شمار مبتلایان به کووید- ۱۹ در جهان به ۵۳ میلیون نفر نزدیک می‌شود. تاکنون بیش از یک میلیون و ۲۹۰ هزار نفر در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده‌اند. برخلاف ایران در سایر کشورهای جهان تعداد جان‌باختگان در حال کنترل شدن است. نیوزیلند یک نمونه موفق در مقابله با همه‌گیری ویروس کروناست. در یونان منع آمد و شد شبانه برقرار شد. در آمریکا و فرانسه همه‌گیری همچنان بیداد می‌کند و مقامات اسپانیا تدابیر ویژه‌ای برای محدود کردن سفرها در نظر گرفتند.  

محدودیت‌های اجتماعی سفت و سختی در یونان برقرار شده است (عکس: شاتر استاک)

بحران بهشت زهرا نمودی از انفعال دولت روحانی

بر اساس گزارش‌های رسمی وزارت بهداشت شمار جان‌باختگان کووید-۱۹ در ایران رو به افزایش است. تعداد کسانی که در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست می‌دهند، در خوش‌بینانه‌ترین حالت دو تا سه برابر آمار رسمی است. پیش از این ۶۵ نفر از رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران خواهان تعطیلی کامل کشور به مدت دو هفته شده بودند. اما دولت روحانی تاکنون با این اقدام مخالفت کرده است. جلوه‌ای از انفعال دولت در برابر همه‌گیری ویروس کرونا را می‌توان در بهشت زهرا سراغ گرفت.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، سعید خال، مدیرعامل سازمان بهشت زهرا اعلام کرد که در ۵۰ سال گذشته هرگز این گورستان که یکی از بزر‌گ‌ترین گورستان‌های جهان است شاهد چنین حجم بزرگی از اجساد نبوده. به گفته خال حتی در دوران جنگ یا در زمان وقوع زلزله‌ها هم این تعداد جسد به سمت بهشت زهرا سرازیر نشده است:

«بهشت زهرا اکنون ۲۶۰ روز است که در بحران به سر می‌برد و روشن نیست چند ماه دیگر این شرایط ادامه خواهد داشت.»

در بهشت زهرا یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در زمینی به مساحت پنج کیلومتر مربع دفن شده‌اند.

اقتصاد بریتانیا زیر تأثیر همه‌گیری کرونا

بر اساس اعلام مرکز آمار بریتانیا، اقتصاد این کشور در پاییز سال جاری در مقایسه با تابستان ۱۵,۵ درصد رشد کرده است. تحلیل‌گران اقتصادی پیش از این اعلام کرده بودند که در سپتامبر / مهر سال جاری درآمد سرانه اقتصادی در بریتانیا رو به افزایش می‌گذارد.

به این ترتیب دومین اقتصاد بزرگ اروپا موفق شد خسارت اقتصادی از همه‌گیری ویروس کرونا را تا حد زیادی جبران کند. در اثر اعمال محدودیت‌های اجتماعی اقتصاد بریتانیا به میزان ۱۹,۸ درصد کوچک شده بود.

تولید واحدهای صنعتی بریتانیا اما همچنان تحت تأثیر همه‌گیری ویروس کرونا ۶,۳ درصد کمتر از سال گذشته است.

در بریتانیا تاکنون بیش از یک میلیون و ۲۵۶ هزار نفر به کووید- ۱۹ مبتلا شده‌اند و از میان این جمعیت، بیش از ۵۰ هزار نفر هم جان خود را از دست داده‌اند.

نیوزیلند، یک نمونه موفق

نیوزیلند تابستان گذشته اعلام کرده بود که بر همه‌گیری ویروس کرونا غلبه کرده است. اکنون برای نخستین بار یک مورد ابتلا به کووید-۱۹ در این کشور گزارش شده است. مسئولان بهداشتی نیوزیلند در حال بررسی نحوه انتقال ویروس به یک زن جوان روستایی‌اند.

وزارت بهداشت نیوزیلند با این‌حال از کارکنان مراکز اداری و تجاری خواسته است اگر میسر است دورکاری کنند.

نیوزیلند در جهان یک نمونه موفق از مقابله با همه‌گیری ویروس کروناست. ساکنان این کشور زندگی روزانه و عادی خود را از سر گرفته‌اند و پوشیدن ماسک هم اجباری نیست.

دولت این کشور که در حوزه اقیانوس آرام قرار دارد، اکتبر سال جاری اعلام کرده بود که برای دومین بار با موفقیت بر همه‌گیری ویروس کرونا غلبه کرده است. موارد ابتلا هنگام ورود مسافران از مبادی این کشور مشاهده شده است. به تازگی دو مورد ابتلا در مرزهای این کشور شناسایی و به ثبت رسید.

در نیوزیلند تاکنون در مجموع هزار و ۶۰۰ نفر به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند و ۲۵ نفر هم در اثر ابتلا به این بیماری جان باخته‌اند.

مقررات سفت و سخت در یونان

برخلاف نیوزیلند در یونان موارد ابتلا به کووید-۱۹ جهش یافته است. مقامات بهداشتی این کشور برای مقابله با همه‌گیری منع آمد و رفت شبانه را اعمال کردند. بر این اساس شهروندان یونانی از ساعت ۲۱ تا ۵ صبح روز بعد حق ندارند از خانه‌های خود خارج شوند.  

در طول روز هم شهروندانی که مایل‌اند از متزل خارج شوند می‌بایست درخواست خروج از منزل را از طریق پیامک به مسئولان اطلاع دهند. اگر تأیید شد اجازه خروج از منزل را دارند. با وجود اعمال این محدودیت‌های سفت و سخت در شهرهای بزرگ یونان خیابان‌ها همچنان شلوغ و پر رفت و آمد است.

در یونان تاکنون بیش از ۶۳ هزار نفر به کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند و ۹۰۰ نفر هم جان خود را در اثر ابتلا به این بیماری از دست داده‌‌اند.

تسالونیکی مهم‌ترین کانون همه‌گیری ویروس کرونا در یونان است. در این شهر میزان آلودگی ۳۲ درصد گزارش شده است.

نظام سلامت و زیرساخت های بهداشتی در یونان تحت تأثیر بحران اقتصادی قرار گرفت و آسیب دید. این آسیب‌ها اکنون در بحران همه‌گیری کرونا آشکارتر شده است.

در آمریکا و فرانسه کرونا همچنان بیداد می‌کند

در ایالات متحده آمریکا تنها در یک شبانه‌روز ۱۳۴ هزار و ۳۸۳ مورد ابتلا به کووید-۱۹ شناسایی شد و به ثبت رسید. از این جمعیت ۱۸۵۹ نفر نیز در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند. به این ترتیب شمار مبتلایان به کووید-۱۹ در آمریکا به ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر افزایش یافت و شمار جان‌باختگان هم به ۲۳۹ هزار و ۵۹۰ نفر رسید.  

در فرانسه هم وضع همچنان بحرانی است. در این کشور در شبانه‌روز گذشته ۳۵ هزار و ۸۷۹ مورد ابتلا به ثبت رسید.

در نیویورک قرار است محدودیت‌های اجتماعی تازه‌ای اعمال شود. بر این اساس رستوران‌ها و بارها می‌بایست ساعت ۲۲ تعطیل کنند. برگزاری مجالس مهمانیِ بیش از ۱۰ نفر هم قرار است ممنوع اعلام شود. نیویورک یکی از کانون‌های همه‌گیری ویروس کرونا در ایالات متحده آمریکاست.

تا قبل از اعمال محدودیت‌های اجتماعی در فرانسه شمار مبتلایان به ۶۰ هزار نفر هم رسیده بود. در این کشور در شبانه‌روز گذشته ۳۲۸ نفر در اثر ابتلا به کووید-۱۹ جان خود را از دست دادند.

اسپانیا محدودیت‌های تازه‌ای را برای مسافرت‌ها اعمال کرد. مسافرانی که قصد دارند در داخل این کشور سفر کنند و یا از کشورهای اروپایی وارد اسپانیا شوند می‌بایست تست کرونا داده باشند. مسافرانی که از خارج از حوزه شنگن وارد این کشور می‌شوند می‌بایست دو هفته قرنطینه را تحمل کنند.

بیشتر بخوانید: