هزاران کشاورز هندی با تجمع در داخل و اطراف پایتخت، اعتراض خود به قانون جدید کشاورزی را نشان می‌دهند. آنها می‌گویند که این قانون به شرکت‌های بخش خصوصی اجازه می‌دهد که محصولات کشاورزان را به قیمت‌های پایین خریداری کنند.

یکی از کشاورزان هندی معترض که به سمت دهلی نو در حرکت است/ عکس از SANJEEV SYAL در Shutterstock

پلیس هند بعد از یک روز کامل درگیری با کشاورزان و استفاده از گاز اشک‌آور، ماشین آب‌پاش و ضربه‌ها باتون برای عقب‌راندن آنها، بالاخره در ساعات پایانی روز جمعه به آنها اجازه داد وارد دهلی نو شوند.

تصاویر تلویزیونی نشان می‌دهد که جمعی از کشاورزان معترض هندی در حال حرکت به سمت دهلی نو هستند و هزاران تن دیگر در اطراف شهر مانده‌اند.

نارندرا سینگ تومار، وزیر کشاورزی هند، آنها را دعوت به گفت‌وگو کرد.

تومار گفت: «ما در تاریخ ۳ دسامبر به همه سازمان‌های زنگ زده ایم و قبلا صحبت کرده ایم و هنوز هم آماده صحبت کردن هستیم.»

رهبران اعتراضات هنوز به سخنان وزیر کشاورزی واکنشی نشان نداده‌اند.

معترضان گفته‌اند که تا وقتی خواست‌های آنها برآورده نشود به خانه باز نخواهند گشت.

در دو ماه اخیر اتحادیه‌های کشاورزان با قانون جدید که در سپتامبر تصویب شد مخالفت کرده‌اند. آنها برای نشان دادن اعتراض خود بزرگراه‌های پنجاب و هریانا را مسدود کردند.

کشاورزان می‌گویند که قوانین جدید می‌تواند منجر به این شود که دولت گندم را به قیمت‌های تضمین‌شده از کشاورزان نخرد و شرکت‌های بزرگ از وضعیت سوء‌استفاده کنند و به قیمت ارزان محصولات را بخرند.

دولت می‌گوید که این قانون برای اجرای اصلاحات در بخش کشاورزی و حمایت از سرمایه‌گذاری خصوصی اهمیت دارد.

احزاب اپوزیسیون و عده‌ای از متحدان نارندرا مودی، نخست وزیر هند این قوانین را «ضد-کشاورزان» و «حامی شرکت‌های بزرگ» خوانده‌اند.

کشاورزان قلب و روح هند محسوب می‌شوند و کار آنها نیمی از جمعیت ۱.۳ میلیاردی این کشور را تامین می‌کند.

اما وضعیت اقتصادی کشاورزان در ۳۰ سال اخیر رو به افول گذاشته است. این بخش در گذشته یک سوم تولید ناخالص داخلی هند را در بر می‌گرفت. اما سهم کنونی این بخش از اقتصاد ۲.۹ تریلیون دلاری هند ۱۵ درصد است.