در حالیکه اهواز بارها با هر بارندگی شدید با مشکل آبگرفتگی خیابانها و واردشدن فاضلاب به خیابانها و خانههای مردم مواجه میشود، مسئولان هیچ ارادهای برای حل مشکلات این شهر نشان ندادهاند. حسن روحانی نیز مثل گذشته وعده حل مشکلات مردم را داد.
همزمان با مشکلات مردم اهواز پس از بارندگیهای شدید اخیر، حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران پنجشنبه ۲۷ آذر در مراسم بهرهبرداری از طرحهای وزارت کشور اشاره کوتاهی به سیل در اهواز کرد و گفت:
«در این روزها به خاطر بارندگیهای شدید در شهر اهواز مردم به خاطر آبگرفتگی گرفتار شدند. من در همین جا به استاندار و شهردار اهواز و ستاد مدیریت بحران تاکید میکنم که همه توان خود را به کار بگیرند تا مشکلات مردم را کاهش دهند و برنامهریزی دقیق و صحیحتری را در طول مدت باقی مانده دولت برای مردم عزیز خوزستان خصوصا اهواز انجام شود.»
معضل آبگرفتگی در مناطق مختلف خوزستان هر سال در فصل بارندگی تکرار میشود. نبود زیرساختهای اصولی شهری یکی از دلایل تکرار آبگرفتگی در خوزستان است و تاکنون مسئولان اقدامی در رفع این مشکل نکردهاند.
مجتبی یوسفی، نماینده اهواز و باوی در مجلس شورای اسلامی ۱۰ آذرماه سال جاری با اشاره به مشکلات زیرساختی خوزستان و سیل و آبگرفتی در این استان گفت:
«جمعآوری آبهای سطحی وظیفه شهرداری اهواز است و این کار باید انجام میشد اما متأسفانه پروژهها از سال گذشته تعطیل شد و به سمت کارهای غیرضروری رفت. (…) بنا بود در گذشته مسئله فاضلاب اهواز خاتمه پیدا کند اما این اتفاق نیفتاد.»
حسن روحانی در اینباره افزود:
«اداره شهرها بسیار اهمیت دارد و یک بخشی از این اداره مستقیماً به دولت برمیگردد اما برخی خدمات ویژه شهری بهعهده شهرداران است. در زمینه اداره شهر از لحاظ حملونقل و حوادث غیرمترقبه این موضوع خیلی مهم است و اگرما اقدامات بهجا نداشته باشم یک باران و یک آتشسوزی میتواند یک شهر را مختل کند.»
در روزهای اخیر در رسانههای اجتماعی تصاویرو فیلمهایی از آبگرفتگی شدید خیابانهای اهواز منتشر شده است.
خبرگزاری دولتی ایرنا پنجشنبه ۲۷ آذر در گزارشی از نبود شبکه جمعآوری آبهای سطحی و فرسودگی شبکه فاضلاب خبر داده و نوشته است این معضل سبب پسزدگی فاضلاب در خیابانهای اهواز شده است.
بهگفته قاسم تقیزاده خامسی، معاون آب و آبفای وزارت نیرو، آبگرفتگی در اهواز و برخی شهرهای خوزستان، ناشی از نبود سیستم تخلیه آبهای سطحی است.
مجتبی یوسفی، نماینده اهواز پیش از این گفته بود که در سال ۱۳۸۵ بانک جهانی به ترتیب ۱۴۹ میلیون دلار و ۱۲۷ میلیون دلار برای حل مشکل فاضلاب اهواز و شیراز اختصاص داد. مشکل شیراز حل شد اما مشکل اهواز باقی ماند.
او در این باره گفت:
«مدیران استانی باید پاسخگو باشند که این مبلغ چه شده و چرا مشکل جمعآوری آبهای سطحی در استان خوزستان و اهواز برطرف نشده است.»
محمد سبزهزاری، مدیرکل هواشناسی خوزستان روز پنجشنبه اعلام کرد که در روزهای جمعه و شنبه بار دیگر بارش شدید باران همراه با رعد و برق، در این استان رخ خواهد داد.
بیشتر بخوانید: