ترکیه برای چهارمین بار پروازهای ایران به مقصد این کشور را لغو کرد. رییس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی می‌گوید: تکلیف برگشت پول مسافرانی که بلیط خریده بودند مشخص نیست.

فرودگاه بین المللی خمینی تهران

قرار بود پروازهای ایران به مقصد ترکیه از سر گرفته شود. ترکیه اما به دلیل آنچه که کنترل کرونا اعلام کرده، تصمیم گرفته است پروازهای تهران به استانبول را تا چهارم آبان لغو کند. این تصمیم یک طرفه مسافران ایرانی که برای سفر به ترکیه بلیط خریده بودند را سرگردان کرده است.

حرمت‌الله رفیعی، رییس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی گفته است نمی‌تواند عدد مشخصی بابت خسارت‌های ناشی از لغو پروازها به ترکیه اعلام کند اما طبق اسناد موجود، از ابتدای کرونا تا کنون هنوز ۱۰۰ میلیارد تومان از بابت کنسلی بلیط‌ها و پروازها نزد شرکت‌های هواپیمای داخلی و خارجی باقی مانده که با توجه به حجم سفر در این مسیر، بیشتر این مبلغ متعلق به پروازهای ترکیه است.

مسافرانی که پروازشان به ترکیه لغو شده نمی‌توانند پول‌شان را از شرکت‌های هواپیمایی یا ایرلاین‌ها پس بگیرند. به گفته رفیعی این وضعیت موجب زیان آژانس‌های مسافرتی شده است:

«وقتی پروازی لغو می‌شود مردم برای پس گرفتن پول به آژانس مسافرتی مراجعه می‌کنند، اگر آژانس پول مسافر را ندهد، به دادگاه مراجعه می‌کنند، آژانس مسافرتی محکوم می‌شود که پول را پس بدهد، بعضا با جریمه.»

آژانس‌های گردشگری اما به گفته رفیعی حتی پس از اعلام لغو پروازها هم برای تورهای گردشگری در ترکیه ثبت‌نام کردند و بلیط فروختند.

ترکیه یکی از مقصدهای پرتردد برای ایران به شمار می‌رود. براساس گزارش نهادهای دولتی، در سال ۲۰۱۹ بیش از ۵ میلیون ایرانی به ترکیه سفر کردند. اردیبهشت امسال اما رئیس خانه اقتصاد ایران و ترکیه گفت: سفر ایرانی‌ها به ترکیه بیش از ۹۹ درصد کاهش یافته است.