علی جهانی، مدیرکل سازمان تامین اجتماعی لرستان میگوید حدود ۴۰ درصد از واحدهای صنعتی این استان فاقد استانداردهای ایمنی کار هستند و این امر باعث بالا بودن آمار کارافتادگان این استان است.
حوادث کار در ایران به نسبت میانگین جهانی بسیار بالاست و هر روز دستکم به مرگ پنج کارگر منجر میشود. مدیرکل سازمان تامین اجتماعی لرستان البته نگران «هزینه بالا»ی مستمری کارگران از کار افتاده و بازماندگان برای سازمان تامین اجتماعی است. علی جهانی افزوده که بیش از شش هزار تن ازکارافتاده تحت پوشش تامین اجتماعی لرستان هستند و ۱۶ هزار خانواده بازماندگان مستمری بگیر تامین اجتماعی.
به گفته جهانی، تامین اجتماعی لرستان هر ماه برای شش هزار کارگر که در حوادث ناشی از کار، از کار افتاده شدهاند و بازماندگان ۱۶ هزار کارگر که جان خود را حین کار از دست دادهاند «۶۰ میلیارد تومان مستمری» میپردازد.
باشگاه خبرنگاران جوان وابسته به صدا و سیمای جمهوری اسلامی دوشنبه ۱۷ آذر به نقل از مدیرکل سازمان تامین اجتماعی لرستان همچنین نوشت یکی دیگر از علل افزایش هزینههای تامین اجتماعی، بازنشستگیهای زودهنگام است که در نتیجه آن «بین سن بازنشستگی و امید به زندگی در کشور رابطه منطقی وجود ندارد».
بنیان سازمان تامین اجتماعی بر حق بیمه کارگران مشمول قانون کار استوار است. هر ماه بخشی از دستمزد کارگران برای تامین هزینههای زندگی کارگران در هنگام بیکاری، بیماری، از کار افتادگی و بازنشستگی به حساب این سازمان واریز میشود. اما کارگران نقشی در تعیین سرنوشت و اداره این سازمان ندارند.
دولت سازمان تامین اجتماعی را در اختیار گرفته و شماری از فعالان کارگری از مدیران دولتی انتقاد میکنند که آنها بر حاصل دسترنج کارگران تکیه زدهاند اما گمان میکنند با پرداخت مستمری به از کارافتادگان و خانوادههای بازماندگان لطف میکنند.
بیشتر بخوانید:
سه تجمع اعتراضی در دانشگاه آزاد ماهشهر، ذوب آهن اصفهان و نظام مهندسی تهران