداری
▪️شهرستانها:جلو فرمانداری
▪️شهرهای کوچک :،جلو بخشداری ها
به امید روزی که همگی به حق وحقوق قانونی خود برسیم وهیچ فقیری در کشورمان وجود نداشته باشد.منتظر حضورسبزتان هستیم.
@ordoyekar
تجمع بزرگ بازنشستگان ومستمری بگیران تأمیناجتماعی / 06 January 2021
صف روغن با چاشنی کرونا در بوشهر
▪️در این شرایط کرونایی مردم مجبور شده اند برای خرید روغن در صف بایستند. قیمت روغن دیروز دوباره افزایش یافته و به اندازه کافی توزیع نمی شود. مسئولین طبق معمول به دروغ می گویند که روغن به حد کافی در بازار در دسترس است
صف روغن با چاشنی کرونا در بوشهر / 06 January 2021
برای غنی سازی 20 درصدی اورانیوم و رژه حزب الله و حشد الشعبی در خیابان های تهران بودجه های میلیاردی هست، برای واکسیناسیون عمومی، فوری و رایگان علیه ویروس کرونا نیست
▪️اردوی کار: نمکی وزیر بهداشت گفته: «متاسفانه اولین مورد کرونای انگلیسی را در یک هموطن پیدا کردیم. ایشان در یکی از بیمارستان های خصوصی ما بستری بود.»
▪️اعلام ورود کرونای انگلیسی در 16 دی ماه از سوی وزیر بهداشت در حالی است که درست دو هفته پیش در 2 دی ماه مینو محرز عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا به صداوسیما گفته بود که نوع جدید و جهشیافته ویروس کرونا که در بریتانیا شیوع پیدا کرده،
به ایران هم آمده است و نمکی دو هفته تاخیر دارد اما چیزی که در باره اش قطعیتی وجود ندارد مساله واکسیناسیون عمومی و رایگان است.
در حالی که در بسیاری از کشورها واکسیناسیون شروع شده، در مورد ما فقط حرف و وعده و ادعاهای ضد و نقیض مقامات ریز و درشت را شاهد بودیم که مردم را به ستوه آورده است.
اما در حالی که خمیر واکسیناسیون بسیار آب می برد و اصلا مقامات و مسئولان کوچک ترین دلیلی نمی بینند که ماشین کشتار کرونایی را با واکسیناسیون سریع از کار بیاندازند،
در عوض علیاکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی امروز گفته «ماهی ۹ کیلو اورانیوم ۲۰ درصد غنی می کنیم» و تاکید کرده « دیدید که در عرض ۲۴ ساعت این موضوع عملیاتی شد ».
در واقع پای اورانیوم غنی شده در میان باشد در عرض ۲۴ ساعت عملیاتی می کنند، پای نجات جان مردم و واکسیناسیون رایگان در میان باشد، از عملیات خبری نیست و فقط حرف می زنند.
▪️امروز در خبرها آمده است که گروههای موتورسوران با پرچم های حزب الله و حشدالشعبی در خیابان انقلاب تهران رژه رفته اند!
اصلا تعجبی ندارد.
محمدرضا نقدی، معاون هماهنگ کننده سپاه پاسداران گفته:
«ما در سی سال گذشته ۱۷ میلیارد دلار برای فعالیتهای دفاعی و فرهنگی در منطقه هزینه کردهایم.»
با صرف هزینه های نجومی از سفره غارت شده مردم مزدورپروری کرده اند.
تا وقتی منابع مردم میلیارد میلیارد برای اورانیوم غنی شده و حشد الشعبی و حزب الله لبنان اختصاص داده می شود روشن است که برای واکسیناسیون فوری، عمومی و رایگان مردم علیه ویروس کرونا جز حرف و وعده خبری نخواهد بود
برای واکسیناسیون بودجه نیست!!!؟؟؟ / 06 January 2021
تأخیر در وارد کردن واکسن کرونا ناصرخسرو را به مرکز توجهات کرونایی مبدل کرد!
▪️وقاحت دلالهای ناصرخسرو در حدی است که لیست انتظار واکسن چینی برای ۲هفته بعد را مینویسند!!
این واکسنها که غالباً قاچاق و تقلبی هستند معلوم نیست چه بلایی بر سر مردمی خواهند آورد که قبلاً با شبه علم تقلبی انواع علوفه را به خوردشان دادند و کسی هم توان برخورد نداشت.
▪️واکسن، زنجیرهی سرمای بسیار دقیقی دارد که فقط یک ساعت گرم شدن آن را فاسد میکند.
از هیچ منبع غیر مُجازی واکسن کرونا نخرید. میدانم این توصیه در جایی که عنبرنسا تأییدیه میگیرد حرف لغویست اما باید هشدار میدادیم!
فریب نخورید…
صدای حقوق بالینی
٩٩/١٠/١۶
@ordoyekar
تأخیر در وارد کردن واکسن کرونا ناصرخسرو را به مرکز توجهات کرونایی مبدل کرد! / 06 January 2021
گریه کنم یا نکنم!؟
▪️ناصرخسرو دارند تاریخ میدن که ٢۶ دی واکسن چینی میارن
▪️اینا از کجا اینقدر دقیق اینا رو میگن؟
▪️چرا همه جا پر شده ناصر خسرو؟ ده روز دیگه
▪️ناصر خسرو به کدوم مافیا وصله که جمع شدنی نیست؟
" به کدوم مافیا وصله?" / 06 January 2021
استخدام دوباره راننده در شرکت واحد تهران پس از پانزده سال / بن بست خصوصی سازی در اتوبوس رانی
▪️با توجه به شکست خصوصیسازی در شرکت واحد اتوبوسرانی تهران که موجب سیهروزی رانندگان بخش خصوصی شده است و از طرفی شهروندان هم هیچ رضایتی از خدماتدهی خطوط خصوصی ندارند، مدیریت شهری را بر آن داشته تا پس از پانزده سال مجددا برای خطوط شرکتی (دولتی) راننده استخدام کند.
▪️بنابر اعلام مدیریت شرکت واحد: شرکت واحد خود استخدام را انجام نمیدهد و ما پیشنهاد کردیم که رانندهها را یکی از زیرمجموعههای شهرداری استخدام کند و در اختیار ما قرار دهد. این یعنی اینکه یکی از شرکتهای پیمانکاری تامین نیروی انسانی که با شهرداری قرارداد دارد رانندگان را استخدام و در اختیار شرکت واحد قرار دهد.
▪️سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، تامین کارگر و راننده توسط شرکتهای واسطهای تامین نیروی انسانی را قویا محکوم میکند و خواهان استخدام رانندگان توسط شرکت واحد و بصورت قرارداد دائم میباشد.
شرکتهای تامین نیروی انسانی که ماهیتا زائد هستند موجب چپاول بیشتر دسترنج رانندگان خواهند شد و از طرفی با توجه باینکه این رانندگان قراداد موقت خواهند داشت و مجبور خواهند بود تا انواع دستورات فراقانونی مدیریت را اجراء کنند و هر آنچه را که تا امروز مدیریت میخواسته به رانندگان تحمیل کند اما موفق نشده است،
با دوگانه استخدامی رانندگان جدید با رانندگان قدیمی (قرارداد دائم)،
انواع فشار مضاعف و بهرهکشی از رانندگان برای مدیریت میسر خواهد شد.
سندیکا همه رانندگان را فرامیخواند تا در مخالفت با این طرح چپاولگرانه همراه شوند.
@ordoyekar
"بن بست خصوصی سازی" / 06 January 2021
استاندار کردستان ساکنین محله 80 هزار نفری نایسر را سودجو و خلاف کار نامید
◾️سه شنبه 16 دیماه، در جریان نشستی در “ستاد به اصطلاح ساماندهی سکونتگاه های غیر رسمی استان کردستان” بهمن مرادنیا استاندار کردستان، بجای تلاش برای کاهش درد و رنج ساکنین این محله 80 هزار نفری آنان را سودجو و خلاف کار نامید و از نیروی انتظامی خواست که با آنان برخورد کند.
وی چنین گفت : “عدهای فرصتطلب، سودجو و خلافکار چهره و فضایی زشت از ناحیه منفصل شهری نایسر ساختهاند که باید نیروی انتظامی با آن برخورد کند.”
مردم نایسر نه از سپاه پاسداران و دفاتر تسهیل گریش و نه از استاندار و ستاد ساماندهی اش انتظار بیشتری ندارند.
#کولبر_نیوز
استاندار کردستان ساکنین محله 80 هزار نفری نایسر را سودجو و خلاف کار نامید / 06 January 2021
بلاخره بعد از دو سال تلاش و کنکاش، رمان”حسین یخچالی” داستانی از زندگی کودکان کار در زمان شاه زیر چاپ رفت.
امیدوارم قسمت کوچکی از درد های ناشی از جامعه سرمایه داری ایران را در قالب داستان، نگاشته باشم!
رضا باقری، نویسنده
#کودکان_کار
@NA_BE_KAR_KOODAKAN
رمان"حسین یخچالی" / 06 January 2021
دیدار جمعی از فعالین مدنی با زندانی سیاسی زرتشت احمدی راغب
دیدار با زرتشت احمدی راغب / 06 January 2021
تهران
سه شنبه ۱۶ دی
#ارسالی
پارک شوش تهران
#انقلاب_گرسنگان گسترده میشود!
حکومت مردم ایران رو رها کرده تا از گرسنگی بمیرن.
شهروندان فریاد میزنند تا صداشان شنیده شود و به اعتراض
« #غذا_نیست_ترس_نیست »
می پیوندند، اعتراض از وضعیت مالی سختشان به دلیل کم کاری حکومت.
"غذا نیست, ترس نیست" / 06 January 2021
دستفروشان تبریز صنف میشوند!؟
#خبر
دستفروشهای تبریز صنف میشن
فرماندار تبریز: با اجرای طرح #ساماندهی_دستفروشان ساماندهی در #تبریز، این افراد طی فرآیندی تبدیل به صنف می شوند.
باید بررسی کنیم، چه کسانی شرایط دستفروشی دارند و چه کسانی این شرایط را ندارند
اگر در بین این افراد، جوانی دارای مدرک باشد و بتواند در بخش خصوصی یا واحدهای تولیدی فعالیت کند، با معرفی وی به واحد مربوطه از چرخه دستفروشان حذف شود
افرادی که توان کار کردن ندارند هم باید تحت پوشش سازمان های حمایتی قرار بگیرند
#اصل_خبر
فرماندار تبریز:دستفروشی در مرکز شهر غیرقانونیه
همه رسانهها فقط خبر صنف رو کار کردن، درحالیکه فرماندار گفته باید #دستفروشان رو ساماندهی و از مرکز شهر جمعشون کنیم؛ چون باعث “بینظمی و ناهنجاری” میشن و دستفروشی تو مرکز شهر، “خواسته درستی نیست و کاملا غیرقانونی است”
همکارا! این #ساماندهی اسم رمز برای حذف ماست! ما برای اینکه صنف داشته باشیم باید خودمون کمر همت ببندیم و سر چیزای مثل این ساماندهی، چانهزنی کنیم و نذاریم برامون تصمیمگیری کنن.
@Dastforoushaan
دستفروشان تبریز صنف میشوند!؟ / 06 January 2021
خبر
بیانیه انجمن قلم (پن) آمریکا دربارهی حکم زندان آرش گنجی
پن آمریکا روز دوازدهم دیماه در اعتراض به صدور حکم ۱۱ سال زندان برای آرش گنجی و برخورد حکومت ایران با اعضای کانون نویسندگان ایران بیانیهای منتشر کرد.
در بخشی از بیانیه آمده است: «۱۱ سال زندان به “جرم” ترجمهی یک کتاب کاملا بیمعنی و نقض بیچونوچرای حق بنیادین انسانها برای آزادی بیان است.
مجازات بیرحمانهی نویسندگان و فعالان به دلیل بیان مسالمتآمیز دیدگاههای خود، و یکسان شمردن نظرات انتقادی با جرائم امنیتی، راهکاری است که در ایران شتابی فزاینده یافته است.»
این بیانیه با اشاره به سه عضو زندانی کانون نویسندگان ایران، رضا خندان(مهابادی)، بکتاش آبتین و کیوان باژن، بازداشت امین مرادی و شرایط نسرین ستوده خواستار آزادی بیقید و شرط همه زندانیانی شده که با احکام ناعادلانه در زندان به سر میبرند.
برخی موارد مندرج در بیانیهی پن به ترتیب زیر تصحیح میشود:
• آرش گنجی، منشی کانون نویسندگان
ایران اکنون به طور موقت و به قید وثیقه تا پایان مراحل دادرسی آزاد است.
• امین مرادی، عضو کانون کانون نویسندگان ایران، هماکنون به طور موقت و به قید وثیقه آزاد است.
• علاوه بر رضا خندان (مهابادی)، بکتاش آبتین و کیوان باژن، یکی دیگر از اعضای کانون نویسندگان ایران، گیتی پورفاضل، نیز در زندان به سر میبرد.
بیانیهی پن آمریکا به زبان انگلیسی منتشر شده و کمیتهی مترجمان کمیسیون انتشارات کانون آن را به فارسی برگردانده است.
بیانیه انجمن قلم (پن) آمریکا دربارهی حکم زندان آرش گنجی / 06 January 2021
اخراج کلیه کارگران تعاونی 163 کارخانه آسفالت سنندج
◾️ چهارشنبه 17 دیماه، طبق خبر دریافتی، کارفرمای تعاونی 163 کارخانه آسفالت سنندج، واقع در 15 کیلومتری جاده سنندج – کامیاران کلیه کارگران خود که 30 نفر هستند را اخراج کرد. طبق تصمیم کارفرما، کارگران شاغل در این کارگاه از تاریخ چهارم دی ماه سال جاری اخراج و کارفرما آنها را به بیمه بیکاری فرستاده است. اخراج این کارگران در حالی صورت گرفته که از قرارداد یکساله آنها سه ماه مانده است.
لازم به ذکر است که، این کارگران از 10 تا 25 سال سابقه کاری داشته و نسبت به اخراج خود اعتراض کرده و خواهان بازگشت به کارهای خود هستند. در پاسخ به مطالبه کارگران ، کارفرمای شرکت مذکور گفته است که، اخراج آنها موقتی و پس از مدت کوتاهی کارگران به سر کارهای خود باز خواهند گشت.
#کولبر_نیوز
اخراج کلیه کارگران تعاونی 163 کارخانه آسفالت سنندج / 07 January 2021
شرایط کاری فلاکتبار رانندگان بخش خصوصی شرکت واحد با حداقلیترین درآمد، نتیجه اصرار مسئولان بر تداوم خصوصیسازی است!
پیام منتشر شده از طرف راننده بخش خصوصی در گروه تلگرامی مربوط به رانندگان.
سلام همکار گرامی
بنده راننده خصوصی هستم نمیدونم این موضوع به شما ارتباط داره یا نه ؟ اما به هر حال شاید بهتر اطلاع داشته باشی لطفا تا انتها بخونید تا از نحوه زندگی ما بهتر آشنا بشید ممنون
ساعت ۴: ۰۰بیداری ماشین اول صبح خط
روزانه ۱۰ الی ۱۵ نیم راه تا شب با این ترافیک افتضاح خط بازار
ساعت ۲۰ مراجعه به منطقه جهت شارژ سوخت الی ۲۲ با این صف های طویل
ساعت ۲۳ ته بندی اتوبوس در پارکینگ
ساعت ۲۴ مراجعه به منزل جهت کپه
روز از نو روزی از نو
و کلی چیز هایی که نوشتنش ۶۳ صفحه میشه
انصافه؟
پس زندگی چی شد؟
زن و بچه چی شد؟
ما انسان نیستیم؟
درسته خودمون انتخاب کردیم اما در نهایت سیگار فروشی به صرفه و [حذف] بیشتری دارد
همکاران به سندیکای خود بپیوندید و با پرداخت حق عضویت همکاران خود را در سندیکا یاری و همراهی کنید.
اخبار، تصاویر، پیشنهادات و مشکلات در محل کار خود را با کلیک در @pvsyndica برای ما ارسال کنید.
شرایط کاری فلاکتبار رانندگان بخش خصوصی شرکت واحد با حداقلیترین درآمد، نتیجه اصرار مسئولان بر تداوم خصوصیسازی است! / 07 January 2021
زنان بیخانمان آسیب دیده بیمار، توسط بیمارستان با زخم های باز و جدی ترخیص میشوند و بیمارستان با تاکسی میفرستتشون تا تو #پارک شوش رهاشون کنند و میروند.
▪️حتی لباس بیمارستان تن مددجو هاست.
@ordoyekar
زنان بیخانمان آسیب دیده بیمار، توسط بیمارستان با زخم های باز و جدی ترخیص / 08 January 2021
#سرخط : بهروزرسانی آمار محرومیت برقرار است: «۱۰ میلیون کارگر زیرزمینی بدون بیمه و با حقوق ۷۰۰ هزار تومان داریم».
پس از انفجار و ریزش ساختمان پلاسکو در ۳۰ دی ۱۳۹۵ و پروسهی ۹ روزهی خاموش کردن و بیرون کشیدن اجساد در آن، خانوادههای کارگران مهاجر بسیاری، اطراف حصار و محدودهی پلاسکو، روز خود را به شب رسانده و از وحشت رد مرز خود و فرزندان، میان اعلام نام همسر و فرزندان مشغول بهکار در پلاسکو، بلاتکلیف مانده بودند.
بخش عمدهی کارگران پوشاک و خیاطان که در طبقات بالایی پلاسکو قرار داشتند، اکثرا مهاجرین افغانستانی بودند. این مهاجران در صورت زنده ماندن، نه فقط معیشت که جای خواب خود را نیز از دست دادند.
مثال آوردن از پلاسکو در مقام یکی از هزاران واحد تولیدی کلان و بدون بیمهای است که در آن کارگران با دریافت یک چهارم حداقل مقرری حقوق مصوب، فقدان قرارداد کاری، بیمه و امنیت جانی مشغول به کار بوده و هستند.
در تاریخ ۷ بهمن ۹۵ که پروسهی جانفرسای خاموش کردن پلاسکو کماکان برقرار بود، مصاحبهای با تنی چند از کارگران غیر مهاجر و زنده ماندهی پلاسکو در روزنامهی همدلی منتشر شد:
«بعد از دانشگاه، آگهی کار دیدم. فروشندگی در پلاسکو. ماههای اول ۵۰۰، اما صاحبمغازه گفت اگر کارم خوب باشه، بیشتر هم میکنه. یه قراردادی هم نوشت و توی اون از من تعهد گرفت که دنبال بیمهام نباشم! برای محکمکاری شناسنامهم رو هم توی گاوصندوقش گرو گرفت. شما میپرسی چرا انقدر کوتاه اومدم؟ تا الان بیکار نبودی تا از سر ناچاری به بدترش هم تن بدی».
سال گذشته، هادی ابوی، دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران (از تشکلهای کارگری وابسته به خانه کارگر) از اشتغال نزدیک به ۶ میلیون کارگر بدون بیمه در کارگاههای زیرزمینی خبر داد.
هفتهی نخست دیماه سال جاری، علی اصلانی، عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار اعلام کرد که: «۱۰ میلیون کارگر زیرزمینی بدون بیمه با حقوق ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومانی در کشور داریم».
⚪️ تمامی دولتهای مستقر در جمهوری اسلامی، وزرای کار، کارگزاران و فساد ساختاری در سازمان تامین اجتماعی، مجری بیچون و چرای قوانین ضدکارگری حاکم بوده و هستند. آیا باید به تعریف کارگاههای رسمی، کارگاههای غیررسمی تعریف شده و اتکا بر آمار فقر و فلاکت جمعی محدود ماند؟
تمامی اصناف و واحدهای تولیدی و خدماتی که کارگران خود را با محرومیت از قراردادهای کاری و حق بیمه و متعاقبا حق بیمهی بیکاری روبهرو کردند،
جزئی از شاکلهی کلان مجریان و کارگزاران سیاستهای نئولیبرالی هستند که کنترل و هدایت این (بازارهای ثانویه) در مسیر تامین منافع ابر سرمایهداران، تراستها (اتحاد چندین شرکت با تولید کالاهایی مشابه) و الیگارشیهای مالی را عهدهدارند
و تسهیل غارتگری و بهرهکشی آنها را هموار میکنند.
از اعلام آمار اولیهی وضعیت کارگران زیرزمینی طی یک سال گذشته تا کنون، خط فقر به ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.
در آخرین گزارش، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
۷۴۸ هزار و ۸۰۰ را «واجد شرایط» دریافت مقرری بیمه بیکاری شناخته و از دیگرسو موسسه عالی پژوهشی تامین اجتماعی اعلام کرد که از این تعداد تنها
۲۲ درصد افراد متقاضی بیمه بیکاری «قرارداد دائم داشتند» و
۷۸ درصد افرادی که شغلشان آسیب دیده و در سامانه برای دریافت مقرری بیکاری تقاضا دادهاند،
قرارداد موقت داشتند.
در حقیقت، آنچه که به موازات تورمهای ماهیانه، افزایش سلب حق مزدبگیران از خدمات درمانی رایگان، آموزش برابر و رایگان و… در دستان آنها قرار میگیرد،
«افزایش آمار اخراج، سرکوب و مرگ در انزوا» آنان است.
فروردین ماه سال جاری، نهایتا «بخشنامه مزد ۱۳۹۹» بدون امضای نمایندگان کارگران، مقرر کرد که پایه مزد حداقل بگیران ۲۱ درصد بیشتر میشود.
در پی این جلسات، محمد شریعتمداری علیرغم وجود شاخص تورم ۴۱ درصدی، حداقل دستمزد کارگران در سال جاری را اعلام کرد: ۱ میلیون و ۸۳۴ هزار تومان.
طی یک سال گذشته، مقرری بیکاری همان ۲۲ درصد تایید شده از سوی سازمان تامین اجتماعی، یک میلیون و پنجاه هزار تومان بوده است.
کارگران دارای قراردادهای کاری موقت و مجموع کارگران دارای قراردادی که بنا بر آنچه «ازدحام جمعیت بیکاران به دفاتر تامین اجتماعی» رجوع کرده بودند، از همان رقم نیز محروم بودند.
هرگونه صحبت از آمار جدید ۱۰ میلیون کارگر بدون بیمه، نگاه ما را متوجه اعلام اولیهی
«ضرورت افزایش ۳۵ درصدی حقوق»
در سال ۱۴۰۰ میکند.
در وضعیتی که سیر افزایشی اخراجهای پسا کرونا و خالی شدن سبد معیشت خانوار کارگری از گوشت و لبنیات و تخممرغ هم گذر کرده است،
همین میزان مقرری نیز به بخش عظیمی از نیروهای کار تعلق نخواهد گرفت و فقر با شدت بیشتری، گریبان مزدبگیران و مطرودان را خواهد گرفت.
«متن از گروه نویسندگان #سرخط »
@Sarkhatism
۱۰ میلیون کارگر زیرزمینی بدون بیمه و با حقوق ۷۰۰ هزار تومان داریم / 08 January 2021