عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی، از اعلام وصول طرح تفکیک استان سیستان و بلوچستان به چهار استان در مجلس شورای اسلامی خبر داد.

سیستان و بلوچستان بزرگ‌ترین استان ایران از لحاظ وسعت جغرافیایی است

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) محسن دهنوی، از اعضای هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی چهارشنبه ۲۸ آبان، از اعلام وصول چند طرح، از جمله طرح تفکیک استان سیستان و بلوچستان به چهار استان خبر داد.

به گفته این عضو هیات رئیسه مجلس «طرح اصلاح قانون نظام صنفی کشور و طرح تفکیک استان سیستان و بلوچستان به ۴ استان نیز به صورت عادی اعلام وصول شد».

این اولین بار نیست که موضوع تفکیک استان سیستان و بلوچستان به عنوان یکی از بزرگ‌ترین استان‌های ایران مطرح می‌شود، اما هر بار به دلیل مخالفت گسترده مردم و نمایندگان استان مسکوت مانده است. استان سیستان و بلوچستان یکی از استان‌های محروم با شاخص توسعه انسانی بسیار پایین است.

محمد نعیم امینی‌فرد، نماینده سابق ایران‌شهر در مجلس شورای اسلامی، از جمله مخالفان طرح تفیک استان سیستان و بلوچستان بود که یکپارچگی هویتی یکی را از مهم‌ترین دغدغه‌های نمایندگان برای تقسیم استان می‌دانست. به گفته امینی‌فرد در گفت‌وگویی با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) در سال ۱۳۹۷، دلیل مخالفت نمایندگان با تقسیم‌های متوالی کشور این است که همگونی برخی از مناطق کشور سبب اختصاص امکانات بیشتری به آنها می‌شود.

سعیده خاشی، فعال سیاسی اهل سیستان و بلوچستان، ۱۷ تیر ۹۹ در گفت‌وگو با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) در باره این طرح گفت:

«طرح تقسیم استان سیستان و بلوچستان بارها و بارها مطرح می‌شود اما هیچ‌گاه شاهد ارائه طرحی حقیقی، مستند و مبتنی بر پژوهش نبوده‌ایم. استان‌های همجوار سیستان و بلوچستان که تقسیم استان در آنها انجام شده به عنوان نسخه موفق همواره مطرح می شوند، اما در کنار آن شاهد نسخه‌ای ناموفق همچون الصاق برخی مناطق بلوچستان به کرمان بودیم که هیچ وقت برایشان توسعه را فراهم نکرد و حتی شاهد توسعه نیافتگی و فقر در این منطقه هستیم.»

طرح تقسیم استان سیستان و بلوچستان نگرانی‌های متعددی برای ساکنان این استان به همراه دارد، از حذف نام «بلوچستان» گرفته تا تخصیص امکانات بیشتر به برخی مناطق و شدت گرفتن تبعیض. امام جمعه اهل سنت زاهدان در مراسم نماز جمعه ۲۷ بهمن ۹۷ از دولت خواست به جای تقسیم استان، به فکر رفع تبعیض‌ها باشد.

خردادماه سال جاری نیز کارزاری به نام «نه به تقسیم استان سیستان و بلوچستان» در وب‌سایت «کارزار» مردم استان سیستان و بلوچستان شکل گرفت که تنها در مدت یک‌ماه بیش از ۱۱ هزار نفر آن را امضا کردند.

  • این خبر با اطلاعات تازه به روز شد.
  • در همین زمینه