اداره کل هواشناسی استان خوزستان با انتشار اطلاعیهای از موج بارشهای جدید در هفته آینده خبر داد. همزمان آبگرفتگی معابر و خیابانها همچنان در بندر امام، اهواز و ماهشهر ادامه دارد. خبرگزاری «مهر» گزارش داده که در چهارمین روز آبگرفتگی در اهواز، «کار مردم اهواز به جیره غذایی رسید».
به گزارش خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی (ایرنا)، محمد سبزهزاری، مدیرکل اداره هواشناسی خوزستان هشدار داده که «فعالیت سامانه بارشی از اوایل روز شنبه تا اوایل روز دوشنبه هفته آینده سبب رگبار باران همراه با رعد و برق، احتمال ریزش تگرگ، برف در ارتفاعات و وزش باد متوسط تا شدید و تندباد لحظهای در بیشتر نقاط خوزستان به ویژه مناطق شمال، شمال شرق و جنوب و جنوب شرق خواهد شد.»
بارندگیهای ۷ تا ۱۰ آذر در خوزستان همین حالا به سیلابیشدن رودخانهها و نیز آبگرفتگی معابر و خیابانها انجامیده است.
این آبگرفتگی برای چهارمین روز است که در برخی مناطق اهواز ادامه دارد. محمد شریعتمداری، وزیر تعاون چهارشنبه ۱۲ آذر دستیار خود را به خوزستان فرستاد تا به گفته او به «بررس شرایط هموطنان آسیب دیده از آبگرفتگی» بپردازد. در دستور وزیر تعاون آمده است:
«تمام معاونین، سازمانها، صندوقها، بانکها و شرکتهای زیر مجموعه مکلفند در کنار کمکهای نوع دوستانه به هموطنان در مناطق دچار آبگرفتگی نسبت به تامین نیازهای اولیه آن ها با اولویت اقدام کنند.»
ویدئوی زیر را کانال تلگرامی «خوزنیوز» از سوی مخاطباناش منتشر کرده است که آبگرفتگی در منطقه کمپلو اهواز را نشان میدهد.
به گزارش خبرگزاری مهر، آبگرفتگی باعث گرفتاری بسیاری از مردم در خانههایشان شده و آنها برای تهیه غذا هم توان خارج رفتن ندارند:
«دیشب در فرمانداری اهواز جلسه هماهنگی کارگروه تهیه و توزیع پکیجهای غذایی ۷۲ ساعته برای شهروندان گرفتار در آبگرفتگی ناشی از بارندگی در اهواز برگزار شد و این عمق فاجعه را نشان میدهد که یک بارندگی ساده کار را به توزیع جیره غذایی آن هم بعد از چند روز از پایان بارندگی رسانده است.»
به علاوه، مه شدیدی نیز روز جاری اهواز را فراگرفت.
به گزارش خبرگزاری «تسنیم» نزدیک به سپاه پاسداران، مِه شدید باعث توقف پروازها از فرودگاه اهواز شده است.
سپاه پاسداران نیز پس از چهارروز آبگرفتگی اعلام کرده که برای حل مشکل در بندر امام وارد عمل خواهد شد.
حسن شاهوارپور، فرمانده سپاه ولی عصر خوزستان چهارشنبه ۱۲ آذر به خبرگزاری تسنیم نزدیک به این نهاد نظامی گفت که « آبگرفتگی شهر بندرامام خمینی(ره) وضعیت غیر معمول و اضطراری است، و آبگرفتگی به گونهای بوده که خانه های مردم را آب گرفته است. سپاه و گروه های جهادی بسیج در ساعات اولیه وارد منطقه شدند».
کلیه ادارات دولتی و بانکهای بندر امام چهارشنبه به دلیل آبگرفتگی تعطیل شدند.
ویدئوی زیر را خبرگزاری «تسنیم» از آبگرفتگی در بندر امام منتشر کرده:
به گفته مدیرکل هواشناسی خوزستان، بین ۷ تا ۱۰ آذر میزان بارندگی در بندر ماهشهر ۱۶۲,۵، هندیجان ۱۲۳,۳، امیدیه ۱۲۲,۱، بهبهان ۱۱۱,۲، ایذه ۱۰۰,۳، حسینیه ۹۴,۵، رامهرمز ۹۲,۲، دهدز ۹۰,۹، آغاجاری ۹۰، شادگان ۷۹,۲، دزفول ۷۷,۲، شوش ۷۴,۹، شوشتر ۶۷,۴، گتوند ۶۲,۷، اهواز ۵۲,۹، کشاورزی اهواز ۴۸,۲، مسجدسلیمان ۴۵,۷، آبادان ۴۲,۵، لالی ۳۸,۵ و بستان ۳۳,۸ میلیمتر ثبت شد.
او روز گذشته نیز هشدار داده بود که در روزهای پنجشنبه و جمعه نیز احتمال بارش و رعد و برق میرود.
به گفته فراز رابعی، معاون مطالعات جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان «بارندگی اخیر باعث وقوع سیلاب در همه حوضههای آبریز خوزستان شد که تمام سیلابهای بالادست در سدهای این استان مهار شده است.» به گفته او «بیشترین بارشها در حوضه مارون اتفاق افتاد و بیشتر ایستگاههای باران سنج منطقه بیش از یکصد میلیمتر بارش را ثبت کردند که تاکنون سابقه نداشته است.»
عده ای جمع شده اند دور هم که از آب در زندگی مردم هم ماهی می گیرند.
در خصوص سیل خوزستان , پیامی در کانالهای تلگرامی میچرخد زیر توضیح تصاویری از سیل خوزستان , که اجازه ندادن برای ساخت سد بیشتر و متوقف شدن برخی از پروژه های انتقال آب به مرکز ایران را عامل سیل در استانهای پایین دست زاگرس معرفی میکند در بخشی از پیام نوشته شده است :
شعار #خوزستان آب ندارد! توسط قوم گراها ابداع و توسط عوامل آنها در برخی گروهها،کانال ها،سایت های زیست محیطی منتشر و بشدت روی آن تبلیغ شد! حالا همان ها بیایند آب را از زندگی این مردم خونگرم تخلیه کنند!
این حجم از مزخرفات غیر اصولی برای توجیه مافیای سد سازی و وجاهت دادن به پروژه های انتقال آب در استانهای زاگرس نشین شرم آور است.
فهرست ۲۰سد ساخته شده و۱۷سد در حال بهره برداری برای یک استان کم است؟!
دست بردن در سرشاخه های کارون با انواع پروژه های انتقال اب بین حوزه ای و خارج استان چقدر در مسیر رودها و ابراهه ها نقش داشته است؟
در کاهش سطح ابهای زیر زمینی و افزایش نرخ فرسایش خاک چطور!
هیچ فکر کرده اید که ما با مجموعه ای از متغیرها مواجه هستیم نه با یک فاکتور.
از طرفی استاندار #خوزستان با اشاره به دلیل غیر قابل کنترل بودن فاضلابهای شهری بالا امده در پی هر باران و بند آمدن راه ابها، به عدم وجود زیرسازهای مناسب در شبکه آبهای سطحی می گوید :
«بحث شبکه آبهای سطحی را قرار است به #قرارگاه_خاتم واگذار کنیم»
این یعنی آبگرفتگی شهرهای مختلف این استان بیش از همه به سو مدیریت فاضلاب و آبخیزداری مربوط است و عدم سرمایه گذاری لازم برای حل ان نه به مازاد بودن آب و سرریز سد،
دوم انکه این بحث میشود ناندانی تازه ای برای سپاه و بازوی عمرانیش #قرارگاه_خاتم و اینکه در نهایت یعنی سالها تلنبار شدن مشکلی تکراری و نادیده گرفتن راهکارها و تجربه ها.
اما نکته مهم این است که مخاطب ما برای اعتراض ومطالبه گری باید مستقیما دولت و سازوکارهای ناکارآمد در مدیریت سیلاب و بحرانهای اقلیمی باشد.
این راه اشتباه است که هر استان استان دیگر رامتهم کند.
این خود نشانه ضعف وسو مدیریت دولت است که وزارتخانه های مسئول اینطور دربند مافیا و حفظ منفعت یک گروه اقلیت هستند و نه برنامه ریزی اصولی برای رفاه مردم و مدیریت بحران. مخاطب اعتراض و حتی خشم ما سیستم است.
@azambahramiran
" از آب در زندگی مردم هم ماهی می گیرند" / 03 December 2020