اتحادیه اروپا رئیس جمهوری بلاروس و ۱۴ مقام دیگر این کشور، از جمله پسر لوکاشنکو را تحریم کرد. این تحریم‌ها به‌دلیل سرکوب اعتراضات مردم بلاروس انجام می‌شود.

الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس ـ عکس از شاتر استاک

اتحادیه اروپا شامگاه چهارشنبه ۴ نوامبر / ۱۴ آبان اعلام کرد که الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس و ۱۴ مقام دیگر مسئول سرکوب مخالفان این کشور از زمان انتخابات ریاست جمهوری ۹ اوت را تحریم کرده است.

بر این اساس، این افراد حق سفر به اتحادیه اروپا را ندارند و دارایی‌های آن‌ها نیز مسدود خواهد شد.

طبق اسناد سایت تخصصی EU-Observer (ناظر اتحادیه اروپا)، خانواده لوکاشنکو در دو شرکت املاک و مستغلات در قبرس سرمایه‌گذاری کرده‌اند. دولت قبرس پیش از این به کسانی که در این کشور سرمایه‌گذاری کلان می‌کردند تابعیت اعطا می‌کرد، اما در اکتبر (مهر) سال جاری، وزارت کشور و وزارت دارایی قبرس در بیانیه‌ای گفتند برنامه تابعیت از طریق سرمایه‌گذاری به شکل فعلی آن از اول ماه نوامبر ۲۰۲۰ لغو خواهد شد. در سال‌های اخیر بسیاری از این گذرنامه‌ها به خلافکارانی رسید که در سطح بین‌المللی پرونده دارند.

مسدود شدن دارایی‌ها منجر به مسدود شدن حساب‌های بانکی و مصادره اموال شخص یا نهاد مورد تحریم و مسدود شدن دارایی‌های یک شرکت تحت کنترل آن شخص خواهد شد.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت تصمیم به تحریم لوکاشنکو و همراهان او به دلیل «امتناع مقامات بلاروس از هرگونه گفت‌وگو با مخالفان»، در نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا در ۱۲ اکتبر گذشته گرفته شد.

اتحادیه اروپا نتایج انتخابات ریاست جمهوری بلاروس را که منجر به پیروزی لوکاشنکو شد، به‌رسمیت نمی‌شناسد.

نام ویکتور لوکاشنکو، فرزند رئیس جمهوری بلاروس و مشاور امنیتی او در فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار دارد. او به‌عنوان یکی از کسانی که در سرکوب اعتراضات مردمی دست دارند شناخته می‌شود.

ناتالیا اسمونت، مدیر ارتباطات لوکاشنکو، ایگور سرگینکو، رئیس کابینه او، ایوان ترتل، رئیس سازمان امنیت و سرگئی زوبوک رئیس واحدهای ویژه ضدتروریستی آلفا از جمله ۱۳ نفری هستند که تحریم شده‌اند.

نام این افراد به اسامی ۴۰ مقام بلاروسی دیگر، از جمله وزیر کشور افزوده شده است که اتحادیه اروپا آن‌ها را در دوم اکتبر تحریم کرده بود.

مخالفان دولت بلاروس از اتحادیه اروپا خواسته بودند بالاترین سطوح مقامات بلاروسی را تحریم کند تا لوکاشنکو مجبور به کناره‌گیری شود و اجازه برگزاری انتخابات جدید را بدهد.

الکساندر لوکاشنکو پیش از این از سفر به اتحادیه اروپا منع شده بود، اما این مجازات در سال ۲۰۱۶ لغو شد تا روابط با مینسک بهبود یابد.

از زمان انتخاب مجدد الکساندر لوکاشنکو در انتخابات ۹ اوت، رئیس دولت ۶۶ ساله و ۲۶ نفر حاضر در قدرت، با جنبش اعتراضی روبه‌رو شده‌اند. مردم معترض به نتایج انتخابات هر آخر هفته با وجود خشونت پلیس و بازداشت‌های گسترده دست به تظاهرات می‌زنند.

بیشتر بخوانید: