به گزارش رويترز، در جريان نبرد ارتش سودان جنوبی با نيروهای شورشی طرفدار ديويد ياو ياو در ايالت جونگلی بيش از ۱۵۰ نفر کشته شده‌اند.

فيليپ آگر، سخنگوی ارتش سودان جنوبی اعلام کرد که نيروهای ارتش روز سه‌شنبه ۱۴۳ تن از شبه‌نظاميان ديويد ياو ياو را کشتند که در جريان آن ۲۰ سرباز ارتش کشته و ۷۰ نفر نيز زخمی شدند.

ديويد ياو ياو که از تيرماه ۱۳۹۱ (ژوئيه ۲۰۱۲) مخالفت با حکومت سودان جنوبی را آغاز کرده، جوانان مسلح ناراضی از اقدام دولت برای پايان بخشيدن به خشونت‌های قبيله‌ای در ايالت جونگلی را گرد آورده است.

به‌گفته مقامات دولتی سودان جنوبی، در ماه گذشته اين گروه مسلح ۱۰۳ نفر را که بيشترشان زن و بچه‌های قبيله لو نور بودند به قتل رساندند.

سازمان ملل متحد اعلام کرده است که از زمان استقلال سودان جنوبی در تیرماه ۱۳۹۰ (ژوئيه ۲۰۱۱) تاکنون يک‌هزار و ۵۰۰ نفر در جونگلی کشته شده‌اند.

سودان جنوبی کشور سودان را به ارسال اسلحه و مهمات به نيروهای ياو ياو متهم کرده اما خارطوم اين اتهام را رد می‌کند.

از سوی ديگر خشونت در ايالت جونگلی مانع از آن شده است که دولت سودان جنوبی به کمک شرکت توتال فرانسه بتواند استخراج نفت از يک ميدان عظيم نفتی در اين منطقه را آغاز کند.

سودان جنوبی از کشور سودان جدا شده و پايتخت آن شهر جوبا است.

سودان از کشورهای دوست جمهوری اسلامی ايران به‌شمار می‌رود و عمرالبشير رهبر اين کشور به خاطر نقشی که در درگيری‌های دارفور داشت، در فوریه سال ۲۰۰۹ به اتهام ارتکاب “جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت” از سوی دیوان بین‌المللی کیفری لاهه تحت تعقیب بین‌المللی قرار گرفت.

در دارفور بر اثر پاکسازی نژادی افراد غیرعرب، ۲۰۰ هزار نفر کشته شدند.